Deze knoflooktaart met ricotta wordt gemaakt met heel veel geroosterde knoflook, door het roosteren wordt de knoflook ontzettend zacht van smaak welke perfect combineert met de romige ricotta.
Een quiche gemaakt van bladerdeeg met een vulling van heel veel geroosterde knoflook, ricotta, eieren en verse rozemarijn is een heerlijke hartige taart die je kunt serveren als hoofdgerecht, lunch of voorgerecht. Extra lekker met de nootachtige smaak van knapperige rucola.
Je kunt de rucola eventueel eerst op smaak brengen met een beetje balsamico azijn, of balsamico crème, peper en zout. Dit is niet per se noodzakelijk aangezien de romige ricotta vulling al smaakvol is.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-07-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-11-2025
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de bovenkant van de bollen knoflook eraf en leg deze op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en sluit het aluminiumfolie.
Rooster de knoflookbollen tot ze volledig zacht zijn geworden, dit zal ongeveer 45 minuten tot een uur duren. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de knoflookbollen. Laat de knoflook iets afkoelen.

Vet de taartvorm in met boter en bekleed deze met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork en rol de randjes van het deeg naar binnen (je kunt ze eventueel ook wegsnijden).
Knijp de geroosterde knoflook uit de schil. Meng de geroosterde knoflook samen met de ricotta, kookroom en eieren.
Snijd de naalden van 2 takjes rozemarijn fijn en roer dit door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk het mengsel op het bladerdeeg en bak de knoflooktaart gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. De exacte baktijd is o.a. afhankelijk van de oven.
Serveer de knoflooktaart met rucola, door zijn nootachtige smaak past dit perfect bij de romige taart. Eet smakelijk!
Waarom knoflook roosteren?
Rauwe knoflook heeft een scherpe en pittige smaak die verdwijnt zodra je de knoflook gaat roosteren. Geroosterde knoflook is namelijk zacht, nootachtig en zoet waardoor je gerust veel geroosterde knoflook kunt gebruiken. De smaak en geur van geroosterde knoflook is namelijk een stuk subtieler dan rauwe of kort gebakken knoflook.
Hoe lang kan ik een knoflooktaart bewaren?
Je kunt een knoflooktaart tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt deze vervolgens opwarmen in de oven of airfryer, of eet de quiche koud.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 0.25 | rol | bladerdeeg | gluten | 256.50 | 25.31 g | 2.84 g | 15.53 g | 6.89 g | 3.71 g | 0.81 g | 236.25 mg | 0.20 mg | 6.75 mg | 2.70 mg | 57.38 mg | 40.50 mg | - | 0.14 mg | - | - | - | 0.34 mg | 0.07 mg | 0.20 mg | 0.20 mg | 0.07 mg | - | 3.38 µg | - | - | - |
| 0.5 | bol | knoflook | 49.00 | 9.80 g | 0.32 g | 0.03 g | - | 2.10 g | 0.66 g | 1.40 mg | 0.49 mg | 59.50 mg | 7.00 mg | 210.00 mg | 45.50 mg | 0.09 mg | 0.35 mg | 0.52 µg | - | 4.90 mg | - | - | 0.07 mg | 0.03 mg | 0.14 mg | - | 1.40 µg | - | - | - | |
| 62.5 | gram | ricotta | melk | 106.88 | 0.13 g | - | 9.38 g | 5.31 g | 5.94 g | - | 50.00 mg | 0.25 mg | 125.00 mg | 6.25 mg | 68.75 mg | 131.25 mg | - | 0.75 mg | - | - | - | - | 0.06 mg | 0.01 mg | 0.13 mg | - | 0.19 µg | - | - | - | - |
| 0.75 | eieren | ei | 64.80 | 0.50 g | 0.09 g | 4.50 g | 1.13 g | 5.63 g | - | 54.00 mg | 0.81 mg | 22.50 mg | 4.50 mg | 58.50 mg | 81.00 mg | 0.04 mg | 0.59 mg | 15.75 µg | 13.82 µg | - | 0.81 mg | 0.09 mg | 0.05 mg | 0.14 mg | 0.07 mg | 1.04 µg | 27.00 µg | 0.50 mg | 0.11 µg | - | |
| 37.5 | ml | room | melk | 126.38 | 1.05 g | 1.05 g | 13.50 g | 7.50 g | 0.75 g | - | 13.13 mg | - | 28.13 mg | 3.75 mg | 35.63 mg | 22.50 mg | - | 0.08 mg | - | - | 0.38 mg | 0.34 mg | 0.13 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.01 mg | 0.08 µg | 1.13 µg | - | - | - |
| 0.5 | takje | verse rozemarijn | 2.85 | 0.34 g | - | 0.12 g | - | 0.03 g | 0.15 g | 0.38 mg | 0.22 mg | 9.75 mg | - | 7.50 mg | - | - | - | - | - | 0.45 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| olijfolie | 2.03 | - | - | 0.23 g | 0.03 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
| 612.82 | 38.25 g | 4.30 g | 43.34 g | 20.88 g | 18.34 g | 2.07 g | 694.28 mg | 2.07 mg | 255.62 mg | 25.53 mg | 448.84 mg | 322.26 mg | 0.14 mg | 1.91 mg | 16.79 µg | 13.84 µg | 7.06 mg | 1.48 mg | 0.35 mg | 0.34 mg | 0.53 mg | 0.29 mg | 1.30 µg | 33.07 µg | 0.57 mg | 2.98 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!