Heerlijk sappige zelfgemaakte pruimentaart. Met een vleugje sinaasappel en citroen. Klaar in 50 minuten, recept voor 12 personen.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pruimentaart
Snijd de 225 gram boter in blokjes en voeg deze toe aan de kom van de keukenmachine. Voeg dan 225 gram suiker toe, en meng op hoge snelheid tot een glad mengsel. Rasp de citroen en sinaasappel. Voeg de zeste (rasp) toe aan de boter met een aantal druppeltjes amandel-extract en een snufje zout. Meng goed door elkaar en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Meng op middelhoge snelheid totdat het mengsel weer glad is.
Gebruik een spatel om de bloem in het taartbeslag te vouwen. Giet het taartbeslag dan in de ingevette bakvorm.
Maak de pruimen schoon onder koud stromend water en haal er dan de pit uit. Snijd de pruimen in plakjes en verdeel deze over het taartbeslag. Begin aan de buitenzijde en werk dan naar binnen toe, de pruimenplakjes mogen elkaar overlappen. Doe dit totdat al het taartbeslag bedekt is met de pruimen.
Pruimentaart
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.