Zout, zoet, bitter, hartig en fris. Al deze smaken komen samen in deze Spruitjessalade met kip. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spruitjessalade-met-kip
Gebruik een scherp mes om zoveel mogelijk sinaasappelschil + wit eraf te snijden. Snijd dan de partjes eruit, probeer zo dicht mogelijk op de sinaasappelvliesjes te zitten. Op deze manier kun je hele mooie bloedsinaasappel partjes snijden. Herhaal deze stap voor de 3 overige bloedsinaasappelen en gebruik de rest van de sinaasappelen voor de dressing.
Pers de bloedsinaasappelen uit en giet het sap langzaamaan door de maïsolie. Door dit langzaam te doen (en gebruik te maken van een garde) zal er een mooie dressing ontstaan. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de halve ijsbergsla in dunne repen, de cherry tomaatjes en spruitjes doormidden en haal de zaadjes uit de granaatappel. Snijd vet en overige ongewenste delen van de kipfilets en snijd deze in lange reepjes.
Spruitjessalade met kip
Verhit wat olie in een middelgrote bakpan. Voeg dan de kipreepjes toe en bak deze op hoog vuur in 4 tot 5 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de kipreepjes. Breng de gebakken kipreepjes op smaak met peper en zout en verdeel deze direct na het bakken over de borden met de salade. Maak het gerecht af door er wat pecannootjes over te verdelen. Eet smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.