Bruine bonensoep
😍 37Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bruine bonensoep

Een heerlijke ouderwetse bruine bonensoep is een perfecte avondmaaltijd voor koude dagen. Klaar binnen 45 minuten. Serveer met brood.

Bruine bonensoep ingrediënten
Recept bruine bonensoep

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-10-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Tip: je kunt deze bruine bonensoep ook pureren, wij kozen ervoor om de bonen en andere ingrediënten heel te houden voor extra textuur.

Schil de wortel, knolselderij en aardappelen, was deze en de preien goed onder stromend koud water. Snijd de knolselderij, wortel en aardappels in blokjes en de prei in dunne ringen. 

Pel de uien en snijd deze fijn. Spoel de bruine bonen met water en laat ze dan uitlekken in het vergiet.

Bruine bonensoep
Bruine bonensoep

Bruine bonensoep afmaken – 30 minuten

Verhit boter in de grote pan en fruit de uien aan. Voeg de blokjes aardappel, knolselderij en wortel toe en bak deze nog enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze nog een minuut mee. 

Voeg dan de preiringen toe en bak nog even mee. Giet er dan het water samen met de bonen, laurierblaadjes en kruidnagel bij. Laat de soep zachtjes koken tot de groenten en aardappelen gaar genoeg zijn, dit zal ongeveer 20 minuten duren.

Je kunt ervoor kiezen om te soep te pureren, dit hebben wij zelf niet gedaan omdat we dit lekkerder vinden. Voeg tijdens de laatste 10 minuten de rookworst toe om deze te verwarmen. 

Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en breng de soep op smaak met peper en zout. Haal de rookworst er vlak voor het serveren uit en snijd deze in kleine stukjes. Serveer de soep met brood. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

37 waarderingen
😍
37
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
270.83 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
23.09 g
4.66 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.63 g
5.45 g
Eiwitten
10.22 g
Vezels
7.8 g
Natrium
670.78 mg
Mineralen
Ijzer
2.83 mg
Calcium
101.34 mg
Magnesium
46.65 mg
Kalium
46.65 mg
Fosfor
209.49 mg
Koper
0.28 mg
Zink
1.83 mg
Jodium
0.34 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
24.76 mg
Vitamine D
0.4 mg
Vitamine A
0.27 mg
Vitamine B1
0.23 mg
Vitamine B2
0.15 mg
Vitamine B6
0.46 mg
Vitamine B12
0.33 µg
Foliumzuur
54.92 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bruine bonensoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.