Lekkere wilde champignonsoep met verschillende soorten champignons. Recept voor 4 personen, klaar in ongeveer een half uur tijd.
Tip: Om dit recept te maken hebben wij gebruik gemaakt van shiitake, oesterzwammen, gewone witte- en kastanjechampignons.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-10-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het fijn snijden van de sjalotjes, probeer deze zo fijn mogelijk te snijden.
Maak de champignons schoon met bijvoorbeeld keukenpapier of een champignonborstel. Snijd alle champignons in dunne plakjes.
Verhit boter in de grote pan en fruit hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur voor ongeveer 2 minuten.
Voeg dan alle champignonplakjes toe en bak deze 5 minuten mee. De champignons zullen het meeste van het vocht verliezen, dit is precies wat nodig is!
Voeg de sherry toe, en kook dit een minuut mee. Voeg dan de champignonbouillon toe samen met een aantal takjes tijm. Voeg er dan het citroensap aan toe.
Breng de soep aan de kook, zet het vuur dan lager. Laat de champignonsoep 15 minuten lang doortrekken, of totdat de champignons heel zacht geworden zijn.
Haal de takjes tijm eruit, breng de wilde champignonsoep op smaak met tabasco, peper en zout. Garneer de soep met gesneden peterselie. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.