Stoofperen in rode wijn en gember

(19)

Het fijne van de herfst is het seizoensfruit zoals appels en peren. Dit betekent ook stoofperen maken in rode wijn en gember en eventueel kaneel.

Kooktijd 3 uur 20 minuten Aantal personen 20 personen Categorie Toetjes
Stoofperen in rode wijn en gember

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 20 stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman)
  • 1 liter (goedkope) droge rode wijn
  • 1/2e liter rode port
  • 1 citroen
  • 1 stuk gemberwortel
  • 200 gram suiker
Stoofperen in rode wijn en gember Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • meloenbolletjeslepel
  • grote pan
  • stuk bakpapier

Bereiding


Kooktijd 3 uur 20 minuten Aantal personen 20 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stoofperen-in-rode-wijn-en-gember


Voorbereiding -- 20 minuten

Meng de rode port, rode wijn, suiker, sap en schil van de citroen in de grote pan. Schil het stukje gember en snijd in grove stukken en voeg deze ook toe aan het mengsel.

Schil de peren en verwijder een stukje aan de onderkant, dit gaat het makkelijkste met een meloenbolletjeslepel.

Tijdens het schillen is het aan te raden de peren in koud water met een beetje citroensap te leggen om verkleuren te voorkomen.

Knip een rond stuk bakpapier dat precies in de pan past en knip een klein gat in het midden. 

Stoofperen in rode wijn en gember
Stoofperen in rode wijn en gember

Stoofperen in rode wijn en gember afmaken -- 2,5 tot 3 uur

Plaats de geschilde peertjes in het wijnmengsel met genoeg vloeistof dat de peertjes net onder staan. Dek af met het ronde stuk bakpapier, of met eventueel een deksel op de pan.

Laat het niet aan de kook komen, maar kook het zachtjes op zo laag mogelijk vuur.

Na ongeveer 2,5 tot 3 uur zullen de peertjes zacht en mooi rood geworden zijn. Je kunt makkelijk controleren of ze zacht genoeg zijn door er met een klein mesje in te prikken.

Geniet van deze heerlijke stoofpeertjes met ijs voor een perfect herfst toetje of als bijgerecht bij vlees. Smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

19 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.