Rooster de bloemkool eerst in de oven voor een extra smaakexplosie. Bloemkoolsoep met zachte kaas lijkt misschien complex, maar is makkelijk om te maken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-12-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de bloemkool in kleine stukken, het maakt niet uit hoe netjes je dit zal doen, de soep zal uiteindelijk worden gepureerd.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Verdeel de bloemkoolstukjes, rozemarijn en tijm over de ovenplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak dit vervolgens ongeveer 15 minuten in de oven.
De bloemkoolstukjes zijn goed als ze een beetje bruin zijn gekleurd, maar niet te donker anders krijgt de soep geen mooie kleur. Laat hierna de oven nog even aan, je hebt deze later nog nodig om de kaas te laten smelten.
Zet ondertussen een grote pan op middelhoog vuur en fruit de gesneden ui een paar minuten aan in een droge pan. Na ongeveer een minuut voeg je ook de knoflook en gerookte paprika poeder toe. Schenk de witte wijn erbij en laat het enkele minuten koken.
Voeg groentebouillon, het laurierblaadje en de geroosterde bloemkool (zonder rozemarijn en tijm takjes) toe. Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag.
Laat de soep zachtjes koken tot de bloemkool en ui zacht genoeg zijn, dit zal nog maar enkele minuten duren. Verwijder het laurierblad en gebruik de staafmixer om een gladde soep te creëren.
Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de soepkoppen en snijd plakjes stokbrood af en plaats deze per 2 op de soep.
Maak deze af met een stuk zachte kaas en zet nog een paar minuten in de oven, maar dan op grill stand. Als je geen grill stand hebt, dan zal het smelten van de kaas iets langer duren. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.