Een Turkse pide met kaas wordt gemaakt met een makkelijk deeg en 2 soorten kaas. Een heerlijke snack of serveer deze Turkse broodjes bijvoorbeeld tijdens de lunch.
Een Turkse pide is broodje die meestal in een ovale vorm wordt gerold, maar ze zijn ook regelmatig in een rond vorm te vinden. Deze Turkse pide met kaas is makkelijk en extra lekker met 2 verschillende soorten kaas.
Heerlijk knapperig deeg met smaakvolle kaas, meer is er niet nodig om deze fantastische Turkse broodjes te maken. Ze bestaan er met veel soorten vullingen, zoals deze vegetarische versie met kaas, maar de versie met lamsgehakt is het meest bekend en is ook het populairste.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-05-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-07-2025
Verwarm water samen met melk tot het lauwwarm is, het mag niet te warm zijn. Los hier de gist in op en laat het ongeveer 10 minuten staan tot het begint te schuimen.
Je kunt het deeg kneden met een elektrische mixer of kneed met de hand.
Meng de bloem met zout en voeg ongeveer 4 eetlepels olijfolie toe. Voeg langzaam het gistmengsel toe en kneed tot het deeg soepel en elastisch is.
Dit zal minimaal 5 minuten duren. Leg de deegbal in een kom en dek deze af met een vochtige warme theedoek.
Laat het deeg vervolgens ongeveer een uur rijzen, of tot deze verdubbeld is in volume.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Verdeel het deeg in vieren en rol elk deel uit tot een langwerpig stuk deeg (ovaal) met een dikte van ongeveer 4 mm.
Verdeel over 2 pides geraspte mozzarella in het midden van het deeg, laat ongeveer 2 cm rondom vrij. Verkruimel de feta over de resterende 2 pides.
Vouw de randen naar binnen om deze te sluiten door de puntjes dicht te drukken. Gebruik een beetje olijfolie om het deeg vast te plakken.
Besmeer de randen met olijfolie en bak de broodjes mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. Garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!
Welke kaas voor Turkse pides?
Voor het maken van Peynirli pide (kaas pide) worden traditioneel kazen gebruikt die goed smelten, maar toch hun textuur behouden.
Enkele voorbeelden:
Hoe lang kan ik Turkse pides bewaren?
Je kunt Turkse pides tot wel 2 dagen bewaren, je kunt ze kort opnieuw opwarmen in de oven (of airfryer) of eet ze koud.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
125 | gram | bloem | gluten | 455.00 | 87.25 g | 1.88 g | 1.88 g | 0.25 g | 14.25 g | 3.50 g | 2.50 mg | 1.25 mg | 25.00 mg | 25.00 mg | 225.00 mg | 125.00 mg | 0.38 mg | 1.38 mg | - | - | - | - | - | 0.15 mg | 0.13 mg | 0.35 mg | - | 43.75 µg | - | - | - |
0.25 | theelepel | zout | - | - | - | - | - | - | - | 600.00 mg | - | 0.15 mg | 4.35 mg | 0.08 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.25 | zakje | droge gist | 7.11 | 0.60 g | 0.60 g | 0.07 g | 0.01 g | 0.84 g | 0.32 g | 1.23 mg | 0.07 mg | 0.88 mg | 2.80 mg | 24.50 mg | 2.10 mg | 0.06 mg | 0.14 mg | - | - | - | - | - | 0.21 mg | 0.35 mg | 0.08 mg | - | 50.75 µg | - | - | - | |
25 | ml | water | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
25 | ml | melk | melk | 15.50 | 1.08 g | 1.08 g | 0.85 g | 0.53 g | 0.93 g | - | 11.00 mg | - | 30.00 mg | 2.50 mg | 40.00 mg | 24.75 mg | - | 0.13 mg | - | - | 0.50 mg | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.01 mg | 0.10 µg | 1.00 µg | - | - | - |
1 | eetlepel | olijfolie | 97.13 | 0.02 g | - | 10.98 g | 1.60 g | - | - | 0.11 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
31.25 | gram | geraspte mozzarella | melk | 76.88 | 1.44 g | - | 5.16 g | 3.13 g | 6.25 g | - | 37.50 mg | 0.06 mg | 125.00 mg | 3.13 mg | 12.50 mg | 75.00 mg | 0.03 mg | 0.75 mg | - | - | 0.31 mg | 0.03 mg | 0.05 mg | 0.01 mg | 0.08 mg | 0.02 mg | 0.47 µg | 4.69 µg | - | - | - |
50 | gram | feta | melk | 126.00 | 0.60 g | - | 10.75 g | 7.50 g | 7.10 g | - | 550.00 mg | 0.35 mg | 215.00 mg | - | 310.00 mg | 170.00 mg | - | 1.45 mg | - | - | - | - | - | 0.01 mg | 0.15 mg | - | 0.15 µg | - | - | - | - |
0.25 | takje | peterselie | 0.30 | 0.01 g | - | - | - | 0.04 g | 0.04 g | 0.26 mg | 0.07 mg | 0.35 mg | 0.44 mg | 7.44 mg | 1.14 mg | - | 0.01 mg | - | - | 1.40 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | - | 1.05 µg | - | - | - | |
777.91 | 91.00 g | 3.55 g | 29.68 g | 13.00 g | 29.40 g | 3.85 g | 1202.60 mg | 1.80 mg | 396.38 mg | 38.21 mg | 619.51 mg | 397.99 mg | 0.47 mg | 3.85 mg | - | - | 2.21 mg | 0.06 mg | 0.06 mg | 0.38 mg | 0.75 mg | 0.46 mg | 0.72 µg | 101.24 µg | - | - | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!