Ohmydish.nl


Stoofperentaart

Een stoofperentaart is gevuld met smaken die perfect passen bij de herfst. Met een erg makkelijke taartbodem, slagroom en chocolade.

40 minuten 12 personen Taart en cake
Stoofperentaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram bloem
  • 1 ei
  • 125 gram boter + extra om in te vetten
  • 80 gram suiker + 1 eetlepel extra
  • snufje zout
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen steranijs en/of kardemom
  • 400 ml slagroom
  • stoofperen (kant-en-klaar of zelfgemaakt bijv. volgens dit recept)
  • pure chocolade schaafsel ter garnering
Stoofperentaart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • taartvorm (24 cm)
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • siliconen kwast
  • oven
  • deegroller
  • bakpapier
  • blindbakbonen

Bereiden


40 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stoofperentaart


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Begin met het maken van de taartbodem. Meng bloem, 1/2e theelepel kaneel, zout, 1/2e theelepel steranijs of kardemom en 80 gram suiker. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan het bloemmengsel.

Het deeg zal er kruimelig uitzien. Voeg 1 ei toe en blijf kneden tot het een deegbal is geworden. Pak de deegbal in met folie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast.

Vet de taartvorm in met boter met behulp van een kwast. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Stoofperentaart
Stoofperentaart

Stoofperentaart afmaken -- 30 minuten

Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het goed aan met je handen.

Het deeg is erg zacht, dus als het is gaan scheuren kun je dit makkelijk met je vingers weer aandrukken in de vorm. Plaats een stuk bakpapier op de taartbodem en vul deze met blindbakbonen. 

Bak de taartbodem ongeveer 10 minuten in de oven en verwijder dan de blindbakbonen en het bakpapier. Bak de bodem vervolgens nog eens 5 minuten, of tot de bodem mooi goudbruin is geworden.

Laat de taartbodem volledig afkoelen. Klop de slagroom samen met een eetlepel suiker en ongeveer een 1/2e theelepel kaneel. Verdeel de slagroom dan over de taartbodem.

Snijd de stoofperen in kwarten en verdeel deze dan over de kaneelroom. Maak de taart af met pure chocolade krullen. Serveer direct en geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen
← Vorig recept
Appel cider donuts
Volgend recept →
Camarenga bief stoofschotel

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!