Pruimentaart
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Pruimentaart vegetarisch

Heerlijk sappige zelfgemaakte pruimentaart. Met een vleugje sinaasappel en citroen. Klaar in 50 minuten, recept voor 12 personen.

50 minuten
12 personen
Pruimentaart ingrediënten

Recept pruimentaart

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-09-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 17-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vet de bakvorm in met boter en bestuif met een laagje bloem. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden celsius. 

Snijd 225 gram boter in blokjes en voeg deze toe aan de kom van de keukenmachine. Voeg dan 225 gram suiker toe, en meng op hoge snelheid tot een glad mengsel. 

Rasp de citroen en sinaasappel. Voeg de zeste (rasp) toe aan de boter met een aantal druppeltjes amandel-extract en een snufje zout. Meng goed door elkaar en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. 

Meng op middelhoge snelheid tot het mengsel weer glad is. Gebruik een spatel om de bloem voorzichtig in het beslag te vouwen. Giet het taartbeslag dan in de ingevette bakvorm. 

Maak de pruimen schoon onder koud stromend water en haal er dan de pit uit. Snijd de pruimen in plakjes en verdeel deze over het taartbeslag. Begin aan de buitenzijde en werk dan naar binnen toe, de pruimenplakjes mogen elkaar overlappen. Herhaal deze stap totdat al het taartbeslag bedekt is met de pruimen. 

Pruimentaart
Pruimentaart

De pruimentaart bakken – 35 minuten

Verdeel 2 eetlepels suiker over de taart en bak deze een half uur lang in de voorverwarmde oven. De taart moet mooi goudbruin zijn, haal deze dan uit de oven en laat deze een aantal minuten afkoelen voordat je de bakvorm er vanaf haalt. 

Bestuif poedersuiker over de bovenkant van de pruimentaart en serveer direct want de pruimentaart is het lekkerst als deze nog lauwwarm is. Geniet ervan!

Tips!

Welke soort pruimen zit er in een pruimentaart?

Je kunt verschillende soorten pruimen gebruiken, de meest gebruikte soorten pruimen zijn:

  • Prunus Domestica "Early Prolific" oogsttijd in juli
  • Prunus Domestica "Opal" oogsttijd in juli
  • Prunus Domestica "Reine Claude d'Oullins" oogsttijd in augustus
  • Prunus Domestica "Reine Victoria" oogsttijd in augustus
  • Prunus Domestica "Anna Spath" oogsttijd in september

Zit er alcohol in pruimentaart?

In een standaard recept voor pruimentaart zit geen alcohol. Tijdens de feestdagen kun je deze pruimentaart extra feestelijk maken door er een scheutje rum of rode wijn aan toe te voegen.

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
438.08 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
55.01 g
26.82 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
19.17 g
10.95 g
Eiwitten
8.61 g
Vezels
2.26 g
Natrium
71.73 mg
Mineralen
Ijzer
1.25 mg
Calcium
38.71 mg
Magnesium
18.11 mg
Kalium
18.11 mg
Fosfor
109.22 mg
Koper
0.18 mg
Zink
0.88 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
9.21 µg
Vitamines
Vitamine C
13 mg
Vitamine D
0.77 mg
Vitamine A
0.28 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.16 mg
Vitamine B6
0.18 mg
Vitamine B12
0.69 µg
Foliumzuur
35.74 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Pruimentaart"
Judith zegt op 30-07-2020
Heb deze net gemaakt. Hij is heerlijk!!
Ohmydish zegt op 01-08-2020
Wat fijn om te horen, dankjewel Judith! Fijne dag :)
Irene zegt op 01-08-2021
Super! Heerlijk fris en succes!
Ohmydish zegt op 01-08-2021
Dankje Irene, heel fijn om te horen! Fijne zondag, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.