Ohmydish.nl


Appeltaart met een dunne bodem

Prachtige appeltaart met een dunne bodem, gemaakt van verschillende soorten appels, amandelen en citroen. Wie houdt er nu niet van een herfstige appeltaart?

Appeltaart met een dunne bodem
1 uur 30 minuten 12 personen Taart en cake
Appeltaart met een dunne bodem

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram bloem
  • 50 gram amandelen, of gebruik amandelmeel
  • 1 ei
  • 125 gram koude boter + extra
  • 130 gram suiker + extra
  • snufje zout
  • ongeveer 12 appels naar keuze
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 citroen (sap + rasp)
  • water
  • handvol paneermeel
Appeltaart met een dunne bodem ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • food processor
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • middelgrote pan
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • staafmixer
  • taartvorm (30 cm)
  • deegroller
  • oven
  • grote kom

Bereiden

1 uur 30 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appeltaart-met-een-dunne-bodem


Voorbereiding -- 40 minuten

Wij gebruikten 3 verschillende soorten appels uit de tuin van een vriendin, dus we weten niet exact welke soorten appels er gebruikt zijn.

Begin met het maken van de dunne taartbodem. Gebruik de food processor voor het malen van de amandelen, tot deze redelijk fijn zijn. Meng gemalen amandelen, bloem, 80 gram suiker en een snufje zout. Blijf mengen terwijl je de boter beetje bij beetje in kleine blokjes toevoegt. Het deeg zal er kruimelig uitzien. Voeg het ei toe en kneed nog enkele minuten langer tot er een deegbal is ontstaan. Pak de deegbal in met folie en plaats minimaal een half uur in de koelkast.

Maak ondertussen zelf appelmoes. Schil 4 van de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels grof. Voeg deze samen met een klein laagje water, de kaneelstokjes en ongeveer 50 gram suiker toe aan de middelgrote pan. Hoeveel suiker je precies nodig hebt, hangt af van de zuurheid van de appels. Wij wilden de appelmoes een beetje zuur, dus gebruikten weinig suiker. Laat de appels zachtjes garen voor ongeveer 15 minuten, of tot ze volledig zacht zijn geworden. Verwijder de kaneelstokjes en gebruik de staafmixer om een gladde appelmoes te maken.

Besmeer de taartvorm met boter en zet opzij.

Appeltaart met een dunne bodem Appeltaart met een dunne bodem

Appeltaart met een dunne bodem afmaken -- 50 minuten

Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit. Plaats het deeg in de taartvorm en verwijder het overtollige deeg. Verdeel een dun laagje paneermeel over de bodem en verdeel er dan de appelmoes over. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Schil de rest van de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes. Meng de appelplakjes met rasp en sap van de citroen en ongeveer 2 eetlepels suiker. Verdeel de appelplakjes over de taart. Begin aan de buitenkant en eindig in het midden, plaats de plakjes dicht tegen elkaar. Verdeel een paar kleine blokjes boter over de appels en bak de appeltaart in de oven voor ongeveer 40 minuten, afhankelijk van de oven. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.