Deze kabeljauw met gewokte groenten is een heerlijk fris en licht voorgerecht. Simpelweg verdubbel de ingrediënten voor een makkelijke hoofd maaltijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Ik gebruikte ingemaakte radijsjes met soja. maar je kunt de radijsjes eventueel ook zelf kort marineren in een mengsel van (glutenvrije) sojasaus, knoflook en rijstazijn. Maar naturel radijsplakjes kan ook.
Was de linzen en kook deze vervolgens in een pan met water en zout of het bouillonblokje tot deze zacht zijn. Dit kan ongeveer een half uur of langer of korter duren, want dit is geheel afhankelijk van de soort linzen die je gebruikt.
Snijd ondertussen de radijsjes in dunne plakjes en marineer deze eventueel in een beetje sojasaus, rijstazijn en knoflook. Schil de wortels en gebruik een dunschiller om slierten te maken. Was de prei goed en snijd deze ook in slierten.
Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Maak dan een simpele saus door de fijngesneden knoflook te mengen met het sap van een halve citroen, tahin en een beetje lauwwarm water tot de saus glad is. Doordat het water lauwwarm is lost de tahin beter op, voeg niet teveel water toe.
Giet de linzen af en zet deze opzij. Verwarm een scheut olie in een bakpan en bak de kabeljauw mooi goudbruin aan beide kanten in enkele minuten. Bak de vis niet te lang, dan zal deze te droog worden. Breng de kabeljauw op smaak met een beetje peper en zout.
Verhit ondertussen een wok op hoog vuur en voeg een scheut olie toe zodra de wok gaat roken. Voeg dan de wortel en prei slierten toe en wok deze enkele minuten. Breng op smaak met citroengras puree, chilisaus, peper en zout.
Verdeel de wortel en prei over 4 borden, verdeel hier de linzen over en leg de kabeljauw bovenop. Verdeel de dunne plakjes radijs over de vis. Verdeel een beetje tahinsaus over de groenten, niet teveel want deze zal anders gaan overheersen. Maak af met sesamzaadjes, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.