Ohmydish.nl


Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus

Mooie Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus. Makkelijk, snel en heerlijk! Recept voor 2 personen, klaar in 20 minuten.

Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus
20 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo mosselen
  • 200 gram chorizoworst
  • 1 ui
  • 250 gram verse tomaten (mogen ook tomaten uit blik zijn)
  • 1 groot laurierblad
  • 100 ml witte wijn
  • 1/2 theelepel chilivlokken of chilipoeder
  • Klein handje verse platte peterselie
Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Mosselpan of een pan met een dikke bodem en een deksel
  • Klein mesje + snijplank
  • Grote kom
  • Ovenhandschoenen

Bereiden

20 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaanse-mosselen-met-chorizo-en-wijnsaus


Mosselen en voedselveiligheid

Advies van Ohmydish: er zit weinig risico aan het eten van mosselen, zolang deze vers zijn. Controleer voor het koken altijd elke mossel. Geef de voorkeur aan mosselen die bijna of helemaal dicht zitten. Verwijder elke mossel die gescheurd of gebroken is. Tik een open mossel tegen het keukenblad om te zien of deze weer dicht gaat.

Het tikken veroorzaakt een reactie, levende mosselen zullen de schelp snel weer dicht doen. Is dit niet het geval? Gooi de mossel dan weg, de mossel is namelijk al dood en daarom een verhoogd risico. Volg je instinct en herinner deze regels:

Voor het koken: schelp dicht Na het koken: schelp open

Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de chorizo worst in kleine plakken met behulp van een klein mesje en snijplank. Snijd de ui in blokjes en de verse tomaten in grove stukken. Maak de mosselen schoon, zie de melding aan het begin van dit recept. Plaats de mosselen in de grote kom.

Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus

De Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus afmaken -- 10 minuten

Plaats de mosselpan op middelhoog vuur. Voeg dan de chorizo stukjes toe, zonder boter of olijfolie en bak deze 3 minuten lang. Voeg dan de geblokte ui en bak totdat de uien zacht zijn. Voeg dan de tomatenstukken, laurierblad, witte wijn en de chilivlokken toe. Zet het vuur op de hoogste stand en kook totdat het meeste van het vocht verdampt is.

Voeg dan de schoongemaakte mosselen toe aan de pan met de chorizo. Doe de deksel op de mosselpan en kook de mosselen in 5 minuten gaar. Mosselen hebben niet veel tijd nodig, daarom zijn mosselen ook perfect om doordeweeks te eten. Schud de mosselpan een aantal keren met de ovenhandschoenen. 

Serveer de Spaanse mosselen in een diep bord, snijd verse platte peterselie grof en verdeel deze over de mosselen. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.