Tomaten zijn heerlijk voor elke zomerse dag. Dit recept maakt gebruik van 3 soorten kaas met als resultaat een geweldige tomatentaart.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng bloem en zout in een grote kom, of op het aanrecht als je gaat kneden met de hand. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe aan de bloem terwijl je blijft mengen.
Het deeg zal kruimelig worden, voeg dan beetje bij beetje het ijswater toe en kneed tot een deegbal is ontstaan. Pak deze in met huishoudfolie en laat deze goed koud worden in de koelkast.
Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem eventueel met bakpapier. Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol de deegbal uit. Plaats het deeg dan in de springvorm en verwijder het overtollige deeg.
Zet de springvorm met deeg dan een half uur in de koelkast. Snijd ondertussen de tomaten in plakken en besprenkel ze met zout.
Leg ze op keukenpapier zodat het meeste vocht opgenomen zal worden om te voorkomen dat de tomatentaart te vochtig zal worden. Snijd de cherry tomaatjes door de helft. Pel en snijd de rode ui in halve ringen en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de eieren, room en een beetje meer dan de helft van de geraspte kazen. Haal de tijmblaadjes van de takjes af en voeg de blaadjes toe aan het mengsel.
Breng op smaak met peper en zout. Gebruik een vork om gaatjes in de bodem van het deeg te prikken. Verdeel de rode uien over de bodem en schenk de helft van het roommengsel eroverheen.
Verdeel dan de helft van de tomatenplakken en cherry tomaatjes en dan de rest van het roommengsel. Verdeel dan de rest van de tomaten en maak het af met de rest van de geraspte kaas.
Zorg dat de tomaten nog wel te zien zijn. Bak de taart gaar in ongeveer 40 minuten, of tot het roommengsel stevig is geworden en de kaas goudbruin kleurt. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.