Overheerlijke doordeweekse maaltijd die binnen 40 minuten op tafel staat. Deze kruidige gehaktballetjes met boontjes en rijst zijn vullend en romig, mm!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidige-gehaktballetjes-met-boontjes-en-rijst
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak de verse peterselie fijn. Meng het gehakt met de ui, knoflook, peterselie, paprika poeder, gemalen koriander, eieren, paneermeel, mosterd, sojasaus, peper en zout.
Draai er dan balletjes van. Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en snijd ze door de helft.
Kook de sperziebonen enkele minuten in het water tot ze beetgaar zijn. Haal de sperziebonen uit het water met een schuimspaan.
Breng het water dan opnieuw aan de kook en kook hierin de rijst volgens de verpakking.
Verhit olijfolie in de grote bakpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin in enkele minuten per kant. Voeg de kerrie toe en bak nog enkele minuten langer.
Voeg dan de beetgare boontjes toe samen met de room. Kook het geheel tot de room de gewenste dikte heeft en de gehaktballetjes gaar zijn.
Giet de rijst af en breng de saus op smaak met peper en zout. Smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-10-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.