Heerlijke en makkelijke herfst recepten

Heerlijke en makkelijke herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.

Toon filters

Geen resultaten gevonden voor ""

Misschien een tikfoutje? Of probeer naar iets anders te zoeken.

Wanneer begint de herfst?

De herfst begint (in Nederland) van woensdag 22 september tot dinsdag 21 december. De maanden september, oktober, november en december zijn dus vooral herfstmaanden.

Wat zijn typische ingrediënten voor herfstrecepten?

Met stip op nummer 1 staat de pompoen, maar ook rode bieten, verschillende koolsoorten en fruitsoorten zoals appels en peren zijn volop te koop in de herfst. Niet gek dus dat met deze ingrediënten in de herfst veel wordt gekookt!

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Pompoen chili uitgekozen. Deze pompoen chili zit boordevol kruiden, gehakt en nog meer groenten. Je kunt deze zo pittig maken als je zelf wilt. Wij serveerden deze met rijst. Volledig recept bekijken

Pompoen chili
😍 30Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pompoen chili

1 uur
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Bij het gebruik van gedroogde zwarte bonen dien je deze minimaal 12 uur vooraf te wellen in koud water.

Als je gedroogde zwarte bonen gebruikt dien je deze eerst minimaal 12 uur vooraf te wellen. Kook ze hierna in ruim kokend water, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort die je gebruikt maar kan gerust een uur duren. Giet ze hierna af en zet opzij.

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd deze in niet al te grote stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes. Was de tomaat, verwijder de kroontjes en snijd deze in grove stukken. 

Verhit olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten mee. Bak de blokjes paprika en pompoen nog enkele minuten mee.

Voeg paprikapoeder, cacao poeder, komijn, chili, oregano en kaneelstokken toe en bak deze nog kort. Voeg de tomaten samen met de bonen en een dun laagje runderbouillon of water toe aan de pan.

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.