Ohmydish.nl


Zuurkoolstamppot ovenschotel

Als het buiten koud is, is alles wat je nodig hebt een verwarmende maaltijd. Zuurkoolstamppot ovenschotel is perfect voor zulke dagen!

Zuurkoolstamppot ovenschotel
50 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Zuurkoolstamppot ovenschotel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • 350 gram zuurkool
  • 2 appels
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 150 gram geraspte kaas
Zuurkoolstamppot ovenschotel ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • schilmesje
  • grote kookpan
  • aardappelstamper
  • snijplank & koksmes
  • grote ovenschaal
  • grote koekenpan

Bereiden

50 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zuurkoolstamppot-ovenschotel


Voorbereiding -- 25 minuten

Begin met het schillen van de aardappels, snijd ze in stukken en kook voor ongeveer 10 minuten. Giet de zuurkool af en voeg toe aan de pan, kook zo het geheel nog wat langer. Controleer of de aardappels gaar zijn door er met een vork in te prikken, giet ze dan af. Gebruik de aardappelstamper om er een puree van aardappels en zuurkool van te maken.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Pel ondertussen de ui en snijd zo fijn mogelijk. Verhit olijfolie in de grote koekenpan en fruit de ui ongeveer een minuut aan, voeg dan het rundergehakt toe. Bak een paar minuten langer tot het gehakt gaar is. Breng op smaak met peper, zout en grove mosterd.

Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Meng met de aardappel en zuurkool stamppot en breng op smaak met peper en zout.

Zuurkoolstamppot ovenschotel Zuurkoolstamppot ovenschotel

Zuurkoolstamppot ovenschotel bakken -- 25 minuten

Verdeel de helft van de stamppot over de ovenschaal, verdeel ook al het rundergehakt en dan de rest van de stamppot. Verdeel een dun laagje paneermeel erover, dit neemt het vocht op zodat de ovenschotel niet waterig zal worden. Eindig met een laag geraspte kaas voor een mooie knapperige kaaslaag.

Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar, of totdat de kaas mooi goudbruin geworden is.


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Arroz con pollo

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.