Vijgen uit de oven

(17)

Een snel en makkelijk hapje, ideaal voor de herfst met twee herfst toppers: vijgen en walnoten. Deze vijgen uit de oven met honing en geitenkaas zullen een hit zijn tijdens een borrel of feestje.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-09-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-08-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Vijgen uit de oven

Ingrediënten


  • 12 verse vijgen
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • kleine handvol walnoten
  • 2 eetlepels honing
  • takje verse salie

Kookgerei nodig


  • oven
  • bakplaat of ovenschaal
  • snijplank & koksmes

Vijgen uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vijgen-uit-de-oven


Vijgen uit de oven maken – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd de vijgen van bovenaf in vieren, maar niet helemaal door. Zorg ervoor dat je niet te ver zal snijden, anders zullen ze volledig openen tijdens het bakken.

Hak de walnoten vrij fijn en snijd een aantal blaadjes verse salie fijn.

Vijgen uit de oven
Vijgen uit de oven

Plaats een theelepeltje zachte geitenkaas in de vijgen en besprenkel met een beetje gehakte walnoten en fijngesneden salie.

Maak af met een beetje honing en plaats de vijgen op een bakplaat of in een ovenschaal. Bak de vijgen ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven, serveer eventueel met extra verse salie. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-09-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-08-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

Vijgen uit de oven: Veel gestelde vragen

Welke vijgen zijn het lekkerste?

Er bestaan veel soorten vijgen, zowel de vorm als het formaat en de kleur kunnen verschillen. Voor deze vijgen uit de oven kun je elke soort die je wilt gebruiken.

Welke geitenkaas kan het beste in de oven?

Voor deze vijgen uit de oven kun je het beste een verse zachte geitenkaas gebruiken.

0 reacties op Vijgen uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.