Zoete aardappel, spekjes en pastinaak maken deze herfstsalade met warme grove mosterddressing overheerlijk. Heb jij al eens een warme dressing gehad?
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Je kunt ervoor kiezen om een deel van de pastinaak te verwerken als chips.
Snijd voor de chips een deel van de pastinaak in zo dun mogelijk plakjes en frituur tot ze mooi goudbruin zijn in bijvoorbeeld zonnebloemolie.
Schil de zoete aardappels en pastinaak en snijd in gelijke plakken. Besprenkel de zoete aardappel en pastinaak met olijfolie, honing, peper en zout.
Bak deze in de oven voor ongeveer 20 minuten. Hoe dikker de plakken zullen zijn, hoe langer deze in de oven zullen moeten. Pel de rode ui en snijd in dunne (halve) ringen.
Bak de spekjes krokant in de middelgrote bakpan. Verdeel de sla en rode ui over de borden en verwarm ondertussen de dressing. Vul de pan met een laagje water en breng aan de kook.
Meng de grove mosterd, witte wijnazijn, een eetlepel honing, peper, zout en ongeveer 3 eetlepels olijfolie in de kom. Plaats de kom op de pan en zorg dat het water de kom niet raakt.
De stoom zal de dressing verwarmen zonder dat deze kan verbranden. Roer glad met een garde en proef of deze meer mosterd, azijn e.d. nodig heeft. Verdeel de spekjes, zoete aardappel en pastinaak over de sla.
Maak de salade af met pitjes, de warme dressing en eventueel de pastinaak chips. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.