Warme chocolademelk van cacao

(6)

Met maar een paar ingrediënten maak je de lekkerste warme chocolademelk, super eenvoudig met cacaopoeder! Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-05-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Drankjes
Warme chocolademelk van cacao

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • halve liter volle melk
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 4 eetlepels suiker
  • optioneel: mini marshmallows en/of slagroom
Warme chocolademelk van cacao Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine pan
  • garde
  • fijne zeef

Bereiding


Kooktijd 5 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Drankjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/warme-chocolademelk-van-cacao


Zelf chocolademelk maken – 5 minuten

Verwarm een halve liter melk in een middelgrote pan. Voeg 4 eetlepels suiker toe en los deze op in de melk.

Zeef het cacaopoeder bij de warme melk en roer glad met een garde. Cacaopoeder bevat snel klontjes, daarom kun je deze het beste altijd zeven met een fijne zeef.

Warme chocolademelk van cacao
Warme chocolademelk van cacao

Je kunt naar smaak eventueel meer suiker of cacaopoeder toevoegen. Verdeel over 2 grote mokken en serveer bijvoorbeeld met een toef slagroom en/of mini marshmallows. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Warme chocolademelk van cacao: Veel gestelde vragen

Welke melk kan ik het beste gebruiken om chocolademelk te maken?

Voor de romigste chocolademelk kun je het beste volle melk gebruiken. Je kunt eventueel ook halfvolle melk gebruiken.

Welke soort cacaopoeder is het beste voor chocolademelk?

Rauwe cacaopoeder is de beste soort cacaopoeder omdat deze niet verhit wordt tijdens het malen van de cacaobonen. Hierdoor blijven de meeste voedingsstoffen in het cacaopoeder aanwezig. Nederlandse cacao is wel verhit tijdens het malen van de cacaobonen en heeft een iets donkerdere kleur. Beide soorten kun je gebruiken om chocolademelk te maken.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.