Ohmydish.nl


Herfstsalade met warme grove mosterddressing

Zoete aardappel, spekjes en pastinaak maken deze herfstsalade met warme grove mosterddressing overheerlijk. Heb jij al eens een warme dressing gehad?

Herfstsalade met warme grove mosterddressing
35 minuten 4 personen Lunch
Herfstsalade met warme grove mosterddressing

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 1 pastinaak
  • 1 rode ui
  • ongeveer 100 gram spekreepjes
  • gemengde sla naar keuze
  • honing naar smaak
  • 4 eetlepels grove mosterd
  • ongeveer 50 ml witte wijnazijn
  • olijfolie
  • kleine handvol pitten mix - bijv. pompoenpitten, zonnebloempitten e.d.
  • peper en zout naar smaak
Herfstsalade met warme grove mosterddressing ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • oven
  • ovenschaal
  • kleine pan met passende kom (om bain marie te creëren)
  • garde
  • middelgrote bakpan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

35 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/herfstsalade-met-warme-grove-mosterddressing


Voorbereiding -- 25 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de zoete aardappels en pastinaak en snijd in gelijke plakken. Je kunt ervoor kiezen om een deel van de pastinaak te verwerken als chips. Snijd hiervoor in zo dun mogelijk plakjes en frituur tot ze mooi goudbruin zijn in bijvoorbeeld zonnebloemolie.

Besprenkel de zoete aardappel en pastinaak met olijfolie, honing, peper en zout. Bak deze in de oven voor ongeveer 20 minuten. Hoe dikker de plakken zullen zijn, hoe langer deze in de oven zullen moeten.

Pel de rode ui en snijd in dunne (halve) ringen.

Herfstsalade met warme grove mosterddressing Herfstsalade met warme grove mosterddressing

Herfstsalade met warme grove mosterddressing afmaken -- 10 minuten

Bak de spekjes krokant in de middelgrote bakpan.

Verdeel de sla en rode ui over de borden en verwarm ondertussen de dressing. Vul de pan met een laagje water en breng aan de kook. Meng de grove mosterd, witte wijnazijn, een eetlepel honing, peper, zout en ongeveer 3 eetlepels olijfolie in de kom. Plaats de kom op de pan en zorg dat het water de kom niet raakt. De stoom zal de dressing verwarmen zonder dat deze kan verbranden. Roer glad met een garde en proef of deze meer mosterd, azijn e.d. nodig heeft.

Verdeel de spekjes, zoete aardappel en pastinaak over de sla. Maak de salade af met pitjes, de warme dressing en eventueel de pastinaak chips. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen
← Vorig recept
Satéburgers
Volgend recept →
Brood mhancha met kip

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.