Deze pompoen chili zit boordevol kruiden, gehakt en nog meer groenten. Je kunt deze zo pittig maken als je zelf wilt. Wij serveerden deze met rijst.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 28-07-2024
Bij het gebruik van gedroogde zwarte bonen dien je deze minimaal 12 uur vooraf te wellen in koud water.
Als je gedroogde zwarte bonen gebruikt dien je deze eerst minimaal 12 uur vooraf te wellen. Kook ze hierna in ruim kokend water, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort die je gebruikt maar kan gerust een uur duren. Giet ze hierna af en zet opzij.
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd deze in niet al te grote stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes. Was de tomaat, verwijder de kroontjes en snijd deze in grove stukken.
Verhit olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten mee. Bak de blokjes paprika en pompoen nog enkele minuten mee.
Voeg paprikapoeder, cacao poeder, komijn, chili, oregano en kaneelstokken toe en bak deze nog kort. Voeg de tomaten samen met de bonen en een dun laagje runderbouillon of water toe aan de pan.
Zet het vuur laag, plaats de deksel op de pan en laat dit ongeveer een half uur zachtjes sudderen. Kook ondertussen eventueel de rijst als je deze erbij wilt serveren. Breng de chili op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. Verwijder de kaneelstokken, serveer met rijst en garneer eventueel met peterselie. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.