Een Chinese wontonsoep is het allerlekkerste met knapperige paksoi en zelfgemaakte wontons. Deze zijn met o.a. gehakt, paddenstoelen en veel smaakmakers.
Voor het maken van een simpele en snelle bouillon kun je bouillonblokjes gebruiken, heb je tijd om de bouillon extra smaakvol te maken dan kun je deze zelf maken van runderbotten en rundvlees. Ik leg je hier uit hoe je dit kunt doen voor een prachtige kleur met een volle smaak.
De kruidige en zachte wontons samen met de smaakvolle bouillon en knapperige paksoi maken een perfecte wontonsoep die ideaal is tijdens een koude dag. Heerlijk als lunch of als avondmaaltijd, want eigenlijk is deze soep altijd goed.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-05-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-05-2025
Plaats de gedroogde paddenstoelen in een middelgrote kom en schenk hier kokend water overheen. Wacht 10 tot 15 minuten tot de paddenstoelen zacht zijn geworden.
Pel onderussen de knoflooktenen en schil de gember wortel. Snijd de knoflook en gember grof en voeg dit toe aan een foodprocessor.
Schil de wortelen, verwijder de uiteindes en snijd deze grof. Snijd 1 bosui grof en 2 bosuien in ringen voor in de bouillon.
Voeg de wortel, paddenstoelen en grof gesneden bosui toe aan de foodprocessor en hak het geheel vrij fijn.
Voeg het gehakt samen met sojasaus en oestersaus toe en meng tot een geheel. Breng de vulling op smaak met witte peper en zout.
Plaats een lepeltje van de vulling in het midden van een wontonvel en maak de randjes een beetje nat.
Vouw het wontonvel dubbel en druk goed aan.
Vouw de puntjes over elkaar heen en druk deze goed aan.
Herhaal voor de resterende wontonvellen en vulling en zet de wontons dan opzij terwijl je de soep maakt.
Verwarm runderbouillon samen met 2 steranijs op middelhoog vuur. Laat de bouillon een kwartier zachtjes koken zodat de smaak kan intrekken.
Was ondertussen de paksoi en snijd deze in vier gelijke delen, zorg ervoor dat de paksoi aan elkaar blijft. Kook de paksoi beetgaar in de bouillon.
Voeg niet teveel wontons tegelijk toe aan de pan. Kook de wontons in delen gaar in de bouillon, dit zal ongeveer 5 minuten duren.
Verwijder de steranijs en verdeel de wontons, paksoi en bouillon over kommen. Maak af met bosui en een klein scheutje sesamolie, eet smakelijk!
Welk gehakt voor wontons?
Je kunt voor het maken van de wonton vulling zowel rundergehakt als half-om-half gehakt gebruiken.
Hoe lang kun je wontons bewaren?
Je kunt zelfgemaakte wontons het beste ongekookt bewaren, pak ze dan goed in met huishoudfolie zodat ze droog zullen blijven. Je kunt ze dan tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.
Je kunt ze ook goed ingepakt invriezen, je kunt ze dan tot wel 3 maanden bewaren.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
5 | wontonvellen | ei, gluten | 52.50 | 8.75 g | 0.25 g | 1.25 g | 0.50 g | 1.75 g | 1.00 g | 150.00 mg | 0.50 mg | 12.50 mg | 5.00 mg | 37.50 mg | 25.00 mg | 0.03 mg | 0.17 mg | 5.00 µg | 2.50 µg | - | - | - | 0.05 mg | 0.08 mg | 0.10 mg | 0.25 µg | 7.50 µg | 0.25 mg | 0.25 µg | - | |
33.33 | gram | gehakt | 69.67 | 0.27 g | - | 4.87 g | 2.47 g | 6.37 g | - | 23.33 mg | 0.13 mg | 3.33 mg | 6.67 mg | 100.00 mg | 60.00 mg | - | 1.60 mg | - | - | 6.67 mg | - | - | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.06 mg | - | - | - | - | - | |
