Hertenbiefstuk met roseval aardappelen met pompoenstukjes en puree is perfect als kerstgerecht. Recept voor 2 personen, klaar in een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Zoals bij elke biefstuk die je bakt is het belangrijk om de hertenbiefstuk eerst uit de koelkast te halen. Laat de hertenbiefstuk tot kamertemperatuur komen.
Vul twee middelgrote pannen met water, voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Schil de flespompoen en haal de zaden eruit met behulp van een lepel. Snijd de helft van de flespompoen in blokjes.
De andere helft van de flespompoen zal gebruikt worden als pompoenpuree. Snijd hiervoor de andere helft in stukken, en kook de pompoenstukken 10 minuten lang in het water.
Was in de tussentijd de roseval aardappelen. Snijd de aardappelen in dikke plakken, en kook deze in de 2e pan met kokend water. Kook de aardappelen 5 minuten lang. Haal ze dan uit het water, en laat de aardappelstukken afkoelen op een keukendoek.
Giet de pompoenstukken af, druk deze dan door een fijne zeef met een lepel om een pompoenpuree te maken. Breng de pompoenpurée op smaak met peper en zout.
Scheur de oesterzwammen in stukken. Snijd de rozemarijn fijn en zet aan de kant.
Verhit een klontje boter en een scheut olijfolie in de middelgrote bakpan en bak hierin de hertenbiefstukken 3 minuten lang aan elke kant. Zet het vuur dan lager en bak de biefstukken nog een minuut langer, afhankelijk hoe doorbakken je het vlees wil hebben.
Haal de hertenbiefstukken dan uit de pan, laat ze rusten en houd warm door ze in te wikkelen met aluminiumfolie.
Voeg een extra klontje boter toe aan de pan als dat nodig is, giet dan de balsamico en wildbouillon erbij. Laat dit koken en reduceren totdat je een dikke saus overhoudt.
Dit kun je eventueel ook al eerder doen, maar dan zal de saus de smaak van de gebakken biefstukken niet hebben omdat het de aanbaksels mist.
Verhit ondertussen boter in een andere bakpan en verhit tegelijk ook olijfolie in een andere bakpan. Bak de roseval aardappelplakjes goudbruin, dit zal ongeveer 4 - 5 minuten duren.
Fruit de oesterzwammen 3 minuten lang aan in de bakpan met olijfolie. Verhit de pompoenpuree opnieuw, en eventueel de steaks. Verdeel de puree over de borden samen met wat oesterzwammen en roseval aardappelen.
Verhit olijfolie in dezelfde pan als waar de oesterzwammen in hebben gezeten, en verwarm de pompoenblokjes opnieuw. Breng op smaak met rozemarijn, peper en zout.
Breng de hertenbiefstukken op smaak met peper en zout, en snijd de biefstukken in evenredige stukken. Verdeel de biefstukken over de borden samen met de stukken pompoen en de saus. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.