Tomaten zijn heerlijk voor elke zomerse dag. Dit recept maakt gebruik van 3 soorten kaas met als resultaat een geweldige tomatentaart.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tomatentaart
Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol de deegbal uit. Plaats het deeg dan in de springvorm en verwijder het overtollige deeg. Zet de springvorm met deeg dan een half uur in de koelkast.
Snijd ondertussen de tomaten in plakken en besprenkel ze met zout. Leg ze op keukenpapier zodat het meeste vocht opgenomen zal worden om te voorkomen dat de tomatentaart te vochtig zal worden. Snijd de cherry tomaatjes door de helft. Pel en snijd de rode ui in halve ringen en zet opzij.
Tomatentaart
Meng de eieren, room en een beetje meer dan de helft van de geraspte kazen. Haal de tijmblaadjes van de takjes af en voeg de blaadjes toe aan het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Gebruik een vork om gaatjes in de bodem van het deeg te prikken. Verdeel de rode uien over de bodem en schenk de helft van het roommengsel eroverheen. Verdeel dan de helft van de tomatenplakken en cherry tomaatjes en dan de rest van het roommengsel. Verdeel dan de rest van de tomaten en maak het af met de rest van de geraspte kaas. Zorg dat de tomaten nog wel te zien zijn.
Bak de taart gaar in ongeveer 40 minuten, of tot het roommengsel stevig is geworden en de kaas goudbruin kleurt. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.