Camarenga bief stoofschotel

(56)

Herfst is perfect voor alle soorten stoofpotten. Deze Camarenga bief stoofschotel is een recept van mijn moeder, met een vleugje sinaasappel. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-02-2023

Kooktijd 3 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Camarenga bief stoofschotel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram runderlappen
  • 125 gram spekreepjes
  • 150 gram champignons
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 4 tomaten
  • 2 takjes tijm
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 grote uien
  • 4 grote knoflooktenen
  • sinaasappelschil (van 1/4e van een sinaasappel)
  • 400 ml droge rode wijn
  • 1 runderbouillonblokje
  • 45 gram boter
  • 2 eetlepels paprika poeder
  • 2 eetlepels kerrie poeder
  • 50 ml room
  • peper en zout naar smaak
  • aardappelpuree om erbij te serveren
Camarenga bief stoofschotel Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • braadpan of slow cooker
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 3 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/camarenga-bief-stoofschotel


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene en rode paprika en snijd deze in stukjes, niet te klein.

Snijd de tomaten grof en vergeet niet de kroontjes te verwijderen. Snijd de runderlappen in stukken.

Camarenga bief stoofschotel afmaken – 3 uur

Verhit de boter in de braadpan en bak de stukjes bief tot deze mooi bruin zijn geworden. Voeg de gesneden uien en knoflook toe en fruit deze nog enkele minuten mee.

Voeg de stukjes paprika en spekreepjes toe en na ongeveer 2 minuten, ook de tomatenpuree, paprika en kerrie poeder. Bak dit nog enkele minuten langer en voeg dan de takjes tijm, laurierblaadjes, sinaasappelschil, sambal en tomatenstukjes toe.

Camarenga bief stoofschotel
Camarenga bief stoofschotel

Schenk de rode wijn erbij samen met het runderbouillonblokje. Plaats de deksel op de braadpan en laat het ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen, of tot het vlees mals is geworden.

Snijd ondertussen de champignons in plakjes en voeg deze in het laatste half uur toe.

Verwijder de laurierblaadjes, sinaasappelschil en takjes tijm. Breng de stoof op smaak met peper en zout en roer er de room bij. Serveer met aardappelpuree, smakelijk!


Waardeer dit recept!
56 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.