Duvelkesvlees

(29)

Een stoofpotje met een gedurfde naam. Duvelkesvlees is pittig, zoutig, gevuld met kruiden en zelfs pindakaas. Je kunt je niet voorstellen hoe lekker dit is!

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Duvelkesvlees

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram varkenshaas
  • 6 eetlepels azijn
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 6 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels nasi kruidenmix (dat is iets minder dan de helft van dit recept)
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel sambal manis
  • 1 theelepel sambal brandal
  • 2 uien
  • 500 gram champignons
  • 1 eetlepel pindakaas
  • koffiemelk of gewone room
  • optioneel: salade, kroepoek en frites om erbij te serveren

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • braadpan of andere pan met dikke bodem
  • grote kom
  • houten lepel
  • huishoudfolie

Bereiding


Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/duvelkesvlees


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Meng azijn, ketjap manis, ketchup, nasikruiden en de 3 soorten sambal. Pel de ui en snijd deze vervolgens in halve ringen. Verwijder overtollige spieren en vet van de varkenshaas en snijd deze dan in stukken.

Meng het azijnmengsel met de uienringen en varkenshaas, dek af met huishoudolie en marineer zolang mogelijk. Op zijn minst een uur, maar het liefst de hele nacht. 

Duvelkesvlees
Duvelkesvlees

Duvelkesvlees afmaken – 45 minuten

Verwarm de braadpan of andere pan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg het vlees met de marinade toe. Bak dit ongeveer een kwartier.

Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Voeg de champignonkwarten toe aan de pan en bak dan nogmaals een kwartier.

Voeg 1 eetlepel pindakaas toe en kook tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg een scheut koffiemelk of room toe en breng op smaak met ketjap, sambal, peper en zout. Serveer met frietjes, kroepoek en een salade. Smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

29 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.