Deze pompoen chili zit boordevol kruiden, gehakt en nog meer groenten. Je kunt deze zo pittig maken als je zelf wilt. Wij serveerden deze met rijst.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoen-chili
*Notitie: als je gedroogde zwarte bonen gebruikt dien je deze minimaal 12 uur vooraf te wellen in koud water.
Als je gedroogde zwarte bonen gebruikt dien je deze eerst minimaal 12 uur vooraf te wellen. Kook ze hierna in ruim kokend water, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort die je gebruikt maar kan gerust een uur duren. Giet ze hierna af en zet opzij.
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd deze in niet al te grote stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes. Was de tomaat, verwijder de kroontjes en snijd deze in grove stukken.
Verhit olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten mee. Bak dan ook de blokjes paprika en pompoen nog enkele minuten mee.
Voeg paprikapoeder, cacao poeder, komijn, chili, oregano en kaneelstokken toe en bak deze ook nog kort. Voeg de tomaten samen met de bonen en een dun laagje runderbouillon of water toe aan de pan.
Zet het vuur laag, plaats de deksel op de pan en laat dit ongeveer een half uur zachtjes sudderen. Kook ondertussen eventueel de rijst als je deze erbij wilt serveren. Breng de chili op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. Verwijder de kaneelstokken, serveer met rijst en garneer eventueel met peterselie. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.