Dit gegrild broodje met vijgen, bacon en blauwe kaas bevat zó veel verschillende smaken, die móet je een keer geprobeerd hebben!
Tip: wij hebben voor maïsbrood gekozen in dit recept, je kunt dit recept ook prima met ander soort brood maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-09-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Verhit de grillpan op hoog vuur. Smeer olijfolie over de sneetjes brood met behulp van een siliconen kwast.
Grill de sneetjes brood 1 tot 2 minuten lang aan beide kanten. Bak nu de bacon in de hete pan, dit duurt maar een aantal minuten. Draai de plakjes bacon een keer om tijdens het bakken.
Plaats de gegrilde sneetjes brood op de bakplaat en verdeel de plakken bacon over het brood. In dit recept hebben wij ervoor gekozen om de helft zonder bacon te maken.
Kruimel en verdeel de blauwschimmelkaas over de broodjes, maar niet té dik.
Bak de broodjes 5 minuten lang in de voorverwarmde oven. Snijd de vijgen in plakjes en verdeel deze na het bakken over de broodjes.
Druip wat honing en balsamicoazijn over de broodjes, serveer direct. Eet smakelijk!
Tip: Je kunt deze gegrilde broodjes ook in stukjes snijden om te serveren als snack voor bij een feestje.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.