Ohmydish.nl


Camarenga bief stoofschotel

Herfst is perfect voor alle soorten stoofpotten. Deze Camarenga bief stoofschotel is een recept van mijn moeder, met een vleugje sinaasappel.

Camarenga bief stoofschotel
3 uur 15 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Camarenga bief stoofschotel

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram runderlappen
  • 125 gram spekreepjes
  • 150 gram champignons
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 4 tomaten
  • 2 takjes tijm
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 grote uien
  • 4 grote knoflooktenen
  • sinaasappelschil (van 1/4e van een sinaasappel)
  • 400 ml droge rode wijn
  • 1 runderbouillonblokje
  • 45 gram boter
  • 2 eetlepels paprika poeder
  • 2 eetlepels kerrie poeder
  • 50 ml room
  • peper en zout naar smaak
  • aardappelpuree om erbij te serveren
Camarenga bief stoofschotel ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • braadpan of slow cooker
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (12) Opslaan in collectie

Bereiden

3 uur 15 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/camarenga-bief-stoofschotel


Voorbereiding -- 15 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene en rode paprika en snijd deze in stukjes, niet te klein.

Snijd de tomaten grof en vergeet niet de kroontjes te verwijderen. Snijd de runderlappen in stukken.

Camarenga bief stoofschotel afmaken -- 3 uur

Verhit de boter in de braadpan en bak de stukjes bief tot deze mooi bruin zijn geworden. Voeg de gesneden uien en knoflook toe en fruit deze nog enkele minuten mee.

Voeg de stukjes paprika en spekreepjes toe en na ongeveer 2 minuten, ook de tomatenpuree, paprika en kerrie poeder. Bak dit nog enkele minuten langer en voeg dan de takjes tijm, laurierblaadjes, sinaasappelschil, sambal en tomatenstukjes toe.

Camarenga bief stoofschotel
Camarenga bief stoofschotel

Schenk de rode wijn erbij samen met het runderbouillonblokje. Plaats de deksel op de braadpan en laat het ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen, of tot het vlees mals is geworden.

Snijd ondertussen de champignons in plakjes en voeg deze in het laatste half uur toe.

Verwijder de laurierblaadjes, sinaasappelschil en takjes tijm. Breng de stoof op smaak met peper en zout en roer er de room bij. Serveer met aardappelpuree, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
10 stemmen
← Vorig recept
Stoofperentaart
Volgend recept →
Makkelijke nasi goreng

Winter recepten

Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.