Ohmydish.nl


Pompoentaart

Geweldig recept voor een klassieke pompoentaart. Amerikaans toetje met echte pompoen en lekkere kruiden. Recept voor 8 personen.

Pompoentaart
1 uur 5 minuten 8 personen Taart en cake
Pompoentaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 80 gram suiker
  • 250 gram bloem + extra
  • Snufje zout
  • 100 gram boter
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels koud water

Pompoenvulling ingrediënten

  • 375 gram pompoenpuree (dit recept gebruikt een flespompoen, je kunt een pompoen naar keuze gebruiken) * Zie tip
  • 2 eieren
  • 185 basterdsuiker
  • 1 eetlepel maïsbloem
  • Snufje zout
  • Halve theelepel gemberpoeder
  • Snufje nootmuskaat
  • Halve theelepel kaneelpoeder
  • Halve theelepel kruidnagel
  • Peper naar smaak
  • 180 ml slagroom
  • 45 ml melk

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Keukenmachine of handmixer met garde en platte menghaak
  • Huishoudfolie
  • Deegroller
  • Taartvorm van 25 centimeter
  • Blindbakbonen
  • Bakpapier
  • Oven

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 5 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoentaart


Voorbereiding -- 15 minuten + 1 uur wachttijd

* Tip: Je kunt heel gemakkelijk je eigen pompoenpuree maken door stukken pompoen te koken in water, dan af te gieten en deze tot een puree te stampen. Je kunt ook pompoenpuree maken door een met aluminumfolie ingewikkelde pompoen in de oven te bakken totdat deze zacht genoeg is geworden om tot een puree gestampt te worden.

Meng 250 gram bloem samen met een snufje zout en 80 gram suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan de bloem. Blijf mengen met de platte menghaak. Het eindresultaat is een kruimig deeg. Voeg 1 eidooier en 2 eetlepels koud water toe. Blijf mengen totdat het deeg tot een bal gevormd is. Pak het deeg in met huishoudfolie en plaats deze in de koelkast, laat dit een uur lang rusten.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Vet een grote bakvorm in met boter. Verstuif wat bloem over je werkblad en gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen. Pers het deeg in de bakvorm en prik gaatjes in de bodem met een vork. Rol simpelweg met een deegroller over de bovenkant van de taartvorm om het overlappende deeg te verwijderen.

Plaats een stuk bakpapier op de taartbodem en voeg daar de blindbakbonen aan toe. Bak de taartbodem 10 minuten lang in de oven, haal deze er daarna uit. Maak de vulling terwijl de taartbodem aan het afkoelen is.

Vermeng pompoenpuree, eieren, bruine suiker, maïsbloem, slagroom en melk samen. Schrik niet, het mengsel zal erg nat zijn, dit zal na bakken in de oven goedkomen!

Pompoentaart Pompoentaart

De pompoentaart afbakken -- 50 minuten

Giet de pompoenvulling over de taartbodem en bak de pompoentaart in 50 minuten tot een uur gaar in de oven. Dek de bovenkant af met aluminumfolie als de vulling nog niet gaar is, maar de taartkorst al donker wordt.

Haal de pompoentaart uit de oven en laat deze geheel afkoelen. Serveer de pompoentaart eventueel met opgeklopte slagroom en kaneelpoeder. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.