Turkse pide met kaas - Peynirli pide
😍 6 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Turkse pide met kaas vegetarisch

Een Turkse pide met kaas wordt gemaakt met een makkelijk deeg en 2 soorten kaas. Een heerlijke snack of serveer deze Turkse broodjes bijvoorbeeld tijdens de lunch.

50 minuten
4 personen

Voedingsbalansscore

Goed
6.4/10
Glycemische index
Glycemische belasting
67.48 (Medium)
61.41 (Hoog)

Voedingswaarde per portie

Kcal
777.91 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
91.00 g
3.55 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.68 g
13.00 g
Eiwitten
29.40 g
Vezels
3.85 g
Natrium
1202.60 mg

Een Turkse pide is broodje die meestal in een ovale vorm wordt gerold, maar ze zijn ook regelmatig in een rond vorm te vinden. Deze Turkse pide met kaas is makkelijk en extra lekker met 2 verschillende soorten kaas.

Heerlijk knapperig deeg met smaakvolle kaas, meer is er niet nodig om deze fantastische Turkse broodjes te maken. Ze bestaan er met veel soorten vullingen, zoals deze vegetarische versie met kaas, maar de versie met lamsgehakt is het meest bekend en is ook het populairste.

Turkse pide met kaas ingrediënten

Recept turkse pide met kaas

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept turkse pide met kaas allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-05-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 12-07-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
50 minuten

Het deeg maken - 15 minuten + wachttijd

Verwarm water samen met melk tot het lauwwarm is, het mag niet te warm zijn. Los hier de gist in op en laat het ongeveer 10 minuten staan tot het begint te schuimen.

Je kunt het deeg kneden met een elektrische mixer of kneed met de hand.

Meng de bloem met zout en voeg ongeveer 4 eetlepels olijfolie toe. Voeg langzaam het gistmengsel toe en kneed tot het deeg soepel en elastisch is.

Dit zal minimaal 5 minuten duren. Leg de deegbal in een kom en dek deze af met een vochtige warme theedoek.

Laat het deeg vervolgens ongeveer een uur rijzen, of tot deze verdubbeld is in volume.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Turkse pide met kaas - Peynirli pide
Turkse pide met kaas - Peynirli pide

Turkse pide met kaas maken - 35 minuten

Verdeel het deeg in vieren en rol elk deel uit tot een langwerpig stuk deeg (ovaal) met een dikte van ongeveer 4 mm.

Verdeel over 2 pides geraspte mozzarella in het midden van het deeg, laat ongeveer 2 cm rondom vrij. Verkruimel de feta over de resterende 2 pides.

Turkse pide met kaas voorbereiding - stap 1
Turkse pide met kaas voorbereiding - stap 1

Vouw de randen naar binnen om deze te sluiten door de puntjes dicht te drukken. Gebruik een beetje olijfolie om het deeg vast te plakken.

Turkse pide met kaas voorbereiding - stap 2
Turkse pide met kaas voorbereiding - stap 2

Besmeer de randen met olijfolie en bak de broodjes mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. Garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Welke kaas voor Turkse pides?

Voor het maken van Peynirli pide (kaas pide) worden traditioneel kazen gebruikt die goed smelten, maar toch hun textuur behouden.

Enkele voorbeelden:

  • Beyaz peynir: witte kaas, vergelijkbaar met feta
  • Kaşar peyniri: halfharde gele kaas, vergelijkbaar met jonge kaas
  • Lor peyniri:: zachte korrelige kaas, vergelijkbaar met ricotta

Hoe lang kan ik Turkse pides bewaren?

Je kunt Turkse pides tot wel 2 dagen bewaren, je kunt ze kort opnieuw opwarmen in de oven (of airfryer) of eet ze koud.

 

Wat vind je hiervan?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
777.91 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
91.00 g
3.55 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.68 g
13.00 g
Eiwitten
29.40 g
Vezels
3.85 g
Natrium
1202.60 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
125 gram bloem gluten 455.00 87.25 g 1.88 g 1.88 g 0.25 g 14.25 g 3.50 g 2.50 mg 1.25 mg 25.00 mg 25.00 mg 225.00 mg 125.00 mg 0.38 mg 1.38 mg - - - - - 0.15 mg 0.13 mg 0.35 mg - 43.75 µg - - -
0.25 theelepel zout - - - - - - - 600.00 mg - 0.15 mg 4.35 mg 0.08 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 zakje droge gist 7.11 0.60 g 0.60 g 0.07 g 0.01 g 0.84 g 0.32 g 1.23 mg 0.07 mg 0.88 mg 2.80 mg 24.50 mg 2.10 mg 0.06 mg 0.14 mg - - - - - 0.21 mg 0.35 mg 0.08 mg - 50.75 µg - - -
25 ml water - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
25 ml melk melk 15.50 1.08 g 1.08 g 0.85 g 0.53 g 0.93 g - 11.00 mg - 30.00 mg 2.50 mg 40.00 mg 24.75 mg - 0.13 mg - - 0.50 mg 0.03 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.04 mg 0.01 mg 0.10 µg 1.00 µg - - -
1 eetlepel olijfolie 97.13 0.02 g - 10.98 g 1.60 g - - 0.11 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
31.25 gram geraspte mozzarella melk 76.88 1.44 g - 5.16 g 3.13 g 6.25 g - 37.50 mg 0.06 mg 125.00 mg 3.13 mg 12.50 mg 75.00 mg 0.03 mg 0.75 mg - - 0.31 mg 0.03 mg 0.05 mg 0.01 mg 0.08 mg 0.02 mg 0.47 µg 4.69 µg - - -
50 gram feta melk 126.00 0.60 g - 10.75 g 7.50 g 7.10 g - 550.00 mg 0.35 mg 215.00 mg - 310.00 mg 170.00 mg - 1.45 mg - - - - - 0.01 mg 0.15 mg - 0.15 µg - - - -
0.25 takje peterselie 0.30 0.01 g - - - 0.04 g 0.04 g 0.26 mg 0.07 mg 0.35 mg 0.44 mg 7.44 mg 1.14 mg - 0.01 mg - - 1.40 mg - 0.01 mg - - - - 1.05 µg - - -
    777.91 91.00 g 3.55 g 29.68 g 13.00 g 29.40 g 3.85 g 1202.60 mg 1.80 mg 396.38 mg 38.21 mg 619.51 mg 397.99 mg 0.47 mg 3.85 mg - - 2.21 mg 0.06 mg 0.06 mg 0.38 mg 0.75 mg 0.46 mg 0.72 µg 101.24 µg - - -
0 reacties op "Turkse pide met kaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gehakt Hartig Brood Bakken gevuld Deeg Snack Lunch Oven Gist Knapperig Hartige snack Klassieke recepten Klassiek Turks Ui Zelf brood maken Luxe brood Lunchidee

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.