Kwartel uit de oven is erg makkelijke manier om een sappige en smaakvolle kleine vogel te bereiden. Lekker voor bij pasta, aardappels of rijstgerechten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur die mogelijk is, voor onze oven is dit 230 graden Celsius.
Op deze hoge temperatuur zul je merken dat de kwartels erg snel klaar zijn en alle smaak en vocht nog in de kwartel zit omdat de buitenkant snel is dichtgeschroeid.
Op deze manier zullen de kleine vogels niet droog worden. Als je de kwartels wil serveren met pasta, begin je met het koken van de pasta volgens de verpakking en zorg dat de spinazie ontdooid is.
Begin ondertussen met het roosteren van de kwartels.
Gebruik een beetje citroensap, peper en zout om de kwartels op smaak te brengen. Leg ze in de ovenschaal of ovenvaste pan en leg een klein stukje roomboter bovenop elk vogeltje.
Rooster nu de kwartels in de oven voor ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de oven temperatuur.
Je kunt er voor kiezen de vleugeltjes van de kwartels af te halen, hier zit niet veel vlees aan maar je kunt het gebruiken om de saus nog meer smaak te geven. Haal de kwartels uit de pan en houdt ze warm.
Er is al een smaakvolle jus ontstaan in de pan, maar als je nu de vleugels en wat meer boter en citroensap toevoegt zul je een nog krachtigere saus creëren door dit nog enkele minuten te bakken.
Giet de pasta af en roer de spinazie erdoor, breng op smaak met citroensap, peper en zout. Als de spinazie te droog is, kun je altijd nog een klein scheutje olijfolie toevoegen aan de pasta.
Serveer deze heerlijke kwartel uit de oven met een extra schepje van de saus. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.