Een heerlijke ouderwetse bruine bonensoep is een perfecte avondmaaltijd voor koude dagen. Klaar binnen 45 minuten. Serveer met brood.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-10-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Tip: je kunt deze bruine bonensoep ook pureren, wij kozen ervoor om de bonen en andere ingrediënten heel te houden voor extra textuur.
Schil de wortel, knolselderij en aardappelen, was deze en de preien goed onder stromend koud water. Snijd de knolselderij, wortel en aardappels in blokjes en de prei in dunne ringen.
Pel de uien en snijd deze fijn. Spoel de bruine bonen met water en laat ze dan uitlekken in het vergiet.
Verhit boter in de grote pan en fruit de uien aan. Voeg de blokjes aardappel, knolselderij en wortel toe en bak deze nog enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze nog een minuut mee.
Voeg dan de preiringen toe en bak nog even mee. Giet er dan het water samen met de bonen, laurierblaadjes en kruidnagel bij. Laat de soep zachtjes koken tot de groenten en aardappelen gaar genoeg zijn, dit zal ongeveer 20 minuten duren.
Je kunt ervoor kiezen om te soep te pureren, dit hebben wij zelf niet gedaan omdat we dit lekkerder vinden. Voeg tijdens de laatste 10 minuten de rookworst toe om deze te verwarmen.
Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en breng de soep op smaak met peper en zout. Haal de rookworst er vlak voor het serveren uit en snijd deze in kleine stukjes. Serveer de soep met brood. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.