Stoofpot van wild zwijn
😍 91Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Stoofpot van wild zwijn

Fantastisch recept voor stoofpot van wild zwijn. Tijdens het bereiden van dit heerlijke stoofpotje ruikt je huis heerlijk naar het garende vlees!

3 uur 35 minuten
2 personen
Recept stoofpot van wild zwijn
Stoofpot van wild zwijn ingrediënten

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 3 uur 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
3 uur 30 minuten
Totale tijd
3 uur 35 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de ui en knoflook fijn. Gebruik een champignonborstel of wat keukenpapier om de champignons schoon te maken, snijd deze dan in dunne plakjes.

Schil de wortelen en snijd deze in plakjes maar snijd deze niet té dun. 

Stoofpot van wild zwijn
Stoofpot van wild zwijn

De stoofpot van wild zwijn afmaken – 3.5 uur

Je kunt een braadpan gebruiken om de stoofpot te koken, wij hebben ervoor gekozen om de wilde zwijn stoofpot in een slowcooker te garen.

Voeg de wilde zwijn stukken, rode wijn, bouillon, uien, knoflook, wortelen en kastanjechampignons toe aan de slowcooker of braadpanVoeg dan de kruiden (rozemarijn, salie, tijm, gedroogde jeneverbes) toe en breng op smaak met peper en zout.

Stel de slowcooker in op een kooktijd van 3.5 uur op de laagste stand en wacht tot het wilde zwijn vlees mals is.

Serveer deze stoofpot van wild zwijn met een salade naar keuze met frietjes, of bijvoorbeeld een aardappelpuree. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

91 waarderingen
😍
91
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
12 reacties op "Stoofpot van wild zwijn"
Maaike zegt op 13-11-2017
Hoi Veronique, ik wil het recept gaan uitproberen! Heb je de slowcooker 3,5u op stand high of low ingesteld?
Ohmydish zegt op 13-11-2017
Hoi Maaike, op de laagste stand. Ik heb het er voor de duidelijkheid even bijgezet :) Smakelijk alvast!
Maaike zegt op 14-11-2017
Dankjewel! De crockpot staat aan. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat :)
CTSchepman zegt op 26-12-2017
Zalig recept, maar had geen wijn en gebruikteallerlei cranberrysaprestanten, ook zonder suiker. Het resultaat na 2 uur in de oven 120 *,schaal met deksel; veel te zure saus, deels weggedaan, wildfond,2 volle eetl. honing dik stuk ontbijtkoek erbij en weer 2 uur oven. Geweldig resultaat. Ook mijn stoofperen 4 uur oven op 120* . Je hebt er geen omkijken naar. Alleen maar zorgen, dat je de juiste ingredienten gebruikt! Weer een lesje rijker.
Ohmydish zegt op 26-12-2017
Dat is het mooie aan koken, je leert er steeds van; en sommige combinaties zijn misschien niet zo lekker. Wat goed dat het uiteindelijk gesmaakt heeft !
Roel van den Hurk zegt op 13-05-2018
Ik heb alles precies gedaan volgens je recept en natuurlijk kunnen smaken verschillen maar ik vind het echt te zuur! Met behulp van peperkoek ( wat ik ook gebruik bij een hertenstoofpotje en bij hazenpeper ) kwam het goed. Dit in combinatie met appels gevuld met cranberry-compote en aardappelcroquetjes.
Ohmydish zegt op 13-05-2018
Hoi Roel, smaken verschillen zeker maar er zit niets in deze stoofpot dat een zure smaak heeft? Misschien ben je niet zo'n liefhebber van de aanwezige smaak van het wilde zwijn? Dat is namelijk een typische wildsmaak, die bij hert en haas heel anders is. Gelukkig was het toch nog naar jou smaak met peperkoek. Heerlijke klassieke combinatie met appel, cranberry en kroketjes :)
Linda Lamet zegt op 25-09-2018
Geweldig lekker! Zoals in Italië gegeten met brede pasta!! Top!! pasta Mafaldine Cinghiale
Linda lamet zegt op 25-09-2018
Heerlijk!! In Italië gegeten !! Pasta Cinghiale!! Gemaakt met pasta mafaldine erbij top!!
Ohmydish zegt op 26-09-2018
Dankje Linda! Met pasta lijkt me dit inderdaad ook erg lekker :)
Karen zegt op 17-11-2018
Ik vraag me af of 3,5 uur op low in de slowcooker niet te kort is? Ik zou eerder denken aan 6-8 uur.
Ohmydish zegt op 17-11-2018
Hallo Karen, voor grotere stukken vlees is 3,5 uur inderdaad niet genoeg maar voor deze hoeveelheid kleinere blokjes is dat genoeg tijd om heerlijk mals te worden :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.