Warme chocolademelk van cacao
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Warme chocolademelk van cacao

Met maar een paar ingrediënten maak je de lekkerste warme chocolademelk, super eenvoudig met cacaopoeder!

5 minuten
2 personen
Recept warme chocolademelk van cacao
Warme chocolademelk van cacao ingrediënten

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-05-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
5 minuten

Zelf chocolademelk maken – 5 minuten

Verwarm een halve liter melk in een middelgrote pan. Voeg 4 eetlepels suiker toe en los deze op in de melk.

Zeef het cacaopoeder bij de warme melk en roer glad met een garde. Cacaopoeder bevat snel klontjes, daarom kun je deze het beste altijd zeven met een fijne zeef.

Warme chocolademelk van cacao
Warme chocolademelk van cacao

Je kunt naar smaak eventueel meer suiker of cacaopoeder toevoegen. Verdeel over 2 grote mokken en serveer bijvoorbeeld met een toef slagroom en/of mini marshmallows. Geniet ervan!

Tips!

Welke melk kan ik het beste gebruiken om chocolademelk te maken?

Voor de romigste chocolademelk kun je het beste volle melk gebruiken. Je kunt eventueel ook halfvolle melk gebruiken.

Welke soort cacaopoeder is het beste voor chocolademelk?

Rauwe cacaopoeder is de beste soort cacaopoeder omdat deze niet verhit wordt tijdens het malen van de cacaobonen. Hierdoor blijven de meeste voedingsstoffen in het cacaopoeder aanwezig. Nederlandse cacao is wel verhit tijdens het malen van de cacaobonen en heeft een iets donkerdere kleur. Beide soorten kun je gebruiken om chocolademelk te maken.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Warme chocolademelk van cacao"
Florina zegt op 24-05-2021
Ooooh, dat kannetje! Geweldig! Retro! Ik heb ze ook, in een paar maten. Emaille, met stukken eraf, dat hóórt haha! Een ervan nog van mijn oma, via mijn moeder gekregen. Heeft die van jullie ook 'een verhaal'?
Ohmydish zegt op 25-05-2021
Geweldig he! Ja, dit kannetje was van mijn allerliefste oma. Toen ze een aantal jaar geleden stierf had ze al haar bakspulletjes voor mij bij elkaar gelegd. Vlaaivormen, deegsnijder en vanalles, zo dierbaar!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.