Ohmydish.nl


Crêpes met vijgen en peren

Een crêpe is in principe een hele dunne pannenkoek. Je kunt deze crêpes met vijgen en peren als ontbijt, lunch of toetje eten.

10 minuten 4 personen Ontbijt
Crêpes met vijgen en peren

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 eieren
  • 400 ml volle melk
  • 8 eetlepels bloem
  • 4 - 5 vijgen
  • 2 peren (bijvoorbeeld Conference peren)
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Boter om mee te bakken
  • Optioneel: Agavesiroop, ahornsiroop of honing
  • Nougatine, of andere nootjes naar keuze
Crêpes met vijgen en peren ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote kom
  • Garde
  • Middelgrote bakpan
  • Soeplepel

Bereiden


10 minuten 4 personen Ontbijt

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/crepes-met-vijgen-en-peren


Voorbereiding -- 5 minuten

Gebruik een garde om een soepel pannenkoekbeslag te maken. Klop eerst de eieren en volle melk op. Voeg dan geleidelijk de bloem toe. Je kunt de bloem eventueel eerst door een zeef halen om er zeker van te zijn dat er geen klontjes meekomen.

Met maar 3 ingrediënten heb je nu een heerlijk pannenkoekbeslag gemaakt, geschikt voor zowel pannenkoeken als crêpes. Klop de slagroom op en zoet deze met poedersuiker. 

Crêpes met vijgen en peren
Crêpes met vijgen en peren

De crêpes met vijgen en peren afmaken -- 5 minuten

Verhit een heel klein beetje boter in de bakpan en gebruik een soeplepel om wat pannenkoekenbeslag in de pan te gieten. Voeg niet té veel toe, probeer de crêpe zo dun mogelijk te houden.

Je moet er bijna doorheen kunnen kijken. Giet eventueel teveel beslag terug in de kom. Laat de crêpes niet op kleur komen, officieel (dit leerde ik tijdens mijn horeca opleiding) mag een crêpe zo min mogelijk kleur hebben en zo dun mogelijk zijn (maar moet wel gaar zijn!).

Draai de crêpe om en bak deze nog een minuut aan de andere kant. Herhaal deze stappen totdat al het beslag op is. Je kunt eventueel de peren even opwarmen in dezelfde pan als de crêpes. 

Vouw de crêpes twee maal dubbel en verdeel deze over 4 borden. Snijd de vijgen en peren in partjes en verdeel deze over de crêpes. Maak het gerecht af door wat opgeklopte slagroom, noten en eventueel honing of siroop toe te voegen. Eet smakelijk!

Aangeraden producten (4)


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Hummus

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!