Ohmydish.nl


Zoetzure warme druiven met mini meringues

Een toetje met een grote impact. Het maken van deze zoetzure warme druiven met mini meringues kost niet veel tijd! Klaar in 25 minuten.

Zoetzure warme druiven met mini meringues
25 minuten 4 personen Toetjes
Zoetzure warme druiven met mini meringues

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Ongeveer 300 gram pitloze rode druiven
  • 150 ml rode wijn
  • 3 eetlepels lichte basterdsuiker
  • Schil van een halve citroen
  • Schil van een halve sinaasappel
  • Handvol pecannoten
  • 50 gram boter op kamertemperatuur
  • 50 gram bloem
  • Handvol mini meringues uit de winkel (of maak ze zelf!)
Zoetzure warme druiven met mini meringues ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Klein sauspannetje
  • Dunschiller
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Ovenschaal
  • Vergiet
  • Oven

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 4 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoetzure-warme-druiven-met-mini-meringues


Voorbereiding -- 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden CelsiusMaak dan als eerste de rode wijnsiroop. Gebruik een dunschiller om de schil van een halve citroen en een halve sinaasappel af te halen. Voeg de schillen samen met de rode wijn en 1 eetlepel basterdsuiker toe aan een klein sauspannetje.

Verwarm de wijn en suiker op laag vuur, totdat de suiker opgelost is en de smaken van de citroen- en sinaasappelschillen opgenomen zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Zoetzure warme kersen met mini meringues Zoetzure warme druiven met mini meringues

De zoetzure warme druiven met mini meringues afmaken -- 15 minuten

Maak de koekjes terwijl de rode wijnsiroop aan het pruttelen is. Snijd een handvol pecannoten grof, bewaar een klein beetje voor de garnering. Vermeng de pecannoten, boter, basterdsuiker en bloem samen tot een deeg. Het deeg zal een beetje plakkerig zijn, gebruik je handen om kleine stukjes van de maken. Verdeel deze over de bakplaat met bakpapier. Het deeg zal tijdens het bakken inzakken, het maakt dus niet veel uit hoe je het deeg verdeelt.

Rooster tegelijkertijd in dezelfde oven de rode druiven. Maak de rode druiven schoon met behulp van stromend koud water en plaats deze daarna in de ovenschaal. Bak de pecankoekjes en druiven 10 minuten lang in de oven, of totdat de koekjes goudbruin zijn en de druiven geknapt zijn.

Zeef de rode wijnsiroop in een bak om de citroen- en sinaasappelschillen er makkelijk uit te krijgen. Verdeel de geroosterde rode druiven over 4 borden samen met de mini meringues. Breek de koekjes eventueel in kleine stukjes. Maak het af door de rode wijnsiroop over de borden te verdelen. Garneer met de extra stukjes pecannoot. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Gebakken groentechips
Volgend recept →
Spaghetti carbonara

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.