Ohmydish.nl


Bloemkoolsoep met zachte kaas

Rooster de bloemkool eerst in de oven voor een extra smaakexplosie. Bloemkoolsoep met zachte kaas lijkt misschien complex, maar is makkelijk om te maken!

25 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Bloemkoolsoep met zachte kaas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote bloemkool
  • 1 tijm takje
  • 1 rozemarijn takje
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1 laurierblaadje
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 stokbrood
  • zachte kaas naar smaak (wij gebruikten Franse Langres)
Bloemkoolsoep met zachte kaas ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • ovenplaat met bakpapier
  • houten lepel
  • staafmixer

Bereiden


25 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bloemkoolsoep-met-zachte-kaas


Voorbereiding -- 20 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de bloemkool in kleine stukken, het maakt niet uit hoe netjes je dit zal doen, de soep zal uiteindelijk worden gepureerd. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Verdeel de bloemkoolstukjes, rozemarijn en tijm over de ovenplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak dit vervolgens ongeveer 15 minuten in de oven. 

De bloemkoolstukjes zijn goed als ze een beetje bruin zijn gekleurd, maar niet te donker anders krijgt de soep geen mooie kleur. Laat hierna de oven nog even aan, je hebt deze later nog nodig om de kaas te laten smelten. 

Zet ondertussen een grote pan op middelhoog vuur en fruit de gesneden ui een paar minuten aan in een droge pan. Na ongeveer een minuut voeg je ook de knoflook en gerookte paprika poeder toe. Schenk de witte wijn erbij en laat het enkele minuten koken. 

Bloemkoolsoep met zachte kaas
Bloemkoolsoep met zachte kaas

Bloemkoolsoep met zachte kaas afmaken -- 10 minuten

Voeg groentebouillon, het laurierblaadje en de geroosterde bloemkool (zonder rozemarijn en tijm takjes) toe. Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. 

Laat de soep zachtjes koken tot de bloemkool en ui zacht genoeg zijn, dit zal nog maar enkele minuten duren. Verwijder het laurierblad en gebruik de staafmixer om een gladde soep te creëren. 

Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de soepkoppen en snijd plakjes stokbrood af en plaats deze per 2 op de soep. 

Maak deze af met een stuk zachte kaas en zet nog een paar minuten in de oven, maar dan op grill stand. Als je geen grill stand hebt, dan zal het smelten van de kaas iets langer duren. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Hete bliksem
Volgend recept →
Pasta met truffel en rode ui

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.