Pompoenwafels

(15)

Deze pompoenwafels zijn heerlijk voor een herfstig ontbijt. Pompoen en kaneel is de ultieme herfst combinatie. Lekker met een toef slagroom.

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt
Pompoenwafels

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram pompoen
  • 6 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 100 ml volle melk
  • 4 eetlepels gesmolten boter
Pompoenwafels Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • 2 lepels
  • middelgrote pan
  • fijne zeef
  • optioneel: blender
  • elektrische mixer
  • kleine sauspan
  • wafelijzer
  • vork
  • afkoelrooster

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenwafels


Voorbereiding -- 30 minuten

Begin met het maken van een pompoen puree. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in stukken. Kook deze in water tot deze volledig zacht zijn, de exacte tijd hangt af van de grootte van de pompoenstukken. 

Giet deze dan af en pureer deze, dit kun je doen met een staafmixer of druk deze door een fijne zeef en laat de puree dan een beetje afkoelen. 

Smelt ondertussen boter, dit kun je in een kleine sauspan of magnetron doen. Meng de puree dan samen met basterdsuiker, eieren en melk tot een glad mengsel. Je kunt dit het makkelijkste met een elektrische mixer doen voor het gladste resultaat. 

Voeg dan geleidelijk bloem toe samen met kaneel, bakpoeder en zout. Voeg als laatste de gesmolten boter toe en meng tot een glad beslag. 

Pompoenwafels
Pompoenwafels

Pompoenwafels afmaken -- 15 minuten

Verwarm het wafelijzer en gebruik een kwast of keukenpapier om het wafelijzer in te vetten met een beetje boter. Verdeel een hoopje van het beslag in het midden van het ijzer en sluit dan het wafelijzer. 

Bak de wafels enkele minuten, de exacte tijd is afhankelijk van het type wafelijzer dat je gebruikt. Gebruik een vork om de wafels naar een rooster te verplaatsen, herhaal tot het beslag op is. 

Je kunt deze wafels nu warm, lauwwarm of koud eten. Ook lekker met een beetje slagroom. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
15 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Griekse Stifado

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!