Blanke stoofpeertjes
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Blanke stoofpeertjes

In de herfst zijn er jaarlijks volop peren te koop! Je kunt er onder andere heerlijke blanke stoofpeertjes van maken.

3 uur 15 minuten
15 personen
Blanke stoofpeertjes ingrediënten
Recept blanke stoofpeertjes

Ingrediënten

15 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-10-2016, dit recept is voor 15 personen en duurt 3 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
3 uur
Totale tijd
3 uur 15 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vermeng de appelsap samen met de witte wijn, suiker, kaneelstokjes en steranijs in de middelgrote pan. 

Schil de peren met behulp van een dunschiller en snijd met behulp van een klein mesje of een meloenbolletjeslepel een klein rondje uit de onderkant van de peer. Plaats de peer na het schillen in een bak met koud water om te voorkomen dat de peren gaan verkleuren. 

Knip of snijd een rond stuk bakpapier dat precies in de middelgrote pan past, en maak een gat precies in het midden. 

Blanke stoofpeertjes
Blanke stoofpeertjes

De blanke stoofpeertjes afmaken – 3 uur

Plaats de geschilde peren in het appelsap en witte wijn mengsel en dek af met het ronde stuk op maat gesneden bakpapier. 

Verhit het sap, maar laat het niet koken. Laat zachtjes 2.5 tot 3 uur lang pruttelen. Controleer of de blanke stoofpeertjes gaar zijn door er met een klein mesje in te prikken. Deze blanke stoofpeertjes zijn heerlijk met een bolletje ijs voor een heerlijk typisch herfst toetje. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
174.32 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.79 g
32.97 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.37 g
0 g
Eiwitten
0.75 g
Vezels
3.46 g
Natrium
9.32 mg
Mineralen
Ijzer
1.05 mg
Calcium
21.2 mg
Magnesium
12.51 mg
Kalium
12.51 mg
Fosfor
19.51 mg
Koper
0.11 mg
Zink
0.24 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
3.72 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.03 mg
Vitamine B2
0.04 mg
Vitamine B6
0.03 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
1.2 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Blanke stoofpeertjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.