Heerlijk sappige zelfgemaakte pruimentaart. Met een vleugje sinaasappel en citroen. Klaar in 50 minuten, recept voor 12 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-09-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-09-2024
Vet de bakvorm in met boter en bestuif met een laagje bloem. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden celsius.
Snijd 225 gram boter in blokjes en voeg deze toe aan de kom van de keukenmachine. Voeg dan 225 gram suiker toe, en meng op hoge snelheid tot een glad mengsel.
Rasp de citroen en sinaasappel. Voeg de zeste (rasp) toe aan de boter met een aantal druppeltjes amandel-extract en een snufje zout. Meng goed door elkaar en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe.
Meng op middelhoge snelheid tot het mengsel weer glad is. Gebruik een spatel om de bloem voorzichtig in het beslag te vouwen. Giet het taartbeslag dan in de ingevette bakvorm.
Maak de pruimen schoon onder koud stromend water en haal er dan de pit uit. Snijd de pruimen in plakjes en verdeel deze over het taartbeslag. Begin aan de buitenzijde en werk dan naar binnen toe, de pruimenplakjes mogen elkaar overlappen. Herhaal deze stap totdat al het taartbeslag bedekt is met de pruimen.
Verdeel 2 eetlepels suiker over de taart en bak deze een half uur lang in de voorverwarmde oven. De taart moet mooi goudbruin zijn, haal deze dan uit de oven en laat deze een aantal minuten afkoelen voordat je de bakvorm er vanaf haalt.
Bestuif poedersuiker over de bovenkant van de pruimentaart en serveer direct want de pruimentaart is het lekkerst als deze nog lauwwarm is. Geniet ervan!
Welke soort pruimen zit er in een pruimentaart?
Je kunt verschillende soorten pruimen gebruiken, de meest gebruikte soorten pruimen zijn:
Zit er alcohol in pruimentaart?
In een standaard recept voor pruimentaart zit geen alcohol. Tijdens de feestdagen kun je deze pruimentaart extra feestelijk maken door er een scheutje rum of rode wijn aan toe te voegen.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.