Ohmydish.nl


Lamsrack met kruidenkorst

Serveer deze lamsrack met kruidenkorst als avondmaaltijd en je zult alleen maar blije gezichten zien. Recept voor 2 personen.

1 uur 2 personen Hoofdgerechten
Lamsrack met kruidenkorst

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 lamsrack
  • 2 tenen knoflook
  • Een flinke handfvol verse muntblaadjes
  • 160 gram polenta
  • Honing
  • 50 gram broodkruimels
  • 150 ml wildbouillon
  • Grana Padano naar smaak (kaas)
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • Olijfolie
  • 1 grote zak verse spinazie
  • Aantal takjes rozemarijn
  • 1 theelepel cayennepeper (staat niet op de foto)
  • Peper en zout
Lamsrack met kruidenkorst ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 kleine pannen
  • 1 spatel
  • 1 bakpan
  • Oven + bakplaat
  • Aluminiumfolie
  • Sauspan
  • Schuimspaan
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kaasrasp
  • 2 kommen
  • Kleine lepel
  • Vleestang
  • Keukendoek
  • (kleine) foodprocessor

Bereiden


1 uur 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lamsrack-met-kruidenkorst


Voorbereiding -- 20 minuten

Controleer of de lamsrack niet teveel vet op zich heeft. Haal alleen de stukken vet eraf. Begin door het maken van de kruidenkorst.

Vul 1 van de kleine pannen en vul deze halfvol met water en breng aan de kook. Vul 1 van de kommen met ijswater en plaats deze naast je fornuis. Haal alle blaadjes van de takken munt af. Gebruik een schuimspaam om de muntblaadjes 5 tot 10 seconden te koken. Haal dan direct de muntblaadjes uit het kokende water en plaats deze in de kom met ijswater. Dit stopt het kookproces, en zal ervoor zorgen dat de munt zijn groene kleur behoudt.

Giet het ijswater af en pers zoveel mogelijk water uit de muntbladeren met je handen. Doe de muntblaadjes samen met 2 tenen knoflook in de foodprocessor. Voeg dan 1 theelepel cayennepeper, een flinke snuf zout en de broodkruimels toe. Voeg dan een scheut olijfolie toe en vermaal de inhoud van de foodprocessor. Haal het mengsel uit de foodprocessor en plaats dit in een kleine kom. Vermeng er dan geraspte Grana Padano aan toe (naar smaak) met behulp van een lepel. Je kunt de geraspte kaas ook vooraf toevoegen, dit zal het kruidenmengsel wat vettiger maken.

Snijd 10 blaadjes rozemarijn fijn met behulp van een koksmes. Vermeng dit met twee eetlepels Dijon mosterd. Zet voor nu aan de kant. Verhit olijfolie in de bakpan en schroei de lamsrack aan alle kanten dicht. Gebruik hiervoor een vleestang. Gooi het overgebleven vet en bloed niet weg, dit wordt nog gebruikt.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden celsius. Bedek de bakplaat met aluminiumfolie. Plaats de lamsrack op de bakplaat en besmeer de dikke vlees kant met het mosterd mengsel. Gebruik hiervoor je vingers, of de achterkant van een kleine lepel. Voeg dan de munt en broodkruimels toe op de mosterd. Haal de overbodige broodkruimels weg met een keukendoek.

Lamsrack met kruidenkorst Lamsrack met kruidenkorst

De lamsrack met kruidenkorst bakken -- 40 minuten

Plaats de bakplaat met de lamsrack in de oven, en bak deze 20 minuten lang. De lamsrack zal er mooi rosé uitkomen, bak deze eventueel langer.

Bereid in de tussentijd de polenata en spinazie voor. Voeg 500 ml water toe aan een kleine pan en breng het water aan de kook. Voeg dan de polenta toe, en blijft roeren om te voorkomen dat deze aanbrandt. de polenta zal tussen 10 en 15 minuten gaar zijn. Breng de polenta op smaak met geraspte kaas, zout en peper. Voeg 150 ml wildbouillon toe aan de pan met het overgebleven bloed en olijfolie en breng aan de kook. Reduceer tot een dikke saus. Verhit een klein laagje later in een klein sauspannetje en voeg een handvol spinazie toe. Voeg meer spinazie toe zodra deze geslonken is. Herhaal deze stap totdat alle verse spinazie gebruikt is.

De lamsrack zal nu klaar moeten zijn, haal deze uit de oven en laat deze tenminste 10 minuten lang rusten voor het serveren. Serveer 3 - 4 stukken lamsrack per bord. Plaats de polenta eerst op het bord, dan de lamsrack en spinazie. Giet de wildbouillon saus naast de polenta. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Oliebollen
Volgend recept →
Pindarotsjes

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.