Geweldig recept voor een klassieke pompoentaart. Amerikaans toetje met echte pompoen en lekkere kruiden. Recept voor 8 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-10-2015, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-10-2024
Tip: Je kunt heel gemakkelijk zelf pompoenpuree maken door stukken pompoen te koken in water, dan af te gieten en deze tot een puree te stampen.
Je kunt ook pompoenpuree maken door een met aluminumfolie ingewikkelde pompoen in de oven te bakken totdat deze zacht genoeg is geworden om tot een puree gestampt te worden.
Meng 250 gram bloem samen met een snufje zout en 80 gram suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan de bloem. Blijf mengen met de platte menghaak.
Het eindresultaat is een kruimelig deeg. Voeg 1 eidooier en 2 eetlepels koud water toe. Blijf mengen totdat het deeg tot een bal gevormd is.
Pak het deeg in met huishoudfolie en plaats deze in de koelkast, laat dit een uur lang rusten. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Vet een grote bakvorm in met boter.
Bestuif het aanrecht met bloem en gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen. Verdeel het deeg over de bakvorm en prik gaatjes in de bodem met een vork.
Rol simpelweg met een deegroller over de bovenkant van de taartvorm om het overlappende deeg te verwijderen. Plaats een stuk bakpapier op de taartbodem en voeg daar de blindbakbonen aan toe.
Bak de taartbodem 10 minuten lang in de oven, haal deze er daarna uit. Maak de vulling terwijl de taartbodem aan het afkoelen is.
Meng pompoenpuree, eieren, bruine suiker, maizena, slagroom en melk samen. Schrik niet, het mengsel zal erg nat zijn, dit zal na bakken in de oven goedkomen!
Giet de pompoenvulling over de taartbodem en bak de pompoentaart in 50 minuten tot een uur gaar in de oven.
Dek de bovenkant af met aluminiumfolie als de vulling nog niet gaar is, maar het deeg al donker wordt. Haal de pompoentaart uit de oven en laat deze geheel afkoelen.
Serveer de pompoentaart eventueel met opgeklopte slagroom en kaneelpoeder. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.