Crêpes met vijgen en peren
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Crêpes met vijgen en peren vegetarisch

Een crêpe is in principe een hele dunne pannenkoek. Je kunt deze crêpes met vijgen en peren als ontbijt, lunch of toetje eten.

10 minuten
4 personen
Crêpes met vijgen en peren ingrediënten

Recept crêpes met vijgen en peren

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-09-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Gebruik een garde om een soepel pannenkoekbeslag te maken. Klop eerst de eieren en volle melk op. Voeg dan geleidelijk de bloem toe.

Je kunt de bloem eventueel eerst door een zeef halen om er zeker van te zijn dat er geen klontjes meekomen.

Met maar 3 ingrediënten heb je nu een heerlijk pannenkoekbeslag gemaakt, geschikt voor zowel pannenkoeken als crêpes. Klop de slagroom op en zoet deze met poedersuiker. 

Crêpes met vijgen en peren
Crêpes met vijgen en peren

De crêpes met vijgen en peren afmaken – 5 minuten

Verhit een heel klein beetje boter in de bakpan en gebruik een soeplepel om wat pannenkoekenbeslag in de pan te gieten. Voeg niet té veel toe, probeer de crêpe zo dun mogelijk te houden.

Je moet er bijna doorheen kunnen kijken. Giet eventueel teveel beslag terug in de kom. Laat de crêpes niet op kleur komen, officieel (dit leerde ik tijdens mijn horeca opleiding) mag een crêpe zo min mogelijk kleur hebben en zo dun mogelijk zijn (maar moet wel gaar zijn!).

Draai de crêpe om en bak deze nog een minuut aan de andere kant. Herhaal deze stappen totdat al het beslag op is. Je kunt eventueel de peren even opwarmen in dezelfde pan als de crêpes. 

Vouw de crêpes twee maal dubbel en verdeel deze over 4 borden. Snijd de vijgen en peren in partjes en verdeel deze over de crêpes. Maak het gerecht af door wat opgeklopte slagroom, noten en eventueel honing of siroop toe te voegen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
507.54 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
49 g
31.28 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
27.83 g
14.66 g
Eiwitten
12.75 g
Vezels
4.38 g
Natrium
104.16 mg
Mineralen
Ijzer
1.55 mg
Calcium
224.42 mg
Magnesium
39.72 mg
Kalium
39.72 mg
Fosfor
237.15 mg
Koper
0.2 mg
Zink
1.51 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
9.21 µg
Vitamines
Vitamine C
6.85 mg
Vitamine D
1.13 mg
Vitamine A
0.32 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.39 mg
Vitamine B6
0.26 mg
Vitamine B12
1.19 µg
Foliumzuur
33 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Crêpes met vijgen en peren"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.