Thema: herfst recepten

190 Recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.


Herfstsalade met spek, linzen en kaas

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een overheerlijke herfstsalade met spek, linzen en kaas kan geserveerd worden als lunch of avondmaaltijd. Met heerlijke krokante walnoten en mosterddressing.


Ravioli met pompoen en amaretti

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze ravioli met pompoen en amaretti is een klassieker in Italië. En je leest het goed, met koekjes in de vulling. Apart he? Geserveerd met beurre noisette.


Bruschetta met pompoen en erwtjes

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze bruschetta met pompoen en erwtjes is een herfstige variant van de bekende bruschetta met tomaat. Pompoen, erwtjes en kaas; een overheerlijke combinatie.


Hazelnoten cake met peer

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een overheerlijke hazelnoten cake met peer, perfect herfstige taart om binnen van te genieten met een kop koffie of thee, terwijl het buiten waait.


Klassieke hachee

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (65)

Een klassieke hachee is niet alleen lekker in de winter, deze overheerlijke en makkelijke stoofpot is eigenlijk altijd lekker. Klaar binnen 2,5 uur.


Vegetarische champignon Bourguignon

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (48)

Deze vegetarische champignon Bourguignon is klaar in een half uur en ontzettend smaakvol door gebruik van verschillende soorten champignons en kleine uitjes


Preischotel met aardappels en gehakt

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (45)

Smullen maar! Van deze oer-Hollandse preischotel met gehakt en aardappels blijf je eten. Recept voor 6 personen, klaar in 45 minuten tijd.


Stoofpotje in bladerdeeg

Kooktijd 5 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Een geurende en smaakvolle runderstoof uit de slowcooker, vol met groenten. Dit stoofpotje in bladerdeeg kan natuurlijk ook gemaakt worden in de pan!


Pizza met verse vijgen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze pizza met verse vijgen, blue Stilton en prosciutto is een absolute winnaar. Heerlijk genieten van een zelfgemaakte pizza.


Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Serveer eens een warm tussengerecht met kerst, reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim is hier een heerlijk voorbeeld van.


Parelhoen met cranberries en aardappelwafels

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Parelhoen met cranberries en aardappelwafels is hét perfecte kerstgerecht. Alles voorbereiden en terwijl je gasten er zijn makkelijk af te maken, ideaal!


Herfstsalade met warme grove mosterddressing

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Zoete aardappel, spekjes en pastinaak maken deze herfstsalade met warme grove mosterddressing overheerlijk. Heb jij al eens een warme dressing gehad?


Gekarameliseerde appel met fudge

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Een makkelijk toetje, het lijkt op een overheerlijke appeltaart vulling. Maar deze gekarameliseerde appel met fudge is zonder deeg en heel snel klaar.


Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes voor 2 personen geserveerd met een heerlijke saus van wild fond.


Vullende pannenkoek met zalm

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

In maar een kwartier tijd is deze vullende zalm pannenkoek en spinazie klaar! Geschikt als avondmaaltijd, recept voor 1 persoon.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere pompoen chili ? Deze pompoen chili zit boordevol kruiden, gehakt en nog meer groenten. Je kunt deze zo pittig maken als je zelf wilt. Wij serveerden deze met rijst.

Ingrediënten


  • ongeveer 1 kg pompoen
  • 500 gram gehakt (half-om-half of rund)
  • 2 tomaten
  • 2 paprika's (kleur naar keuze)
  • 1 grote ui
  • 2 knoflookteentjes
  • ongeveer 400 gram zwarte bonen
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 1 theelepel chili poeder (afhankelijk hoe pittig je de chili wilt)
  • 2 kaneelstokken
  • klein beetje water of runderbouillon
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel rijst om erbij te serveren

Bereiding

(30)
1
Bij het gebruik van gedroogde zwarte bonen dien je deze minimaal 12 uur vooraf te wellen in koud water.
2
Als je gedroogde zwarte bonen gebruikt dien je deze eerst minimaal 12 uur vooraf te wellen. Kook ze hierna in ruim kokend water, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort die je gebruikt maar kan gerust een uur duren. Giet ze hierna af en zet opzij.
3
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd deze in niet al te grote stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes. Was de tomaat, verwijder de kroontjes en snijd deze in grove stukken. Pompoen chili
4
Verhit olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten mee. Bak de blokjes paprika en pompoen nog enkele minuten mee.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.