Koningsdag komt er weer aan, dus wat is er dan beter dan een zelfgemaakte oranje tompouce. Bladerdeeg, banketbakkersroom en een mooie oranje glazuur.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-04-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 22-04-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/oranje-tompouce
Maak eerst de banketbakkersroom of gebruik kant-en-klare en laat deze afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de bladerdeegplakjes doormidden en prik er gaatjes in met een vork.
Dit voorkomt dat het bladerdeeg omhoog zal komen. Leg de plakjes deeg op de ovenplaat en bak deze 10 minuten lang. Haal ze dan uit de oven en gebruik een schone theedoek om de lucht eruit te drukken.
Bak het bladerdeeg dan nog eens 5 minuten, of tot het mooi goudbruin is geworden. Laat het deeg dan afkoelen.
Maak oranje glazuur door het water, citroensap, kleurstof en poedersuiker te mengen. Verdeel banketbakkersroom over 4 bladerdeeg rechthoeken.
Dip de andere 4 bladerdeeg rechthoeken aan 1 kant in het glazuur, je kunt ook een lepel gebruiken om het glazuur evenredig te verdelen.
Leg de bovenkant op de banketbakkersroom en laat het glazuur even uitharden. Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte oranje tompouce!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-04-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 22-04-2023
Hoe eet je een tompouce?
Het kan lastig zijn om een tompouce te eten. Behalve een grote hap te nemen kun je een tompouce ook op andere manieren eten, bijvoorbeeld:
Hoe lang blijft een tompouce goed?
Tot maximaal 2 dagen kun je een vers gemaakte tompouce bewaren. Tot 1 maand in de vriezer, afgedekt in een bakje.
Wat is het verschil tussen tompouce en tompoes?
Niets, het is een ander woord voor hetzelfde gebakje.
Wat is een tompouce (of tompoes)?
Een gebakje dat uit bladerdeeg, banketbakkersroom en glazuur bestaat. Het is de Nederlandse variant van een Franse ‘millefeuille’, wat letterlijk “1000 bladeren", ofwel “1000 laagjes” betekent. In Vlaanderen (België) wordt een tompouce ook wel “glacéke” genoemd.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.