Een spoom is een heerlijk verfrissende cocktail die geserveerd wordt als tussengerecht van een meergangen menu, met als doel de smaakpupillen te neutraliseren.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-12-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 31-07-2024
Je kunt de spoom op verschillende manieren serveren. Je kunt de bol sorbet en de limoncello in het glas doen en dit aanvullen met 150 ml champagne.
Ik vind het lekkerder om de sorbet samen met de limoncello en champagne in de blender te mengen. Pureer dit kort, schenk de spoom in een champagne flûte en garneer eventueel met aalbessen. Serveer direct, geniet ervan!
Wat is een spoom?
Een spoom is een verfrissend drankje met sorbetijs en champagne of prosecco, soms met witte wijn. Het heeft als doel de smaakpupillen te neutraliseren.
Wanneer serveer je spoom?
Een spoom wordt vaak als tussengerecht geserveerd tijdens een uitgebreid meergangen diner. De spoom wordt dan geserveerd na het voorgerecht.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.