In 15 minuten Zeeuwse mosselen op tafel zetten? Dat kan! Recept voor 2 personen, lekker met prei, witte wijn en wortel.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zeeuwse-mosselen
Advies van Ohmydish: er zit weinig risico aan het eten van mosselen, zolang deze vers zijn. Controleer voor het koken altijd elke mossel. Geef de voorkeur aan mosselen die bijna of helemaal dicht zitten. Verwijder elke mossel die gescheurd of gebroken is.
Tik een open mossel tegen het keukenblad om te zien of deze weer dicht gaat. Het tikken veroorzaakt een reactie, levende mosselen zullen de schelp snel weer dicht doen. Is dit niet het geval? Gooi de mossel dan weg, de mossel is namelijk al dood en daarom een verhoogd risico.
Volg je instinct en herinner deze regels: Voor het koken: schelp dicht Na het koken: schelp open
Pel de ui, knoflook en wortel. Was de prei, peterselie en selderijblaadjes. Snijd de ui, knoflook, peen (of wortel) en prei in kleine stukjes. Snijd de peterselie en selderijblaadjes grof.
Maak de mosselen schoon onder koud stromend water en controleer elke mossel.
Verhit boter in de mosselpan. Fruit hier de gesneden uien, knoflook, wortel en prei een aantal minuten in.
Voeg dan de mosselen, witte wijn, peterselie, selderij, laurierblaadjes, wat peperkorrels en zout toe. Doe dan de deksel op de mosselpan. Kook de mosselen op hoog vuur in 5 minuten gaar, of totdat de meeste mosselen open zijn gegaan.
Schud de mosselpan na een aantal minuten eens flink, gebruik hiervoor de ovenhandschoenen aangezien de mosselpan erg heet is. Klaar!
Serveer de Zeeuwse mosselen met brood, frietjes, een salade en een knoflooksaus. Probeer ook eens ons dillebrood, écht heerlijk bij dit gerecht. Eet smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.