Slowcooker varkensgoulash is een vullende en smaakvolle stoof. Perfect als doordeweekse maaltijd en makkelijk in te vriezen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-03-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 5 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-11-2024
Verwijder de zaadlijsten van de paprika, pel de uien en snijd de paprika en rode uien in grove stukken. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper, afhankelijk hoe pittig je de goulash wil, en snijd de rode peper fijn.
Als je een groot stuk varkensvlees hebt gekocht, snij je deze zelf in stukken. Breng de stukken op smaak met peper en zout en bedek met een dun laagje bloem. Verhit boter in een grote bakpan en bak de helft van het vlees tot het bruin is aan alle kanten.
Herhaal dit met de rest van het vlees. Als je pan groot genoeg is, kun je alles in een keer bakken. Voeg het gebakken vlees toe aan de slowcooker en verhit de bakpan opnieuw.
Bak de uien en paprika in dezelfde boter, of misschien met een beetje extra, op hoog vuur tot deze bruin gekleurd zijn. Voeg deze ook toe aan de slowcooker en verhit de pan opnieuw.
Verhit paprikapoeder, gesneden knoflook, rode peper, venkel- en komijnzaad ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog ongeveer 2 minuten. Voeg dit mengsel ook toe aan de slowcooker.
Snijd de gegrilde paprika's in grove stukken en voeg ze ook toe aan de slowcooker, samen met de balsamico azijn, water, laurierblaadjes, tijm, tomaten uit blik en breng op smaak met peper en zout.
Stel de slowcooker in op middelhoog en kook de goulash gaar in minimaal 5 uur. Controleer of de goulash klaar is, het vlees is dan mals en de saus is genoeg ingedikt.
Serveer met rijst, gekookte aardappels of aardappelpuree. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.