Deze mini pruimen kruimeltaartjes zijn super schattig, maar ze zijn ook nog eens overheerlijk en krokant. Gemaakt met een kruimellaag van amandel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-09-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-08-2024
Verwarm melk en 1 eetlepel boter in een kleine sauspan tot de boter is gesmolten. Laat het dan kort afkoelen, tot het niet te heet meer is om de gist toe te voegen.
Los de gist op in de melk en wacht 5 tot 10 minuten tot het mengsel gaat schuimen. Meng ondertussen 200 gram bloem met zout, 40 gram suiker en een zakje vanille suiker.
Voeg 1 ei toe terwijl je mengt en schenk dan het melk en gist mengsel erbij. Blijf mengen tot het een deegbal is geworden en kneed het dan nog enkele minuten door.
Dek af met een schone theedoek en laat het deeg rijzen voor een uur, of tot het verdubbeld is. Vet de taartvormpjes in met boter en zet ze opzij.
Je kunt alvast beginnen met het maken van de kruimel laag terwijl je wacht op het deeg. De amandelen moeten erg fijn worden, voor het beste resultaat kun je een food processor gebruiken.
Voeg dan 100 gram bloem en 35 gram suiker toe aan de food processor en voeg dan 50 gram boter toe. Was de pruimen en verwijder de pit. Snijd de pruimen in partjes en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bestuif je werkblad en deegroller met bloem en rol het deeg uit. Gebruik een ronde uitsteker om rondjes deeg te maken die precies in de taartvormpjes passen.
Druk ze aan en voeg eventueel een dun laagje paneermeel toe om te voorkomen dat de bodem te vochtig wordt van de pruimen. Plaats de pruimenpartjes op de bodem en verkruimel het amandel mengsel over de taartjes.
Bak de taartjes in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten, afhankelijk van je oven. Laat ze afkoelen op een afkoelrek, ze zijn het lekkerste als ze nog lauwwarm zijn. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Hoi Miranda,
Dankjewel voor je leuke bericht! Je kunt deze pruimentaartjes prima invriezen. Je kunt ze dan het beste rustig op het aanrecht laten ontdooien. Je kunt ze dan eventueel dan kort opnieuw verwarmen in de oven, zodat ze weer opnieuw verser zullen smaken. Maar dit is niet perse noodzakelijk.
Fijn weekend en veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.