Deze mini champignon gratin is super leuk als éénpersoons portie in kleine ovenschaaltjes. Ook lekker in een grote ovenschaal voor een makkelijk vegetarisch bijgerecht.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-12-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Gebruik een champignonborstel of vel keukenpapier om de champignons schoon te maken. Snijd de champignons in dunne plakjes.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was eventueel de peterselie en hak deze fijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de schaaltjes in met boter.
Verhit een klont boter in een grote bakpan en bak hierin de helft van de champignons. Als je teveel champignons tegelijk gaat bakken, zullen ze minder mooi bakken.
Haal dan de champignons uit de pan en verhit opnieuw een klont boter. Bak de andere helft van de champignons tot deze mooi bruin geworden zijn.
Voeg dan de champignons weer terug in de pan samen met de fijngesneden knoflook. Bak nog enkele minuten langer en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gebakken knoflook champignons over de ovenschaaltjes. Meng een ei samen met 200 ml room en de gehakte peterselie. Houd eventueel nog een beetje peterselie apart ter garnering. Breng op smaak met peper en zout en schenk dit over de champignons heen.
Maak af met een laag geraspte kaas en bak de mini gratins mooi goudbruin in ongeveer 10 - 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en grootte van de ovenschaaltjes. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.