Een hartige vijgentaart is enorm veelzijdig. Je kunt deze taart eten tijdens de lunch, avondeten, voorgerecht en zelfs als toetje! Vijgen zijn geweldig!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Voor een standaard hartige taartbodem kun je steeds hetzelfde recept gebruiken. Meng hiervoor bloem met een snuf zout. Snijd de koude boter in kleine blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe terwijl je het deeg mengt.
Je zult merken dat het deeg kruimelig gaat worden, voeg dan het koude water toe en blijf mengen tot er een deegbal ontstaat.
Misschien moet je nog een beetje extra water toevoegen, het deeg behoort stevig en niet plakkerig te zijn. Pak de deegbal in met huishoudfolie en laat ongeveer een half uur rusten in de koelkast.
Vet de taartvorm in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bestuif je aanrecht met bloem en gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen.
Verplaats het deeg naar de taartvorm en gebruik je handen om het in de vorm te drukken. Verwijder het overtollige deeg en prik gaatjes in de bodem met een vorm.
Snijd de vijgen in kwarten. Verkruimel de kaas over de taartbodem en verdeel er dan de vijgenparten over. Bak de taart tot deze goudbruin is, dat zal ongeveer 20 minuten duren.
Hak ondertussen de walnoten grof. Haal de taart uit de oven en verdeel plakken ham, gehakte walnoten en spinazieblaadjes erover. Maak de vijgentaart af met een beetje honing, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.