Deze kabeljauw met gewokte groenten is een heerlijk fris en licht voorgerecht. Simpelweg verdubbel de ingrediënten voor een makkelijke hoofd maaltijd.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kabeljauw-met-gewokte-groenten
Snijd ondertussen de radijsjes in dunne plakjes en marineer deze eventueel in een beetje sojasaus, rijstazijn en knoflook. Schil de wortels en gebruik een dunschiller om slierten te maken. Was de prei goed en snijd deze in slierten.
Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Maak dan een simpele saus door de fijngesneden knoflook te mengen met het sap van een halve citroen, tahin en een beetje lauwwarm water tot de saus glad is. Doordat het water lauwwarm is lost de sesampasta beter op, voeg niet teveel water toe.
Kabeljauw met gewokte groenten
Verhit ondertussen een wok op hoog vuur en voeg een scheut olie toe zodra de wok gaat roken. Voeg dan de wortel en prei slierten toe en wok deze enkele minuten. Breng op smaak met citroengras puree, chilisaus, peper en zout.
Verdeel de wortel en prei over 4 borden, verdeel hier de linzen over en leg de kabeljauw bovenop. Verdeel de dunne plakjes radijs over de vis. Verdeel een beetje tahinsaus over de groenten, niet teveel want deze zal anders gaan overheersen. Maak af met sesamzaadjes, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.