Ohmydish.nl


Mini pruimen kruimeltaartjes

Deze mini pruimen kruimeltaartjes zijn super schattig, maar ze zijn ook nog eens overheerlijk en krokant. Gemaakt met een kruimellaag van amandel.

Mini pruimen kruimeltaartjes
55 minuten 8 personen Toetjes
Mini pruimen kruimeltaartjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram pruimen
  • 300 gram bloem
  • 50 gram boter + 1 eetlepel extra
  • 60 ml melk
  • snuf zout
  • 1/2 zakje droge gist
  • 1 ei
  • 75 gram suiker
  • 50 gram amandelen
  • 1 zakje vanille suiker
  • optioneel: paneermeel
Mini pruimen kruimeltaartjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • kleine sauspan
  • foodprocessor
  • 8 kleine taartvormpjes
  • ronde koekjes uitsteker met dezelfde maat als de taartvormpjes
  • siliconen kwast
  • schone theedoek
  • klein mesje
  • oven
  • afkoelrek

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

55 minuten 8 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-pruimen-kruimeltaartjes


Voorbereiding -- 15 minuten + wachttijd

Verwarm melk en 1 eetlepel boter in een kleine sauspan tot de boter is gesmolten. Laat het dan kort afkoelen, tot het niet te heet meer is om de gist toe te voegen. Los de gist op in de melk en wacht 5 tot 10 minuten tot het mengsel gaat schuimen. Meng ondertussen 200 gram bloem met zout, 40 gram suiker en een zakje vanille suiker.

Voeg 1 ei toe terwijl je mengt en schenk dan het melk en gist mengsel erbij. Blijf mengen tot het een deegbal is geworden en kneed het dan nog enkele minuten door. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg rijzen voor een uur, of tot het verdubbeld is.

Vet de taartvormpjes in met boter en zet ze opzij.

Mini pruimen kruimeltaartjes Mini pruimen kruimeltaartjes

Mini pruimentaartjes afmaken -- 40 minuten

Je kunt alvast beginnen met het maken van de kruimellaag terwijl je wacht op het deeg. De amandelen moeten erg fijn worden, voor het beste resultaat kun je een food processor gebruiken. Voeg dan 100 gram bloem en 35 gram suiker toe aan de food processor en voeg dan 50 gram boter toe.

Was de pruimen en verwijder de pit. Snijd de pruimen in partjes en zet opzij. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestuif je werkblad en deegroller met bloem en rol het deeg uit. Gebruik een ronde uitsteker om rondjes deeg te maken die precies in de taartvormpjes passen. Druk ze aan en voeg eventueel een dun laagje paneermeel toe om te voorkomen dat de bodem te vochtig wordt van de pruimen. Plaats de pruimenpartjes op de bodem en verkruimel het amandel mengsel over de taartjes.

Bak de taartjes in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten, afhankelijk van je oven. Laat ze afkoelen op een afkoelrek, ze zijn het lekkerste als ze nog lauwwarm zijn. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Zelf aardbeienjam maken

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.