Een makkelijk toetje, het lijkt op een overheerlijke appeltaart vulling. Maar deze gekarameliseerde appel met fudge is zonder deeg en heel snel klaar.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-11-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Verhit een bakpan op hoog vuur en bak hierin de appelstukjes enkele minuten.
Voeg 3 eetlepels suiker toe en bak het geheel nog enkele minuten langer, je zult merken dat de suiker gaat karamelliseren. Laat de appelstukjes afkoelen tot deze lauwwarm zijn voor je de slagroom in de glaasjes erbij kunt doen.
Klop terwijl je wacht de slagroom lobbig samen met een eetlepel suiker en een eetlepel vanille extract. Klop de slagroom niet volledig stijf, lobbig is ongeveer yoghurt dikte.
Snijd eventueel de fudge in kleinere blokjes. Verdeel een laag lauwwarme appelblokjes op de bodem van de glaasjes.
Dan een paar rozijnen en fudge blokjes en een laag vanille room. Herhaal dit tot alles op is en eindig met een laagje appels, rozijnen en fudge. Garneer met een takje munt en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.