Een geroosterde rode bieten salade met tomaat is een mooi en heerlijk zomers voorgerecht of als bijgerecht bij een barbecue.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 30-04-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Was de tomaatjes en snijd ze vervolgens in plakjes en zet opzij. Pel de sjalot en snijd deze fijn.
Pers het sap van de 1/2e citroen en zet dit ook opzij, dit gaan we pas gebruiken na het roosteren van de bieten. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snijd de rode bieten in kwarten en leg ze op de bakplaat, zorg dat er genoeg ruimte tussen zit. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Als je voorgekookte rode bieten gebruikt hoeven ze maar 10 minuten in de oven, omdat je ze dan enkel op hoeft te warmen. Als je rauwe bieten gebruikt, dien je deze eerst te schillen en bak ze dan ongeveer 35 minuten. Dek de ovenplaat wel eerst af met bakpapier of aluminiumfolie.
Zodra de bieten warm en gaar zijn, schep je deze in een grote kom. Voeg de tomatenplakjes, gesneden sjalot en het citroensap toe.
Voeg de muntblaadjes toe en eventueel extra peper en zout. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.