Bloemkoolsoep met zachte kaas
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bloemkoolsoep met zachte kaas vegetarisch

Rooster de bloemkool eerst in de oven voor een extra smaakexplosie. Bloemkoolsoep met zachte kaas lijkt misschien complex, maar is makkelijk om te maken!

Bloemkoolsoep met zachte kaas ingrediënten

Recept bloemkoolsoep met zachte kaas

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-12-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de bloemkool in kleine stukken, het maakt niet uit hoe netjes je dit zal doen, de soep zal uiteindelijk worden gepureerd. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Verdeel de bloemkoolstukjes, rozemarijn en tijm over de ovenplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak dit vervolgens ongeveer 15 minuten in de oven. 

De bloemkoolstukjes zijn goed als ze een beetje bruin zijn gekleurd, maar niet te donker anders krijgt de soep geen mooie kleur. Laat hierna de oven nog even aan, je hebt deze later nog nodig om de kaas te laten smelten. 

Zet ondertussen een grote pan op middelhoog vuur en fruit de gesneden ui een paar minuten aan in een droge pan. Na ongeveer een minuut voeg je ook de knoflook en gerookte paprika poeder toe. Schenk de witte wijn erbij en laat het enkele minuten koken. 

Bloemkoolsoep met zachte kaas
Bloemkoolsoep met zachte kaas

Bloemkoolsoep met zachte kaas afmaken – 10 minuten

Voeg groentebouillon, het laurierblaadje en de geroosterde bloemkool (zonder rozemarijn en tijm takjes) toe. Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. 

Laat de soep zachtjes koken tot de bloemkool en ui zacht genoeg zijn, dit zal nog maar enkele minuten duren. Verwijder het laurierblad en gebruik de staafmixer om een gladde soep te creëren. 

Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de soepkoppen en snijd plakjes stokbrood af en plaats deze per 2 op de soep. 

Maak deze af met een stuk zachte kaas en zet nog een paar minuten in de oven, maar dan op grill stand. Als je geen grill stand hebt, dan zal het smelten van de kaas iets langer duren. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
306.17 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
29.05 g
5.46 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.79 g
7.2 g
Eiwitten
16.89 g
Vezels
5.36 g
Natrium
1247.17 mg
Mineralen
Ijzer
2.17 mg
Calcium
400.64 mg
Magnesium
41.17 mg
Kalium
41.17 mg
Fosfor
314.27 mg
Koper
0.51 mg
Zink
2.61 mg
Jodium
0.4 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
110.95 mg
Vitamine D
0.2 mg
Vitamine A
1.26 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.23 mg
Vitamine B6
0.36 mg
Vitamine B12
0.73 µg
Foliumzuur
76.81 µg
Vitamine E
0.07 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bloemkoolsoep met zachte kaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.