Ohmydish.nl


Kabeljauw met gewokte groenten

Deze kabeljauw met gewokte groenten is een heerlijk fris en licht voorgerecht. Simpelweg verdubbel de ingrediënten voor een makkelijke hoofd maaltijd.

Kabeljauw met gewokte groenten
40 minuten 4 personen Voorgerechten
Kabeljauw met gewokte groenten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kleine kabeljauw filets
  • 1 prei
  • 2 wortels
  • 1 theelepel citroengras puree
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1 knoflookteen
  • sap van een halve citroen
  • lauwwarm water
  • flinke handvol linzen
  • optioneel: groentebouillonblokje
  • ongeveer 4 radijsjes - ik gebruikte ingemaakte radijsjes met soja. maar je kunt de radijsjes eventueel ook zelf kort marineren in een mengsel van (glutenvrije) sojasaus, knoflook en rijstazijn. Maar naturel radijsplakjes kan ook.
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
  • eetlepel sesamzaadjes
Kabeljauw met gewokte groenten ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine pan met deksel
  • zeef
  • houten lepel
  • snijplank & koksmes
  • kleine kom
  • lepel
  • dunschiller
  • middelgrote bakpan
  • visschep
  • wok

Bereiden

40 minuten 4 personen Voorgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kabeljauw-met-gewokte-groenten


Voorbereiding -- 30 minuten

Was de linzen en kook deze vervolgens in een pan met water en zout of het bouillonblokje tot deze zacht zijn. Dit kan ongeveer een half uur of langer of korter duren, want dit is geheel afhankelijk van de soort linzen die je gebruikt. Snijd ondertussen de radijsjes in dunne plakjes en marineer deze eventueel in een beetje sojasaus, rijstazijn en knoflook. Schil de wortels en gebruik een dunschiller om slierten te maken. Was de prei goed en snijd deze in slierten. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Maak dan een simpele saus door de fijngesneden knoflook te mengen met het sap van een halve citroen, tahin en een beetje lauwwarm water tot de saus glad is. Doordat het water lauwwarm is lost de sesampasta beter op, voeg niet teveel water toe. Kabeljauw met gewokte groenten Kabeljauw met gewokte groenten

Kabeljauw met gewokte groenten afmaken -- 10 minuten

Giet de linzen af en zet deze opzij. Verwarm een scheut olie in een bakpan en bak de kabeljauw mooi goudbruin aan beide kanten in enkele minuten. Bak de vis niet te lang, dan zal deze te droog worden. Breng de kabeljauw op smaak met een beetje peper en zout. Verhit ondertussen een wok op hoog vuur en voeg een scheut olie toe zodra de wok gaat roken. Voeg dan de wortel en prei slierten toe en wok deze enkele minuten. Breng op smaak met citroengras puree, chilisaus, peper en zout. Verdeel de wortel en prei over 4 borden, verdeel hier de linzen over en leg de kabeljauw bovenop. Verdeel de dunne plakjes radijs over de vis. Verdeel een beetje tahinsaus over de groenten, niet teveel want deze zal anders gaan overheersen. Maak af met sesamzaadjes, smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
Volgend recept →
Gebakken bloemkool

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.