Deze polenta salade met oesterzwammen is hartig en romig tegelijk, heerlijk met knapperige taugé en een noten dressing. Een polenta salade waarbij alle smaken perfect in balans zijn.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Breng 250 ml water aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de polenta toe zodra het water kookt en meng goed door met behulp van een garde. Zet het vuur lager en kijk voor de exacte kooktijd op de verpakking van de polenta.
Er zijn veel verschillende soorten polenta, de polenta die wij gebruikt hebben in dit recept deed er ongeveer 12 minuten over. Je zult zien dat de polenta dikker wordt en bubbels vormt, dit is goed! Blijf roeren zodat de polenta niet aanbrandt.
Breng op smaak met boter, geraspte Parmezaanse kaas, peper en zout. Bekleed een vierkant bakje met aluminiumfolie en giet de polenta in het bakje. Wees er zeker van dat het mengsel glad is en de bovenkant zo recht mogelijk is.
Wacht tot de polenta is afgekoeld tot kamertemperatuur, plaats de polenta dan in de koelkast voor tenminste 2 uur. Maak een snelle en makkelijke dressing door dragonazijn te mengen met peper en zout.
Druppel er langzaam de hazelnootolie doorheen en meng direct om deze goed te vermengen.
Verdeel de gemengde salade over 4 borden en verhit in de tussentijd de grillpan. Snijd de polenta in vierkantjes, driehoekjes of elke andere vorm die je graag wil. Vet beide kanten van de polenta stukken in met olijfolie en grill deze totdat er een mooi grill patroon ontstaat.
Vet ook de oesterzwammen in met olijfolie. Grill de zwammen aan beide kanten een minuut of 2, haal ze dan uit de grillpan en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gegrilde oesterzwammen en polenta over de salade. Maak de polenta met oesterzwammen af met de dressing, taugé en sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.