Geroosterde rode bieten salade met tomaat
šŸ˜Ā 7Geweldig
šŸ˜‹Ā 0Lekker
šŸ˜²Ā 0Verrassend
šŸ˜•Ā 0Matig

Geroosterde rode bieten salade met tomaat veganistisch

Een geroosterde rode bieten salade met tomaat is een mooi en heerlijk zomers voorgerecht of als bijgerecht bij een barbecue.

Geroosterde rode bieten salade met tomaat ingrediƫnten
Recept geroosterde rode bieten salade met tomaat

Ingrediƫnten

6 personen
āœ“ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 30-04-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiƫr en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding ā€“ 5 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Was de tomaatjes en snijd ze vervolgens in plakjes en zet opzij. Pel de sjalot en snijd deze fijn.

Pers het sap van de 1/2e citroen en zet dit ook opzij, dit gaan we pas gebruiken na het roosteren van de bieten. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Geroosterde rode bieten salade met tomaat
Geroosterde rode bieten salade met tomaat

Geroosterde rode bieten salade met tomaat afmaken ā€“ 45 minuten

Snijd de rode bieten in kwarten en leg ze op de bakplaat, zorg dat er genoeg ruimte tussen zit. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Als je voorgekookte rode bieten gebruikt hoeven ze maar 10 minuten in de oven, omdat je ze dan enkel op hoeft te warmen. Als je rauwe bieten gebruikt, dien je deze eerst te schillen en bak ze dan ongeveer 35 minuten. Dek de ovenplaat wel eerst af met bakpapier of aluminiumfolie.

Zodra de bieten warm en gaar zijn, schep je deze in een grote kom. Voeg de tomatenplakjes, gesneden sjalot en het citroensap toe.

Voeg de muntblaadjes toe en eventueel extra peper en zout. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
šŸ˜
7
Geweldig
šŸ˜‹
0
Lekker
šŸ˜²
0
Verrassend
šŸ˜•
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
44.72 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.4 g
5.19 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.51 g
0.08 g
Eiwitten
1.94 g
Vezels
2.77 g
Natrium
270.29 mg
Mineralen
Ijzer
0.89 mg
Calcium
35.82 mg
Magnesium
25.26 mg
Kalium
25.26 mg
Fosfor
41.46 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.34 mg
Jodium
0.34 Āµg
Selenium
0.42 Āµg
Vitamines
Vitamine C
21.33 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
85.42 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.05 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
0 Āµg
Foliumzuur
52.62 Āµg
Vitamine E
0.6 mg
Vitamine K
26.63 Āµg
Vitamine K1
0 Āµg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Geroosterde rode bieten salade met tomaat"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.