Zuurkoolstamppot ovenschotel

(35)

Als het buiten koud is, is alles wat je nodig hebt een verwarmende maaltijd. Zuurkoolstamppot ovenschotel is perfect voor zulke dagen! Laat een reactie achter

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Zuurkoolstamppot ovenschotel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • 350 gram zuurkool
  • 2 appels
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 150 gram geraspte kaas
Zuurkoolstamppot ovenschotel Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • schilmesje
  • grote kookpan
  • aardappelstamper
  • snijplank & koksmes
  • grote ovenschaal
  • grote koekenpan

Bereiding


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zuurkoolstamppot-ovenschotel


Voorbereiding – 25 minuten

Begin met het schillen van de aardappels, snijd ze in stukken en kook voor ongeveer 10 minuten. Giet de zuurkool af en voeg toe aan de pan, kook zo het geheel nog wat langer.

Controleer of de aardappels gaar zijn door er met een vork in te prikken, giet ze dan af. Gebruik de aardappelstamper om er een puree van aardappels en zuurkool van te maken.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Pel ondertussen de ui en snijd zo fijn mogelijk. Verhit olijfolie in de grote koekenpan en fruit de ui ongeveer een minuut aan, voeg dan het rundergehakt toe.

Bak een paar minuten langer tot het gehakt gaar is. Breng op smaak met peper, zout en grove mosterd. Schil de appels en snijd in kleine blokjes.

Meng met de aardappel en zuurkool stamppot en breng op smaak met peper en zout. 

Zuurkoolstamppot ovenschotel
Zuurkoolstamppot ovenschotel

Zuurkoolstamppot ovenschotel bakken – 25 minuten

Verdeel de helft van de stamppot over de ovenschaal, verdeel ook al het rundergehakt en dan de rest van de stamppot.

Verdeel een dun laagje paneermeel erover, dit neemt het vocht op zodat de ovenschotel niet waterig zal worden. Eindig met een laag geraspte kaas voor een mooie knapperige kaaslaag.

Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar, of totdat de kaas mooi goudbruin geworden is. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
35 stemmen

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!