Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes

Een hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes voor 2 personen geserveerd met een heerlijke saus van wild fond.

25 minuten
2 personen
Recept hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes
Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes ingrediënten

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-11-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Tip: je kunt in plaats van de zoete aardappelfrietjes te frituren deze ook in de oven bakken, laat dan wel de chili achterwege, dit smaakt minder lekker met een hertenbiefstuk.

Voorbereiding – 10 minuten

Bereid de geroosterde bloemkoolpuree voor. Schil de zoete aardappels met behulp van een dunschiller. Snijd de zoete aardappelen in dunne frietjes. Let op dat hoe dikker de frietjes zijn, des te langer deze gebakken moeten worden. 

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in dunne plakjes. Leg de hertenbiefstukken uit de koelkast. 

Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes
Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes

De hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes afmaken – 15 minuten

Giet de inhoud van het potje wild fond in een klein sauspannetje. Voeg dan 2 takjes rozemarijn toe en breng aan de kook. Laat het wild fond inkoken tot een redelijk dikke saus. 

Verhit een halve liter zonnebloemolie in een braadpan met dikke bodem. Bak de zoete aardappelfrietjes krokant en haal het meeste van de olie eraf met behulp van keukenpapier. 

Verwarm ondertussen de geroosterde bloemkoolpuree. Voeg 2 klontjes boter toe aan de grote bakpan en bak daar de plakjes kastanjechampignon in totdat deze gekrompen en zacht geworden zijn. Schep de champignons dan uit de pan in een kom. 

Voeg peper en zout toe aan de hertenbiefstukken. Verhit een klontje boter in de grote bakpan en bak beide hertenbiefstukjes rosé, en bak beide kanten bruin. Voeg in de laatste minuut de kastanjechampignons toe en verhit deze opnieuw. 

Serveer de hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes met de gereduceerde rozemarijn-wild fond saus. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.