Een heerlijke vegetarische spruitjesquiche met cherry tomaten, eieren, room en kaas. Klaar in 40 minuten, recept voor 4 personen.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spruitjesquiche
Gebruik een schilmesje om de spruitjes schoon te maken, mocht het nodig zijn dan haal je ook een aantal buitenste blaadjes en het onderste deel eraf. Snijd de spruitjes doormidden en herhaal dit voor de rest van de spruitjes.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Pel en snijd de sjalot in fijne stukjes, doe hetzelfde voor het teentje knoflook. Verhit wat olijfolie in de grote bakpan en fruit hierin 2 minuten lang de spruitjes. Voeg dan de sjalot en knoflook toe en bak deze een aantal minuten mee.
Zet het vuur dan uit en laat dit een beetje afkoelen. Vet de bakvorm in met boter en beleg deze daarna met bladerdeeg. Prik kleine gaatjes in de bodem met behulp van een vork en verdeel de spruitjes over de bodem.
Meng de eieren en room samen in een grote kom met behulp van een garde. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de cherry tomaatjes doormidden en verdeel deze over de spruitjes.
Giet nu voorzichtig het room mengsel in de bakvorm en bedek deze daarna met geraspte kaas. Bak de spruitjesquiche 30 minuten lang in de oven, of totdat deze mooi goudbruin en stevig is geworden.
Serveer de spruitjesquiche met een frisse salade, eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.