Herfstsalade met warme grove mosterddressing
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Herfstsalade met warme grove mosterddressing

Zoete aardappel, spekjes en pastinaak maken deze herfstsalade met warme grove mosterddressing overheerlijk. Heb jij al eens een warme dressing gehad?

35 minuten
4 personen
Herfstsalade met warme grove mosterddressing ingrediënten

Recept herfstsalade met warme grove mosterddressing

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
25 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 25 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Je kunt ervoor kiezen om een deel van de pastinaak te verwerken als chips.

Snijd voor de chips een deel van de pastinaak in zo dun mogelijk plakjes en frituur tot ze mooi goudbruin zijn in bijvoorbeeld zonnebloemolie. 

Schil de zoete aardappels en pastinaak en snijd in gelijke plakken. Besprenkel de zoete aardappel en pastinaak met olijfolie, honing, peper en zout. 

Bak deze in de oven voor ongeveer 20 minuten. Hoe dikker de plakken zullen zijn, hoe langer deze in de oven zullen moeten. Pel de rode ui en snijd in dunne (halve) ringen. 

Herfstsalade met warme grove mosterddressing
Herfstsalade met warme grove mosterddressing

Herfstsalade met warme grove mosterddressing afmaken – 10 minuten

Bak de spekjes krokant in de middelgrote bakpan. Verdeel de sla en rode ui over de borden en verwarm ondertussen de dressing. Vul de pan met een laagje water en breng aan de kook.

Meng de grove mosterd, witte wijnazijn, een eetlepel honing, peper, zout en ongeveer 3 eetlepels olijfolie in de kom. Plaats de kom op de pan en zorg dat het water de kom niet raakt.

De stoom zal de dressing verwarmen zonder dat deze kan verbranden. Roer glad met een garde en proef of deze meer mosterd, azijn e.d. nodig heeft. Verdeel de spekjes, zoete aardappel en pastinaak over de sla.

Maak de salade af met pitjes, de warme dressing en eventueel de pastinaak chips. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
378.76 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
45.06 g
9.36 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.43 g
4.34 g
Eiwitten
12.46 g
Vezels
8.37 g
Natrium
1120.64 mg
Mineralen
Ijzer
3.13 mg
Calcium
118.01 mg
Magnesium
64.26 mg
Kalium
64.26 mg
Fosfor
253.08 mg
Koper
0.3 mg
Zink
1.4 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
3.77 µg
Vitamines
Vitamine C
48.45 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
13.31 mg
Vitamine B1
0.33 mg
Vitamine B2
0.28 mg
Vitamine B6
0.7 mg
Vitamine B12
0.38 µg
Foliumzuur
27.6 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
3.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Herfstsalade met warme grove mosterddressing"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.