Rooster de bloemkool eerst in de oven voor een extra smaakexplosie. Bloemkoolsoep met zachte kaas lijkt misschien complex, maar is makkelijk om te maken!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bloemkoolsoep-met-zachte-kaas
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de bloemkool in kleine stukken, het maakt niet uit hoe netjes je dit zal doen, de soep zal uiteindelijk worden gepureerd.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Verdeel de bloemkoolstukjes, rozemarijn en tijm over de ovenplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak dit vervolgens ongeveer 15 minuten in de oven.
De bloemkoolstukjes zijn goed als ze een beetje bruin zijn gekleurd, maar niet te donker anders krijgt de soep geen mooie kleur. Laat hierna de oven nog even aan, je hebt deze later nog nodig om de kaas te laten smelten.
Zet ondertussen een grote pan op middelhoog vuur en fruit de gesneden ui een paar minuten aan in een droge pan. Na ongeveer een minuut voeg je ook de knoflook en gerookte paprika poeder toe. Schenk de witte wijn erbij en laat het enkele minuten koken.
Voeg groentebouillon, het laurierblaadje en de geroosterde bloemkool (zonder rozemarijn en tijm takjes) toe. Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag.
Laat de soep zachtjes koken tot de bloemkool en ui zacht genoeg zijn, dit zal nog maar enkele minuten duren. Verwijder het laurierblad en gebruik de staafmixer om een gladde soep te creëren.
Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de soepkoppen en snijd plakjes stokbrood af en plaats deze per 2 op de soep.
Maak deze af met een stuk zachte kaas en zet nog een paar minuten in de oven, maar dan op grill stand. Als je geen grill stand hebt, dan zal het smelten van de kaas iets langer duren. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.