Zuurkoolstamppot ovenschotel
😍 39Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zuurkoolstamppot ovenschotel

Als het buiten koud is, is alles wat je nodig hebt een verwarmende maaltijd. Zuurkoolstamppot ovenschotel is perfect voor zulke dagen!

50 minuten
4 personen
Recept zuurkoolstamppot ovenschotel
Zuurkoolstamppot ovenschotel ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
25 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 25 minuten

Begin met het schillen van de aardappels, snijd ze in stukken en kook voor ongeveer 10 minuten. Giet de zuurkool af en voeg toe aan de pan, kook zo het geheel nog wat langer.

Controleer of de aardappels gaar zijn door er met een vork in te prikken, giet ze dan af. Gebruik de aardappelstamper om er een puree van aardappels en zuurkool van te maken.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Pel ondertussen de ui en snijd zo fijn mogelijk. Verhit olijfolie in de grote koekenpan en fruit de ui ongeveer een minuut aan, voeg dan het rundergehakt toe.

Bak een paar minuten langer tot het gehakt gaar is. Breng op smaak met peper, zout en grove mosterd. Schil de appels en snijd in kleine blokjes.

Meng met de aardappel en zuurkool stamppot en breng op smaak met peper en zout. 

Zuurkoolstamppot ovenschotel
Zuurkoolstamppot ovenschotel

Zuurkoolstamppot ovenschotel bakken – 25 minuten

Verdeel de helft van de stamppot over de ovenschaal, verdeel ook al het rundergehakt en dan de rest van de stamppot.

Verdeel een dun laagje paneermeel erover, dit neemt het vocht op zodat de ovenschotel niet waterig zal worden. Eindig met een laag geraspte kaas voor een mooie knapperige kaaslaag.

Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar, of totdat de kaas mooi goudbruin geworden is. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

39 waarderingen
😍
39
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Zuurkoolstamppot ovenschotel"
Lenneke van otterlo zegt op 24-09-2018
leuke en makkelijk te bereiden. aparte recepten! wij hebben een kookclubje van 4, a.s. zondag mijn beurt. groetjes van een eenvoudige kokkin.
Ohmydish zegt op 24-09-2018
Dankje Lenneke, wat gezellig zo'n kookclubje. Veel succes en smakelijk alvast voor a.s. zondag :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.