Deze mini champignon gratin is super leuk als éénpersoons portie in kleine ovenschaaltjes. Ook lekker in een grote ovenschaal voor een makkelijk vegetarisch bijgerecht. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gegratineerde-champignons
Gebruik een champignonborstel of vel keukenpapier om de champignons schoon te maken. Snijd de champignons in dunne plakjes.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was eventueel de peterselie en hak deze fijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de schaaltjes in met boter.
Verhit een klont boter in een grote bakpan en bak hierin de helft van de champignons. Als je teveel champignons tegelijk gaat bakken, zullen ze minder mooi bakken.
Haal dan de champignons uit de pan en verhit opnieuw een klont boter. Bak de andere helft van de champignons tot deze mooi bruin geworden zijn.
Voeg dan de champignons weer terug in de pan samen met de fijngesneden knoflook. Bak nog enkele minuten langer en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gebakken knoflook champignons over de ovenschaaltjes. Meng een ei samen met 200 ml room en de gehakte peterselie. Houd eventueel nog een beetje peterselie apart ter garnering. Breng op smaak met peper en zout en schenk dit over de champignons heen.
Maak af met een laag geraspte kaas en bak de mini gratins mooi goudbruin in ongeveer 10 - 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en grootte van de ovenschaaltjes. Eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.