Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes

(12)

Een hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes voor 2 personen geserveerd met een heerlijke saus van wild fond. Laat een reactie achter

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 x hertenbiefstuk
  • Geroosterde bloemkoolpuree
  • 1 of 2 zoete aardappels
  • 15 kastanjechampignons
  • Roomboter
  • 2 takjes rozemarijn
  • 250 ml wild fond
  • Zonnebloemolie om mee te frituren
  • Peper en zout naar smaak
Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote bakpan
  • Braadpan met dikke bodem
  • Klein sauspannetje
  • Keukenpapier
  • Dunschiller
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kom

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hertenbiefstuk-met-geroosterde-bloemkoolpuree-en-zoete-aardappelfrietjes


Tip: je kunt in plaats van de zoete aardappelfrietjes te frituren deze ook in de oven bakken, laat dan wel de chili achterwege, dit smaakt minder lekker met een hertenbiefstuk.

Voorbereiding – 10 minuten

Bereid de geroosterde bloemkoolpuree voor. Schil de zoete aardappels met behulp van een dunschiller. Snijd de zoete aardappelen in dunne frietjes. Let op dat hoe dikker de frietjes zijn, des te langer deze gebakken moeten worden. 

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in dunne plakjes. Leg de hertenbiefstukken uit de koelkast. 

Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes
Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes

De hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes afmaken – 15 minuten

Giet de inhoud van het potje wild fond in een klein sauspannetje. Voeg dan 2 takjes rozemarijn toe en breng aan de kook. Laat het wild fond inkoken tot een redelijk dikke saus. 

Verhit een halve liter zonnebloemolie in een braadpan met dikke bodem. Bak de zoete aardappelfrietjes krokant en haal het meeste van de olie eraf met behulp van keukenpapier. 

Verwarm ondertussen de geroosterde bloemkoolpuree. Voeg 2 klontjes boter toe aan de grote bakpan en bak daar de plakjes kastanjechampignon in totdat deze gekrompen en zacht geworden zijn. Schep de champignons dan uit de pan in een kom. 

Voeg peper en zout toe aan de hertenbiefstukken. Verhit een klontje boter in de grote bakpan en bak beide hertenbiefstukjes rosé, en bak beide kanten bruin. Voeg in de laatste minuut de kastanjechampignons toe en verhit deze opnieuw. 

Serveer de hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes met de gereduceerde rozemarijn-wild fond saus. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
12 stemmen

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!