Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes

Een hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes voor 2 personen geserveerd met een heerlijke saus van wild fond.

25 minuten
2 personen
Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes ingrediënten

Recept hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-11-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Tip: je kunt in plaats van de zoete aardappelfrietjes te frituren deze ook in de oven bakken, laat dan wel de chili achterwege, dit smaakt minder lekker met een hertenbiefstuk.

Voorbereiding – 10 minuten

Bereid de geroosterde bloemkoolpuree voor. Schil de zoete aardappels met behulp van een dunschiller. Snijd de zoete aardappelen in dunne frietjes. Let op dat hoe dikker de frietjes zijn, des te langer deze gebakken moeten worden. 

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in dunne plakjes. Leg de hertenbiefstukken uit de koelkast. 

Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes
Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes

De hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes afmaken – 15 minuten

Giet de inhoud van het potje wild fond in een klein sauspannetje. Voeg dan 2 takjes rozemarijn toe en breng aan de kook. Laat het wild fond inkoken tot een redelijk dikke saus. 

Verhit een halve liter zonnebloemolie in een braadpan met dikke bodem. Bak de zoete aardappelfrietjes krokant en haal het meeste van de olie eraf met behulp van keukenpapier. 

Verwarm ondertussen de geroosterde bloemkoolpuree. Voeg 2 klontjes boter toe aan de grote bakpan en bak daar de plakjes kastanjechampignon in totdat deze gekrompen en zacht geworden zijn. Schep de champignons dan uit de pan in een kom. 

Voeg peper en zout toe aan de hertenbiefstukken. Verhit een klontje boter in de grote bakpan en bak beide hertenbiefstukjes rosé, en bak beide kanten bruin. Voeg in de laatste minuut de kastanjechampignons toe en verhit deze opnieuw. 

Serveer de hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes met de gereduceerde rozemarijn-wild fond saus. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
453.6 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
20.8 g
11.19 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.06 g
5.39 g
Eiwitten
46.71 g
Vezels
15.3 g
Natrium
837.19 mg
Mineralen
Ijzer
8.04 mg
Calcium
117.74 mg
Magnesium
96.52 mg
Kalium
96.52 mg
Fosfor
645.2 mg
Koper
1.39 mg
Zink
8.49 mg
Jodium
1.03 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
339.26 mg
Vitamine D
0.22 mg
Vitamine A
0.24 mg
Vitamine B1
0.49 mg
Vitamine B2
1.18 mg
Vitamine B6
1.3 mg
Vitamine B12
2.21 µg
Foliumzuur
246.75 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
5.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.