Geweldig recept voor een klassieke pompoentaart. Amerikaans toetje met echte pompoen en lekkere kruiden. Recept voor 8 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoentaart
Meng 250 gram bloem samen met een snufje zout en 80 gram suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan de bloem. Blijf mengen met de platte menghaak. Het eindresultaat is een kruimig deeg. Voeg 1 eidooier en 2 eetlepels koud water toe. Blijf mengen totdat het deeg tot een bal gevormd is. Pak het deeg in met huishoudfolie en plaats deze in de koelkast, laat dit een uur lang rusten.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Vet een grote bakvorm in met boter. Verstuif wat bloem over je werkblad en gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen. Pers het deeg in de bakvorm en prik gaatjes in de bodem met een vork. Rol simpelweg met een deegroller over de bovenkant van de taartvorm om het overlappende deeg te verwijderen.
Plaats een stuk bakpapier op de taartbodem en voeg daar de blindbakbonen aan toe. Bak de taartbodem 10 minuten lang in de oven, haal deze er daarna uit. Maak de vulling terwijl de taartbodem aan het afkoelen is.
Vermeng pompoenpuree, eieren, bruine suiker, maïsbloem, slagroom en melk samen. Schrik niet, het mengsel zal erg nat zijn, dit zal na bakken in de oven goedkomen!
Pompoentaart
Haal de pompoentaart uit de oven en laat deze geheel afkoelen. Serveer de pompoentaart eventueel met opgeklopte slagroom en kaneelpoeder. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.