Camarenga bief stoofschotel
😍 60Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Camarenga bief stoofschotel

Herfst is perfect voor alle soorten stoofpotten. Deze Camarenga bief stoofschotel is een recept van mijn moeder, met een vleugje sinaasappel.

3 uur 15 minuten
4 personen
Camarenga bief stoofschotel ingrediënten
Recept camarenga bief stoofschotel

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
3 uur
Totale tijd
3 uur 15 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene en rode paprika en snijd deze in stukjes, niet te klein.

Snijd de tomaten grof en vergeet niet de kroontjes te verwijderen. Snijd de runderlappen in stukken.

Camarenga bief stoofschotel afmaken – 3 uur

Verhit de boter in de braadpan en bak de stukjes bief tot deze mooi bruin zijn geworden. Voeg de gesneden uien en knoflook toe en fruit deze nog enkele minuten mee.

Voeg de stukjes paprika en spekreepjes toe en na ongeveer 2 minuten, ook de tomatenpuree, paprika en kerrie poeder. Bak dit nog enkele minuten langer en voeg dan de takjes tijm, laurierblaadjes, sinaasappelschil, sambal en tomatenstukjes toe.

Camarenga bief stoofschotel
Camarenga bief stoofschotel

Schenk de rode wijn erbij samen met het runderbouillonblokje. Plaats de deksel op de braadpan en laat het ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen, of tot het vlees mals is geworden.

Snijd ondertussen de champignons in plakjes en voeg deze in het laatste half uur toe.

Verwijder de laurierblaadjes, sinaasappelschil en takjes tijm. Breng de stoof op smaak met peper en zout en roer er de room bij. Serveer met aardappelpuree, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

60 waarderingen
😍
60
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
868.22 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
30.91 g
17.47 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
49.14 g
21.97 g
Eiwitten
49.62 g
Vezels
8.85 g
Natrium
1722.46 mg
Mineralen
Ijzer
9.93 mg
Calcium
182.92 mg
Magnesium
99.71 mg
Kalium
99.71 mg
Fosfor
523.55 mg
Koper
0.8 mg
Zink
8.99 mg
Jodium
0.59 µg
Selenium
26.72 µg
Vitamines
Vitamine C
171.05 mg
Vitamine D
0.29 mg
Vitamine A
20.48 mg
Vitamine B1
0.44 mg
Vitamine B2
1.05 mg
Vitamine B6
1.38 mg
Vitamine B12
3.37 µg
Foliumzuur
85.9 µg
Vitamine E
1.35 mg
Vitamine K
14.93 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
12 reacties op "Camarenga bief stoofschotel"
Anne zegt op 19-10-2016
Wauw, dit ziet er echt geweldig lekker uit. Wat een heerlijk winters recept zeg.. Ga deze meteen even doorsturen naar mijn moeder (die is fan van dit soort recepten)!
Ohmydish zegt op 19-10-2016
Dankje Anne, wat super! Ze zal er zeker van gaan genieten, zo lekker!
Janneke zegt op 20-10-2016
Dankje ga ik zeker maken
Ohmydish zegt op 20-10-2016
Graag gedaan Janneke!
Ankivanthof zegt op 20-10-2016
Wat versta je onder "bief"? Zijn dat runderlapjes of is dat biefstuk?
Ohmydish zegt op 20-10-2016
Hallo Anki, dat zijn runderlapjes.
André zegt op 27-10-2016
Wat een geweldig recept, heel veel dank! Ik heb het in de slow cooker gemaakt, met hele mooie sukadelappen. Die heb ik in (flinke) stukken gesneden en eerst in bloem gewenteld voordat ik ze heb aangebakken. Ik heb dit keer zoete uien gebruikt en er ook in stukjes gesneden winterpeen bij gedaan. Als vloeistof niet alleen de rode wijn maar een mix van aceto balsamico, rode wijn en runderfond. En ik had geen sinaasappel maar wel mandarijn en heb dat dus gebruikt. En omdat vrouw en zoon lactose intolerantie hebben heb ik soja room gebruikt. Ze hebben echt gesmuld ervan, dus dit recept komt onder favorieten te staan.
Ohmydish zegt op 27-10-2016
Hoi André, dankje en wat super leuk om te horen dat jullie zo genoten hebben! Liefs, Véronique
Linda zegt op 06-10-2017
Hallo Veronique, Hoeveel knoflooktenen doe jij erin? Dit kan ik niet terug vinden in het recept! Gr. Linda
Ohmydish zegt op 06-10-2017
Hoi Linda, oei dat staat inderdaad niet in de ingrediëntenlijst. Bedankt voor het opletten, ik heb het aangepast (4 grote knoflooktenen). Groetjes
Henny zegt op 18-01-2019
Hoe lang en welke stand in de slowcooker?
Ohmydish zegt op 18-01-2019
Op de laagste stand ongeveer 6 uur lang, afhankelijk van hoe fijn het vlees gesneden is. Je kunt het beste de stoofpot na een aantal uren controleren om te zien of het vlees al mooi gaar is geworden. :-)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.