Zout, zoet, bitter, hartig en fris. Al deze smaken komen samen in deze Spruitjessalade met kip. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de spruitjes schoon. Vul de middelgrote pan met water en wat zout en breng aan de kook. Kook hier de spruitjes in ongeveer 5 minuten gaar, afhankelijk van hoe hard of zacht je de spruitjes wil hebben.
Haal de spruitjes uit het water met behulp van een schuimspaan en plaats deze onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Gebruik een scherp mes om zoveel mogelijk sinaasappelschil + wit eraf te snijden.
Snijd dan de partjes eruit, probeer zo dicht mogelijk op de sinaasappelvliesjes te zitten. Op deze manier kun je hele mooie bloedsinaasappel partjes snijden.
Herhaal deze stap voor de 3 overige bloedsinaasappelen en gebruik de rest van de sinaasappelen voor de dressing. Pers de bloedsinaasappelen uit en giet het sap langzaamaan door de maïsolie.
Door dit langzaam te doen (en gebruik te maken van een garde) zal er een mooie dressing ontstaan. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de halve ijsbergsla in dunne repen, de cherry tomaatjes en spruitjes doormidden en haal de zaadjes uit de granaatappel. Snijd vet en overige ongewenste delen van de kipfilets en snijd deze in lange reepjes.
Vermeng gesneden ijsbergsla samen met granaatappelzaadjes, bloedsinaasappel partjes, dressing en gehalveerde cherry tomaatjes samen met de spruitjes.
Meng alles goed door elkaar en verdeel de inhoud van de kom over 4 borden. Verhit wat olie in een middelgrote bakpan.
Voeg de kipreepjes toe en bak deze op hoog vuur in 4 tot 5 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de kipreepjes.
Breng de gebakken kipreepjes op smaak met peper en zout en verdeel deze direct na het bakken over de borden met de salade. Maak het gerecht af door er wat pecannootjes over te verdelen. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.