Ohmydish.nl


Pruimentaart

Heerlijk sappige zelfgemaakte pruimentaart. Met een vleugje sinaasappel en citroen. Klaar in 50 minuten, recept voor 12 personen.

Pruimentaart
50 minuten 12 personen Taart en cake
Pruimentaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 pruimen naar keuze
  • 225 gram boter
  • 225 gram suiker + 2 eetlepels extra
  • 1 sinaasappel (enkel de zeste)
  • 1/2 citroen (enkel de zeste)
  • Aantal druppels amandel-extract
  • Snufje zout
  • 6 eieren
  • 450 gram bloem + 1 eetlepel extra
  • 2 eetlepels poedersuiker
Pruimentaart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Bakvorm met losse bodem
  • Oven
  • Siliconen kwast
  • Keukenmachine of handmixer + grote kom
  • Spatel
  • Snijplank + keukenmesje
  • Citruspers

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

50 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pruimentaart


Voorbereiding -- 15 minuten

Vet de bakvorm in met boter en bestuif met een laagje bloem. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden celsius.

Snijd de 225 gram boter in blokjes en voeg deze toe aan de kom van de keukenmachine. Voeg dan 225 gram suiker toe, en meng op hoge snelheid tot een glad mengsel. Rasp de citroen en sinaasappel. Voeg de zeste (rasp) toe aan de boter met een aantal druppeltjes amandel-extract en een snufje zout. Meng goed door elkaar en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Meng op middelhoge snelheid totdat het mengsel weer glad is.

Gebruik een spatel om de bloem in het taartbeslag te vouwen. Giet het taartbeslag dan in de ingevette bakvorm.

Maak de pruimen schoon onder koud stromend water en haal er dan de pit uit. Snijd de pruimen in plakjes en verdeel deze over het taartbeslag. Begin aan de buitenzijde en werk dan naar binnen toe, de pruimenplakjes mogen elkaar overlappen. Doe dit totdat al het taartbeslag bedekt is met de pruimen.

Pruimentaart Pruimentaart

De pruimentaart bakken -- 35 minuten

Verdeel 2 eetlepels suiker over de taart en bak deze een half uur lang in de voorverwarmde oven. De taart moet mooi goudbruin zijn, haal deze dan uit de oven en laat deze een aantal minuten afkoelen voordat je de bakvorm er vanaf haalt. Bestuif poedersuiker over de bovenkant van de pruimentaart, en geniet ervan! De pruimentaart is het lekkerst als deze nog lauwwarm is.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Groene tahini saladedressing

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.