Mooie Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus. Makkelijk, snel en heerlijk! Recept voor 2 personen, klaar in 20 minuten.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaanse-mosselen-met-chorizo-en-wijnsaus
Het tikken veroorzaakt een reactie, levende mosselen zullen de schelp snel weer dicht doen. Is dit niet het geval? Gooi de mossel dan weg, de mossel is namelijk al dood en daarom een verhoogd risico. Volg je instinct en herinner deze regels:
Voor het koken: schelp dicht Na het koken: schelp open
Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus
Voeg dan de schoongemaakte mosselen toe aan de pan met de chorizo. Doe de deksel op de mosselpan en kook de mosselen in 5 minuten gaar. Mosselen hebben niet veel tijd nodig, daarom zijn mosselen ook perfect om doordeweeks te eten. Schud de mosselpan een aantal keren met de ovenhandschoenen.
Serveer de Spaanse mosselen in een diep bord, snijd verse platte peterselie grof en verdeel deze over de mosselen. Eet smakelijk!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.