Spoom

(19)

Een spoom is een heerlijk verfrissende cocktail die geserveerd wordt als tussengerecht van een meergangen menu, met als doel de smaakpupillen te neutraliseren.

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Drankjes
Spoom

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 25 ml limoncello
  • 1 grote bol citroen sorbetijs
  • 150 ml champagne of prosecco
  • optioneel: aalbessen
Spoom Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • blender
  • ijsschep
  • champagne flûte

Bereiding


Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Drankjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spoom


Spoom maken – 5 minuten

Je kunt de spoom op verschillende manieren serveren. Je kunt de bol sorbet en de limoncello in het glas doen en dit aanvullen met 150 ml champagne.

Zelf spoom maken
Zelf spoom maken

Ik vind het lekkerder om de sorbet samen met de limoncello en champagne in de blender te mengen. Pureer dit kort, schenk de spoom in een champagne flûte en garneer eventueel met aalbessen. Serveer direct, geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

19 stemmen

Spoom: Veel gestelde vragen

Wat is een spoom?

Een spoom is een verfrissend drankje met sorbetijs en champagne of prosecco, soms met witte wijn. Het heeft als doel de smaakpupillen te neutraliseren.

Wanneer serveer je spoom?

Een spoom wordt vaak als tussengerecht geserveerd tijdens een uitgebreid meergangen diner. De spoom wordt dan geserveerd na het voorgerecht. 

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.