Mooie Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus. Makkelijk, snel en heerlijk! Recept voor 2 personen, klaar in 20 minuten.
Advies van Ohmydish: er zit weinig risico aan het eten van mosselen, zolang deze vers zijn. Controleer voor het koken altijd elke mossel. Geef de voorkeur aan mosselen die bijna of helemaal dicht zitten.
Verwijder elke mossel die gescheurd of gebroken is. Tik een open mossel tegen het keukenblad om te zien of deze weer dicht gaat. Het tikken veroorzaakt een reactie, levende mosselen zullen de schelp snel weer dicht doen. Is dit niet het geval? Gooi de mossel dan weg, de mossel is namelijk al dood en daarom een verhoogd risico.
Volg je instinct en herinner deze regels: Voor het koken: schelp dicht Na het koken: schelp open
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 08-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de chorizo worst in kleine plakken. Snijd de ui in blokjes en de verse tomaten in grove stukken.
Maak de mosselen schoon, zie de melding aan het begin van dit recept. Plaats de mosselen in de grote kom.
Plaats de mosselpan op middelhoog vuur. Voeg dan de chorizo stukjes toe, zonder boter of olijfolie en bak deze 3 minuten lang. Voeg de ui toe en bak totdat de uien zacht zijn.
Voeg dan de tomatenstukken, laurierblad, witte wijn en de chilivlokken toe. Zet het vuur op de hoogste stand en kook totdat het meeste van het vocht verdampt is.
Voeg de schoongemaakte mosselen toe aan de pan met de chorizo. Doe de deksel op de mosselpan en kook de mosselen in 5 minuten gaar.
Mosselen hebben niet veel tijd nodig, daarom zijn mosselen ook perfect om doordeweeks te eten. Schud de mosselpan een aantal keren met de ovenhandschoenen.
Serveer de Spaanse mosselen in een diep bord, snijd verse platte peterselie grof en verdeel deze over de mosselen. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.