Een stoofpotje met een gedurfde naam. Duvelkesvlees is pittig, zoutig, gevuld met kruiden en zelfs pindakaas. Je kunt je niet voorstellen hoe lekker dit is!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/duvelkesvlees
Meng azijn, ketjap manis, ketchup, nasikruiden en de 3 soorten sambal. Pel de ui en snijd deze vervolgens in halve ringen. Verwijder overtollige spieren en vet van de varkenshaas en snijd deze dan in stukken.
Meng het azijnmengsel met de uienringen en varkenshaas, dek af met huishoudolie en marineer zolang mogelijk. Op zijn minst een uur, maar het liefst de hele nacht.
Verwarm de braadpan of andere pan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg het vlees met de marinade toe. Bak dit ongeveer een kwartier.
Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Voeg de champignonkwarten toe aan de pan en bak dan nogmaals een kwartier.
Voeg 1 eetlepel pindakaas toe en kook tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg een scheut koffiemelk of room toe en breng op smaak met ketjap, sambal, peper en zout. Serveer met frietjes, kroepoek en een salade. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.