Oranje tompouce
😍 6 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Oranje tompouce vegetarisch

Koningsdag komt er weer aan, dus wat is er dan beter dan een zelfgemaakte oranje tompouce. Bladerdeeg, banketbakkersroom en een mooie oranje glazuur.

30 minuten
8 personen
Oranje tompouce ingrediënten

Recept oranje tompouce

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept oranje tompouce allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-04-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Maak eerst de banketbakkersroom of gebruik kant-en-klare en laat deze afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de bladerdeegplakjes doormidden en prik er gaatjes in met een vork.

Dit voorkomt dat het bladerdeeg omhoog zal komen. Leg de plakjes deeg op de ovenplaat en bak deze 10 minuten lang. Haal ze dan uit de oven en gebruik een schone theedoek om de lucht eruit te drukken.

Bak het bladerdeeg dan nog eens 5 minuten, of tot het mooi goudbruin is geworden. Laat het deeg dan afkoelen. 

Oranje tompouce
Oranje tompouce

Oranje tompouce afmaken – 10 minuten

Maak oranje glazuur door het water, citroensap, kleurstof en poedersuiker te mengen. Verdeel banketbakkersroom over 4 bladerdeeg rechthoeken.

Dip de andere 4 bladerdeeg rechthoeken aan 1 kant in het glazuur, je kunt ook een lepel gebruiken om het glazuur evenredig te verdelen.

Leg de bovenkant op de banketbakkersroom en laat het glazuur even uitharden. Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte oranje tompouce!

Tips!

Hoe eet je een tompouce?

Het kan lastig zijn om een tompouce te eten. Behalve een grote hap te nemen kun je een tompouce ook op andere manieren eten, bijvoorbeeld:

  • Doormidden snijden: Leg de tompouce op zijn zijkant op een bordje en snijd over de lengte heen doormidden.
  • Halveren: Haal de bovenkant van de tompouce en verdeel de room zo goed mogelijk over de 2 koekjes.
  • Dubbeldekker: Haal het bovenste stuk van de tompouce af en schuif deze ónder de bodem. Je hebt nu een dubbele laag bladerdeeg met een zachte bovenkant van banketbakkersroom.
  • Eet de banketbakkersroom eerst: haal het ‘dakje’ van de tompouce af en eet eerst de roomlaag. Een beetje zoals de ‘dubbeldekker’, alleen houdt je nu 2 koekjes over.
  • In stukjes snijden: Net zo min je een taart zó kunt eten, kun je een tompouce in kleine stukjes of vierkantjes snijden. Deze mini-tompoucen zijn veel makkelijker te eten.
  • Chaotische manier: Prik en plet de tompouce met een vork op een bord. Het geeft een rommeltje, maar wel des te leuker!

Hoe lang blijft een tompouce goed?

Tot maximaal 2 dagen kun je een vers gemaakte tompouce bewaren. Tot 1 maand in de vriezer, afgedekt in een bakje.

Wat is het verschil tussen tompouce en tompoes?

Niets, het is een ander woord voor hetzelfde gebakje.

Wat is een tompouce (of tompoes)?

Een gebakje dat uit bladerdeeg, banketbakkersroom en glazuur bestaat. Het is de Nederlandse variant van een Franse ‘millefeuille’, wat letterlijk “1000 bladeren", ofwel “1000 laagjes” betekent. In Vlaanderen (België) wordt een tompouce ook wel “glacéke” genoemd.

Wat vind je hiervan?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
98.92 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
13.15 g
6.47 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.6 g
2.04 g
Eiwitten
1.1 g
Vezels
0.24 g
Natrium
70.01 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.5 plakje bladerdeeg gluten 76.00 7.50 g 0.84 g 4.60 g 2.04 g 1.10 g 0.24 g 70.00 mg 0.06 mg 2.00 mg 0.80 mg 17.00 mg 12.00 mg - 0.04 mg - - - 0.10 mg 0.02 mg 0.06 mg 0.06 mg 0.02 mg - 1.00 µg - - -
0.03 recept banketbakkersroom melk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.38 eetlepel poedersuiker 22.84 5.63 g 5.63 g - - - - - 0.01 mg - 0.11 mg 0.28 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 druppel citroensap sulfiet 0.08 0.02 g 0.01 g - - - - 0.01 mg - 0.03 mg 0.02 mg 0.35 mg 0.04 mg - - - - 0.13 mg - - - - - - 0.03 µg - - -
0.13 mespuntje oranje kleurstof - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.13 eetlepel water - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    98.92 13.15 g 6.47 g 4.60 g 2.04 g 1.10 g 0.24 g 70.01 mg 0.07 mg 2.03 mg 0.93 mg 17.63 mg 12.04 mg - 0.04 mg - - 0.13 mg 0.10 mg 0.02 mg 0.06 mg 0.06 mg 0.02 mg - 1.03 µg - - -
0 reacties op "Oranje tompouce"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.