Het is erg makkelijk om een sappige en smaakvolle kleine vogel te bereiden. Kwartel uit de oven is klaar binnen 15 minuten. Heb je ooit kwartel gegeten?
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kwartel-uit-de-oven
Op deze hoge temperatuur zul je merken dat de kwartels erg snel klaar zijn en alle smaak en vocht nog in de kwartel zit omdat de buitenkant snel is dichtgeschroeid. Op deze manier zullen de kleine vogels niet droog worden.
Als je de kwartels wil serveren met pasta, begin je met het koken van de pasta volgens de verpakking en zorg dat de spinazie ontdooid is. Begin ondertussen met het roosteren van de kwartels.
Kwartel uit de oven
Je kunt er voor kiezen de vleugeltjes van de kwartels af te halen, hier zit niet veel vlees aan maar je kunt het gebruiken om de saus nog meer smaak te geven. Haal de kwartels uit de pan en houdt ze warm. Er is al een smaakvolle jus ontstaan in de pan, maar als je nu de vleugels en wat meer boter en citroensap toevoegt zul je een nog krachtigere saus creëren door dit nog enkele minuten te bakken.
Kwartel uit de oven
Giet de pasta af en roer de spinazie erdoor, breng op smaak met citroensap, peper en zout. Als de spinazie te droog is, kun je altijd nog een beetje olijfolie toevoegen aan de pasta. Dat is het, geniet van deze heerlijke kleine vogel met wat van de extra saus, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.