Met maar een paar ingrediënten maak je de lekkerste warme chocolademelk, super eenvoudig met cacaopoeder!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/warme-chocolademelk-van-cacao
Verwarm een halve liter melk in een middelgrote pan. Voeg 4 eetlepels suiker toe en los deze op in de melk.
Zeef het cacaopoeder bij de warme melk en roer glad met een garde. Cacaopoeder bevat snel klontjes, daarom kun je deze het beste altijd zeven met een fijne zeef.
Je kunt naar smaak eventueel meer suiker of cacaopoeder toevoegen. Verdeel over 2 grote mokken en serveer bijvoorbeeld met een toef slagroom en/of mini marshmallows. Geniet ervan!
Welke melk kan ik het beste gebruiken om chocolademelk te maken?
Voor de romigste chocolademelk kun je het beste volle melk gebruiken. Je kunt eventueel ook halfvolle melk gebruiken.
Welke soort cacaopoeder is het beste voor chocolademelk?
Rauwe cacaopoeder is de beste soort cacaopoeder omdat deze niet verhit wordt tijdens het malen van de cacaobonen. Hierdoor blijven de meeste voedingsstoffen in het cacaopoeder aanwezig. Nederlandse cacao is wel verhit tijdens het malen van de cacaobonen en heeft een iets donkerdere kleur. Beide soorten kun je gebruiken om chocolademelk te maken.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!