Wilde champignonsoep

(10)

Lekkere wilde champignonsoep met verschillende soorten champignons. Recept voor 4 personen, klaar in ongeveer een half uur tijd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-10-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Lunch
Wilde champignonsoep

Ingrediënten


  • 500 gram champignons naar keuze. Wij hebben gebruik gemaakt van shiitake, oesterzwammen, gewone witte- en kastanjechampignons
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Aantal takjes tijm
  • Boter om mee te bakken
  • 100 ml droge sherry
  • 2.5 liter champignonbouillon
  • 2 eetlepels citroensap
  • Tabasco
  • Peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • Koksmes en snijplank
  • Grote pan
  • Houten lepel

Wilde champignonsoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wilde-champignonsoep


Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het fijn snijden van de sjalotjes, probeer deze zo fijn mogelijk te snijden. Maak de champignons schoon met bijvoorbeeld keukenpapier of een champignonborstel. Snijd alle champignons in dunne plakjes. 

Wilde champignonsoep
Wilde champignonsoep

De wilde champignonsoep afmaken – 20 minuten

Verhit boter in de grote pan en fruit hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur voor ongeveer 2 minuten. Voeg dan alle champignonplakjes toe en bak deze 5 minuten mee. De champignons zullen het meeste van het vocht verliezen, dit is precies wat nodig is! 

Voeg de sherry toe, en kook dit een minuut mee. Voeg dan de champignonbouillon toe samen met een aantal takjes tijm. Voeg er dan het citroensap aan toe. Breng de soep aan de kook, zet het vuur dan lager. Laat de champignonsoep 15 minuten lang doortrekken, of totdat de champignons heel zacht geworden zijn. 

Haal de takjes tijm eruit, breng de wilde champignonsoep op smaak met tabasco, peper en zout. Garneer de soep met gesneden peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-10-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Wilde champignonsoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.