Een stoofpotje met een gedurfde naam. Duvelkesvlees is pittig, zoutig, gevuld met kruiden en zelfs pindakaas. Je kunt je niet voorstellen hoe lekker dit is!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/duvelkesvlees
Meng azijn, ketjap manis, ketchup, nasikruiden en de 3 soorten sambal. Pel de ui en snijd deze vervolgens in halve ringen. Verwijder overtollige spieren en vet van de varkenshaas en snijd deze dan in stukken.
Meng het azijnmengsel met de uienringen en varkenshaas, dek af met huishoudolie en marineer zolang mogelijk. Op zijn minst een uur, maar het liefst de hele nacht.
Verwarm de braadpan of andere pan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg het vlees met de marinade toe. Bak dit ongeveer een kwartier.
Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Voeg de champignonkwarten toe aan de pan en bak dan nogmaals een kwartier.
Voeg 1 eetlepel pindakaas toe en kook tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg een scheut koffiemelk of room toe en breng op smaak met ketjap, sambal, peper en zout. Serveer met frietjes, kroepoek en een salade. Smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.