Prachtige appeltaart met een dunne bodem, gemaakt van verschillende soorten appels, amandelen en citroen. Wie houdt er nu niet van een herfstige appeltaart?
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-10-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-10-2024
Begin met het maken van de dunne taartbodem. Gebruik de food processor voor het malen van de amandelen, tot deze redelijk fijn zijn.
Meng gemalen amandelen, bloem, 80 gram suiker en een snufje zout. Blijf mengen terwijl je de boter beetje bij beetje in kleine blokjes toevoegt.
Het deeg zal er kruimelig uitzien. Voeg het ei toe en kneed nog enkele minuten langer tot er een deegbal is ontstaan.
Pak de deegbal in met folie en plaats minimaal een half uur in de koelkast. Maak ondertussen zelf appelmoes.
Schil 4 van de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels grof. Voeg deze samen met een klein laagje water, de kaneelstokjes en ongeveer 50 gram suiker toe aan de middelgrote pan.
Hoeveel suiker je precies nodig hebt, hangt af van de zuurheid van de appels. Wij wilden de appelmoes een beetje zuur, dus gebruikten weinig suiker.
Laat de appels zachtjes garen voor ongeveer 15 minuten, of tot ze volledig zacht zijn geworden.
Verwijder de kaneelstokjes en gebruik de staafmixer om een gladde appelmoes te maken. Besmeer de taartvorm met boter en zet opzij.
Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit. Plaats het deeg in de taartvorm en verwijder het overtollige deeg.
Verdeel een dun laagje paneermeel over de bodem en verdeel er dan de appelmoes over. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schil de rest van de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes. Meng de appelplakjes met rasp en sap van de citroen en ongeveer 2 eetlepels suiker.
Verdeel de appelplakjes over de taart. Begin aan de buitenkant en eindig in het midden, plaats de plakjes dicht tegen elkaar.
Verdeel een paar kleine blokjes boter over de appels en bak de appeltaart in de oven voor ongeveer 40 minuten, afhankelijk van de oven.
Geniet van deze heerlijke appeltaart met dunne bodem!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.