Een snel en makkelijk hapje, ideaal voor de herfst met twee herfst toppers: vijgen en walnoten. Deze vijgen uit de oven met honing en geitenkaas zullen een hit zijn tijdens een borrel of feestje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-09-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd de vijgen van bovenaf in vieren, maar niet helemaal door. Zorg ervoor dat je niet te ver zal snijden, anders zullen ze volledig openen tijdens het bakken.
Hak de walnoten vrij fijn en snijd een aantal blaadjes verse salie fijn.
Plaats een theelepeltje zachte geitenkaas in de vijgen en besprenkel met een beetje gehakte walnoten en fijngesneden salie.
Maak af met een beetje honing en plaats de vijgen op een bakplaat of in een ovenschaal. Bak de vijgen ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven, serveer eventueel met extra verse salie. Geniet ervan!
Welke vijgen zijn het lekkerste?
Er bestaan veel soorten vijgen, zowel de vorm als het formaat en de kleur kunnen verschillen. Voor deze vijgen uit de oven kun je elke soort die je wilt gebruiken.
Welke geitenkaas kan het beste in de oven?
Voor deze vijgen uit de oven kun je het beste een verse zachte geitenkaas gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.