Warme chocolademelk van cacao

(6)

Met maar een paar ingrediënten maak je de lekkerste warme chocolademelk, super eenvoudig met cacaopoeder!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-05-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Drankjes
Warme chocolademelk van cacao

Ingrediënten


  • halve liter volle melk
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 4 eetlepels suiker
  • optioneel: mini marshmallows en/of slagroom

Kookgerei nodig


  • kleine pan
  • garde
  • fijne zeef

Warme chocolademelk van cacao Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Drankjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/warme-chocolademelk-van-cacao


Zelf chocolademelk maken – 5 minuten

Verwarm een halve liter melk in een middelgrote pan. Voeg 4 eetlepels suiker toe en los deze op in de melk.

Zeef het cacaopoeder bij de warme melk en roer glad met een garde. Cacaopoeder bevat snel klontjes, daarom kun je deze het beste altijd zeven met een fijne zeef.

Warme chocolademelk van cacao
Warme chocolademelk van cacao

Je kunt naar smaak eventueel meer suiker of cacaopoeder toevoegen. Verdeel over 2 grote mokken en serveer bijvoorbeeld met een toef slagroom en/of mini marshmallows. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-05-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Warme chocolademelk van cacao: Veel gestelde vragen

Welke melk kan ik het beste gebruiken om chocolademelk te maken?

Voor de romigste chocolademelk kun je het beste volle melk gebruiken. Je kunt eventueel ook halfvolle melk gebruiken.

Welke soort cacaopoeder is het beste voor chocolademelk?

Rauwe cacaopoeder is de beste soort cacaopoeder omdat deze niet verhit wordt tijdens het malen van de cacaobonen. Hierdoor blijven de meeste voedingsstoffen in het cacaopoeder aanwezig. Nederlandse cacao is wel verhit tijdens het malen van de cacaobonen en heeft een iets donkerdere kleur. Beide soorten kun je gebruiken om chocolademelk te maken.

2 reacties op Warme chocolademelk van cacao

Florina plaatste op 25-05-2021 om 00:19:38
Ooooh, dat kannetje! Geweldig! Retro! Ik heb ze ook, in een paar maten. Emaille, met stukken eraf, dat hóórt haha! Een ervan nog van mijn oma, via mijn moeder gekregen. Heeft die van jullie ook 'een verhaal'?
Ohmydish plaatste op 25-05-2021 om 10:29:09
Geweldig he! Ja, dit kannetje was van mijn allerliefste oma. Toen ze een aantal jaar geleden stierf had ze al haar bakspulletjes voor mij bij elkaar gelegd. Vlaaivormen, deegsnijder en vanalles, zo dierbaar!

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.