Zuurkoolstamppot ovenschotel

(38)

Als het buiten koud is, is alles wat je nodig hebt een verwarmende maaltijd. Zuurkoolstamppot ovenschotel is perfect voor zulke dagen!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Zuurkoolstamppot ovenschotel

Ingrediënten


  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • 350 gram zuurkool
  • 2 appels
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 150 gram geraspte kaas

Kookgerei nodig


  • Oven
  • schilmesje
  • grote kookpan
  • aardappelstamper
  • snijplank & koksmes
  • grote ovenschaal
  • grote koekenpan

Zuurkoolstamppot ovenschotel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zuurkoolstamppot-ovenschotel


Voorbereiding – 25 minuten

Begin met het schillen van de aardappels, snijd ze in stukken en kook voor ongeveer 10 minuten. Giet de zuurkool af en voeg toe aan de pan, kook zo het geheel nog wat langer.

Controleer of de aardappels gaar zijn door er met een vork in te prikken, giet ze dan af. Gebruik de aardappelstamper om er een puree van aardappels en zuurkool van te maken.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Pel ondertussen de ui en snijd zo fijn mogelijk. Verhit olijfolie in de grote koekenpan en fruit de ui ongeveer een minuut aan, voeg dan het rundergehakt toe.

Bak een paar minuten langer tot het gehakt gaar is. Breng op smaak met peper, zout en grove mosterd. Schil de appels en snijd in kleine blokjes.

Meng met de aardappel en zuurkool stamppot en breng op smaak met peper en zout. 

Zuurkoolstamppot ovenschotel
Zuurkoolstamppot ovenschotel

Zuurkoolstamppot ovenschotel bakken – 25 minuten

Verdeel de helft van de stamppot over de ovenschaal, verdeel ook al het rundergehakt en dan de rest van de stamppot.

Verdeel een dun laagje paneermeel erover, dit neemt het vocht op zodat de ovenschotel niet waterig zal worden. Eindig met een laag geraspte kaas voor een mooie knapperige kaaslaag.

Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar, of totdat de kaas mooi goudbruin geworden is. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023


Waardeer dit recept!
38 stemmen

2 reacties op Zuurkoolstamppot ovenschotel

Lenneke van otterlo plaatste op 24-09-2018 om 11:49:00

leuke en makkelijk te bereiden. aparte recepten! wij hebben een kookclubje van 4, a.s. zondag mijn beurt. groetjes van een eenvoudige kokkin.

Ohmydish plaatste op 24-09-2018 om 12:01:04
Dankje Lenneke, wat gezellig zo'n kookclubje. Veel succes en smakelijk alvast voor a.s. zondag :)

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.