Een crêpe is in principe een hele dunne pannenkoek. Je kunt deze crêpes met vijgen en peren als ontbijt, lunch of toetje eten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-09-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Gebruik een garde om een soepel pannenkoekbeslag te maken. Klop eerst de eieren en volle melk op. Voeg dan geleidelijk de bloem toe.
Je kunt de bloem eventueel eerst door een zeef halen om er zeker van te zijn dat er geen klontjes meekomen.
Met maar 3 ingrediënten heb je nu een heerlijk pannenkoekbeslag gemaakt, geschikt voor zowel pannenkoeken als crêpes. Klop de slagroom op en zoet deze met poedersuiker.
Verhit een heel klein beetje boter in de bakpan en gebruik een soeplepel om wat pannenkoekenbeslag in de pan te gieten. Voeg niet té veel toe, probeer de crêpe zo dun mogelijk te houden.
Je moet er bijna doorheen kunnen kijken. Giet eventueel teveel beslag terug in de kom. Laat de crêpes niet op kleur komen, officieel (dit leerde ik tijdens mijn horeca opleiding) mag een crêpe zo min mogelijk kleur hebben en zo dun mogelijk zijn (maar moet wel gaar zijn!).
Draai de crêpe om en bak deze nog een minuut aan de andere kant. Herhaal deze stappen totdat al het beslag op is. Je kunt eventueel de peren even opwarmen in dezelfde pan als de crêpes.
Vouw de crêpes twee maal dubbel en verdeel deze over 4 borden. Snijd de vijgen en peren in partjes en verdeel deze over de crêpes. Maak het gerecht af door wat opgeklopte slagroom, noten en eventueel honing of siroop toe te voegen. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.