Een geroosterde rode bieten salade met tomaat is een mooi en heerlijk zomers voorgerecht of als bijgerecht bij een barbecue.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-rode-bieten-salade-tomaat
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Was de tomaatjes en snijd ze vervolgens in plakjes en zet opzij. Pel de sjalot en snijd deze fijn.
Pers het sap van de 1/2e citroen en zet dit ook opzij, dit gaan we pas gebruiken na het roosteren van de bieten. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snijd de rode bieten in kwarten en leg ze op de bakplaat, zorg dat er genoeg ruimte tussen zit. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Als je voorgekookte rode bieten gebruikt hoeven ze maar 10 minuten in de oven, omdat je ze dan enkel op hoeft te warmen. Als je rauwe bieten gebruikt, dien je deze eerst te schillen en bak ze dan ongeveer 35 minuten. Dek de ovenplaat wel eerst af met bakpapier of aluminiumfolie.
Zodra de bieten warm en gaar zijn, schep je deze in een grote kom. Voeg de tomatenplakjes, gesneden sjalot en het citroensap toe.
Voeg de muntblaadjes toe en eventueel extra peper en zout. Smakelijk!
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.