5 | gram | gedroogde zwarte paddenstoelen | 0.80 | 0.02 g | 0.01 g | - | - | 0.14 g | 0.13 g | 0.40 mg | 0.06 mg | 0.40 mg | 0.55 mg | 21.25 mg | 6.25 mg | 0.03 mg | 0.02 mg | - | - | 0.25 mg | - | - | 0.01 mg | 0.02 mg | - | - | 1.50 µg | - | - | - | |
0.33 | cm | verse gember | 0.41 | 0.08 g | - | 0.01 g | - | 0.01 g | 0.01 g | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.13 mg | 0.27 mg | 1.73 mg | 0.20 mg | - | 0.01 mg | - | - | 0.03 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.33 | knoflooktenen | 3.27 | 0.65 g | 0.02 g | - | - | 0.14 g | 0.04 g | 0.09 mg | 0.03 mg | 3.97 mg | 0.47 mg | 14.00 mg | 3.03 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.04 µg | - | 0.33 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.09 µg | - | - | - | ||
0.33 | eetlepel | sojasaus | soja, gluten | 8.53 | 1.33 g | 1.33 g | 0.01 g | - | 0.77 g | - | 366.67 mg | 0.33 mg | 4.00 mg | - | 33.33 mg | 3.33 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 0.53 µg | - | - | - |
0.17 | eetlepel | oestersaus | weekdieren, gluten, soja | 4.60 | 0.93 g | 0.02 g | - | - | 0.17 g | 0.01 g | 262.20 mg | 0.07 mg | 1.20 mg | 0.37 mg | 11.73 mg | 1.53 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 0.26 µg | - | - | - | - | - | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 µg | - |
0.33 | liter | runderbouillon | selderij | 20.00 | 0.33 g | - | 1.67 g | 1.00 g | 1.67 g | - | 1233.33 mg | 0.67 mg | 13.33 mg | 1.67 mg | 13.33 mg | 10.00 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
0.5 | bosuien | 4.80 | 0.95 g | 0.35 g | 0.03 g | - | 0.27 g | 0.39 g | 2.40 mg | 0.21 mg | 10.80 mg | 3.00 mg | 41.40 mg | 4.35 mg | 0.02 mg | 0.05 mg | - | 0.11 µg | 2.70 mg | - | 87.75 mg | 0.01 mg | - | 0.02 mg | - | 9.60 µg | 0.09 mg | 31.05 µg | - | ||
0.33 | shanghai paksoi | 5.25 | 0.47 g | - | - | - | 0.58 g | 0.58 g | 5.83 mg | 0.29 mg | 29.17 mg | 4.08 mg | 145.83 mg | 17.50 mg | 0.01 mg | 0.12 mg | - | - | 11.67 mg | - | 0.18 mg | 0.06 mg | - | 0.06 mg | - | 35.00 µg | - | - | - | ||
0.33 | wortelen | 3.60 | 0.63 g | 0.59 g | - | - | 0.11 g | 0.39 g | 4.00 mg | 0.04 mg | 4.00 mg | 0.80 mg | 24.00 mg | 5.33 mg | - | 0.01 mg | - | - | 0.27 mg | - | 0.15 mg | - | - | 0.01 mg | - | 2.00 µg | - | - | - | ||
0.33 | steranijs | 0.67 | 0.10 g | - | 0.03 g | 0.01 g | 0.03 g | 0.03 g | 0.03 mg | 0.07 mg | 1.29 mg | 0.28 mg | 1.16 mg | 0.48 mg | - | 0.01 mg | - | 0.01 µg | 0.04 mg | - | 1.60 mg | - | - | - | - | 0.02 µg | 0.06 mg | 0.08 µg | - | ||
peper en zout | 2.93 | 0.76 g | 0.01 g | 0.04 g | 0.02 g | 0.12 g | 0.30 g | 226.09 mg | 0.06 mg | 2.67 mg | 0.89 mg | 7.39 mg | 1.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.34 µg | 0.01 µg | 0.89 mg | - | - | - | - | - | - | 0.12 µg | 0.05 mg | 1.91 µg | - | |||
0.17 | scheut | sesamolie | sesamzaad | 22.08 | - | - | 2.50 g | 0.40 g | - | - | 0.05 mg | - | 0.25 mg | - | 0.50 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
199.11 | 15.25 g | 2.57 g | 10.40 g | 4.39 g | 12.12 g | 2.88 g | 2274.46 mg | 2.49 mg | 87.04 mg | 24.03 mg | 453.17 mg | 138.02 mg | 0.11 mg | 2.03 mg | 5.38 µg | 2.88 µg | 22.84 mg | - | 89.67 mg | 0.14 mg | 0.14 mg | 0.27 mg | 0.25 µg | 56.36 µg | 0.46 mg | 33.30 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!