Een heerlijke herfstsalade met polenta. Deze polenta salade met oesterzwammen is klaar in 20 minuten. Recept voor 4 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/polenta-salade-met-oesterzwammen
Je zult zien dat de polenta dikker wordt en bubbels vormt, dit is goed! Blijf roeren zodat de polenta niet aanbrandt. Breng op smaak met boter, geraspte Parmezaanse kaas en peper&zout.
Bekleed een vierkant bakje met aluminiumfolie en giet de polenta in het bakje. Wees er zeker van dat het mengsel glad is. Wacht totdat de polenta is afgekoeld tot kamertemperatuur, plaats dan de polenta in de koelkast voor tenminste 2 uur.
Maak een snelle en gemakkelijke dressing door dragonazijn te vermengen met peper en zout. Druppel er dan de hazelnotenolie doorheen en meng direct om deze goed te vermengen.
Polenta salade met oesterzwammen
Snijd de polenta in vierkantjes, driehoekjes of elke andere vorm die je graag wil. Vet beide kanten van de polenta stukken in met olijfolie en grill deze totdat er een mooi grill patroon ontstaat. Vet ook de oesterzwammen in met olijfolie. Grill de zwammen aan beide kanten een minuut of 2, haal ze dan uit de grillpan en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gegrilde oesterzwammen en polenta over de salade. Maak de polenta met oesterzwammen af met de dressing, taugé en sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.