Vullende pannenkoek met zalm

(22)

In maar een kwartier tijd is deze vullende zalm pannenkoek en spinazie klaar! Geschikt als avondmaaltijd, recept voor 1 persoon.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-11-2016, dit recept is voor 1 persoon en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-01-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Hoofdgerechten
Vullende pannenkoek met zalm

Ingrediënten


  • Gerookte zalmplakjes
  • Verse spinazie
  • Kleine handvol geraspte jonge kaas
  • 1 eitje
  • 125 bloem
  • Peper en zout
  • 200 ml volle melk
  • Klontje boter

Kookgerei nodig


  • Grote kom
  • Garde
  • Grote bakpan
  • Siliconen spatel

Vullende pannenkoek met zalm Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vullende-pannenkoek-met-zalm


Voorbereiding -- 5 minuten

Voeg 125 gram bloem toe aan de grote kom, giet er 200 ml volle melk bij en voeg het eitje toe. Meng met behulp van een garde tot een stevig beslag. 

Voeg dan een handvol geraspte jonge kaas toe en meng dit goed door het beslag heen. Breng op smaak met peper en zout.

De vullende pannenkoek met zalm bakken -- 10 minuten

Verhit een klontje boter in de grote bakpan. Giet dan het beslag in de pan. Bak de pannenkoek rustig op een laag vuur, controleer dan met behulp van een siliconen spatel of de onderkant goudbruin gebakken is, draai de pannenkoek dan een keer om. 

Controleer of de onderkant van de pannenkoek goudbruin aan het worden is. Voeg naar wens plakjes zalm toe aan 1 helft van de bovenkant van de pannenkoek. Voeg dan een handje verse spinazie toe en vouw de pannenkoek dan dubbel. Bak een aantal minuten mee en serveer direct. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-11-2016, dit recept is voor 1 persoon en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-01-2023


Waardeer dit recept!
22 stemmen

0 reacties op Vullende pannenkoek met zalm

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.