De lekkerste lunch recepten

De lekkerste lunch recepten

Ruime keuze uit verschillende lunch recepten waarmee jij je volgende lunch helemaal compleet kan maken! Kies een lekker lunchrecept voor onder andere salades, brood, wraps, pannenkoeken enzovoorts!

Toon filters

De lekkerste lunchgerechten

De lunch is volgens velen de belangrijkste maaltijd van de dag. Vroeger werd er tussen de middag juist warm gegeten, in Nederland gebeurt dit niet veel meer. 

Kijk maar eens naar de andere landen zoals Frankrijk, Spanje of Italië. Zij doen dit nog steeds en ze nemen de tijd om goed te eten tijdens de lunch, zodat erna weer nieuwe energie is om verder te gaan met werken. 

Lunch recepten met of zonder brood

Ga voor een lunch met of zonder brood, van een snelle tosti tot een lichte salade. Voor een heerlijke warme lunch kun je alle kanten op, bijvoorbeeld pasta en denk ook eens aan een quiche. In principe kun je alles wat je in de avond zou eten, ook als lunch eten. Misschien in een kleinere portie, of draai het om en eet in de avond juist een kleinere portie.

Een favoriet bij velen tijdens de lunch is soep, een makkelijke manier om extra groenten te eten en een goedgevulde soep geeft je energie voor de rest van de dag. Een wrap kun je ook vullen met restjes, een goede manier om je koelkast leeg te maken.

Maar ook met een simpel broodje kaas of een broodje ham is natuurlijk niets mis tijdens de lunch of combineer ze voor het lekkerste broodje gezond. Of wat dacht je van de klassieke club sandwich of eentje met kip en aardbeien?

Lunchen in de natuur

Er gaat niets boven de natuur, dus wat is er beter dan lunchen in de natuur! Vul een picknickmand met een kleed, iets te drinken, vers fruit, wraps, een pastasalade en ga op pad!

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Kaas uienbrood uitgekozen. Een kaas uienbrood, ofwel uienkruier, is een heerlijk luchtig brood met gekaramelliseerde uien en een dikke laag kaas. Dit brood is overal lekker bij en lauwwarm het allerlekkerste. Volledig recept bekijken

Kaas uienbrood
😍 29Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kaas uienbrood

1 uur
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Verwarm de melk tot deze lauwwarm is, zorg ervoor dat deze niet te warm is. Meng de lauwwarme melk met de suiker en gist en laat even staan tot deze begint te schuimen, dan is je gist actief. 

Je kunt het deeg met de hand of met een elektrische mixer kneden. Meng bloem samen met zout en voeg geleidelijk het gistmengsel toe. Meng goed tot een elastisch deeg en vorm er een deegbal van. 

Dek de kom met de deegbal af met een vochtige theedoek en laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

Pel ondertussen de uien en snijd deze in dunne (halve) ringen. Verhit een beetje olijfolie in een middelgrote bakpan en bak de uien ongeveer 20 minuten lang tot ze licht gaan karamelliseren. 

Kneed ondertussen het deeg nogmaals en druk het plat op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat het deeg dan onder de theedoek nogmaals een kwartier rijzen.

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.