Ohmydish.nl


Polenta salade met oesterzwammen

Een heerlijke herfstsalade met polenta. Deze polenta salade met oesterzwammen is klaar in 20 minuten. Recept voor 4 personen.

Polenta salade met oesterzwammen
20 minuten 4 personen Lunch
Polenta salade met oesterzwammen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram oesterzwammen
  • 80 gram polenta
  • 250 ml water
  • Ongeveer 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 25 gram boter
  • 50 ml dragonazijn
  • 150 ml hazelnotenolie
  • Olijfolie
  • 150 gram gemengde sla
  • Klein handje tauge
  • Zwarte en witte sesamzaadjes
  • Zout en peper naar smaak
Polenta salade met oesterzwammen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote pan
  • Garde
  • Koksmes en snijplank
  • Grillpan
  • Kaasrasp
  • Siliconen kwast
  • Aluminiumfolie
  • Vierkant bakje

Bereiden

20 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/polenta-salade-met-oesterzwammen


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Breng 250 ml water aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de polenta toe zodra het water kookt en meng goed door met behulp van een garde. Zet het vuur lager en kijk voor de exacte kooktijd op de verpakking van de polenta. Er zijn veel verschillende soorten polenta, de polenta die wij gebruikt hebben in dit recept deed er ongeveer 12 minuten over.

Je zult zien dat de polenta dikker wordt en bubbels vormt, dit is goed! Blijf roeren zodat de polenta niet aanbrandt. Breng op smaak met boter, geraspte Parmezaanse kaas en peper&zout.

Bekleed een vierkant bakje met aluminiumfolie en giet de polenta in het bakje. Wees er zeker van dat het mengsel glad is. Wacht totdat de polenta is afgekoeld tot kamertemperatuur, plaats dan de polenta in de koelkast voor tenminste 2 uur.

Maak een snelle en gemakkelijke dressing door dragonazijn te vermengen met peper en zout. Druppel er dan de hazelnotenolie doorheen en meng direct om deze goed te vermengen.

Polenta salade met oesterzwammen Polenta salade met oesterzwammen

De polenta salade met oesterzwammen afmaken -- 10 minuten

Verdeel de gemengde salade over 4 borden en verhit in de tussentijd de grillpan.

Snijd de polenta in vierkantjes, driehoekjes of elke andere vorm die je graag wil. Vet beide kanten van de polenta stukken in met olijfolie en grill deze totdat er een mooi grill patroon ontstaat. Vet ook de oesterzwammen in met olijfolie. Grill de zwammen aan beide kanten een minuut of 2, haal ze dan uit de grillpan en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de gegrilde oesterzwammen en polenta over de salade. Maak de polenta met oesterzwammen af met de dressing, taugé en sesamzaadjes. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Pompoenrisotto

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.