Venkel en zalm is een klassieke combinatie, match made in heaven. Deze venkelsoep met zalm is een perfecte fluweelzachte soep met een vleugje sinaasappel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal de zalmfilets alvast uit de koelkast. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder het groen van de venkel en leg opzij om de soep mee te garneren. De groene stengels hoef je niet te verwijderen.
Was de venkel en snijd deze in stukken, dit hoeft niet heel netjes omdat we de soep gaan pureren. Was de bleekselderij stengel en snijd deze in stukken, niet te groot.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig zijn. Bak de stukken venkel en bleekselderij nog ongeveer 10 minuten lang op middelhoog vuur.
Schenk 700 ml groentebouillon erbij samen met 1 theelepel venkelzaad en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat deze 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
De soep is klaar als de groenten zacht zijn, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.
Bak ondertussen de zalmfilets mooi gaar. Leg de zalm met de huid naar beneden in een koude bakpan en verhit deze dan op middelhoog vuur.
Voeg een beetje olie toe en draai de zalm om zodra de huid mooi krokant en goudbruin is geworden. Bak de zalm nog enkele minuten aan de andere kant, maar bak de zalm niet te lang. Te gare zalm zal namelijk eiwitten gaan verliezen en droog worden.
Pureer de venkelsoep, je kunt dit met een staafmixer of blender doen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Serveer de venkelsoep met een halve zalmfilet per kom en maak af met een beetje sinaasappelrasp en het groen van de venkel. Eet smakelijk!
Is venkel een groente?
Venkel is een groentesoort die boven de grond groeit. Venkel heeft qua smaak iets weg van anijs.
Hoe snijd ik venkel?
Venkel dien je eerst te wassen. Vervolgens snijd je het groen weg, dit kun je bewaren om mee te garneren.
Snijd een dun plakje van de onderkant weg en snijd de venkel dan door de helft. Snijd het grootste gedeelte van de harde kern weg, je kunt ervoor zorgen dat de venkelplakken nog aan elkaar zullen blijven door niet de hele kern weg te snijden.
Snijd de venkel vervolgens in plakjes of stukjes.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.