Knoflooktaart met ricotta - heerlijk met geroosterde knoflook
😍 13 Geweldig
😋 1 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Knoflooktaart met ricotta Vegetarisch

Luister naar dit recept

Deze knoflooktaart met ricotta wordt gemaakt met heel veel geroosterde knoflook, door het roosteren wordt de knoflook ontzettend zacht van smaak welke perfect combineert met de romige ricotta.

1 uur 25 minuten
4 personen

Voedingsbalansscore

Ongebalanceerd
5.5/10
Glycemische index
Glycemische belasting
44.08 (Laag)
16.86 (Medium)

Voedingswaarde per portie

Kcal
612.82 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
38.25 g
4.30 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
43.34 g
20.88 g
Eiwitten
18.34 g
Vezels
2.07 g
Natrium
694.28 mg

Een quiche gemaakt van bladerdeeg met een vulling van heel veel geroosterde knoflook, ricotta, eieren en verse rozemarijn is een heerlijke hartige taart die je kunt serveren als hoofdgerecht, lunch of voorgerecht. Extra lekker met de nootachtige smaak van knapperige rucola.

Je kunt de rucola eventueel eerst op smaak brengen met een beetje balsamico azijn, of balsamico crème, peper en zout. Dit is niet per se noodzakelijk aangezien de romige ricotta vulling al smaakvol is.

Knoflooktaart met ricotta ingrediënten

Recept knoflooktaart met ricotta

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept knoflooktaart met ricotta allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-07-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 25 minuten.

Bijgewerkt op: 01-11-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur 25 minuten

Knoflook roosteren - 45 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Snijd de bovenkant van de bollen knoflook eraf en leg deze op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en sluit het aluminiumfolie.

Rooster de knoflookbollen tot ze volledig zacht zijn geworden, dit zal ongeveer 45 minuten tot een uur duren. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de knoflookbollen. Laat de knoflook iets afkoelen.

Knoflooktaart met ricotta - heerlijk met geroosterde knoflook
Knoflooktaart met ricotta - heerlijk met geroosterde knoflook

Knoflooktaart met ricotta maken - 40 minuten

Vet de taartvorm in met boter en bekleed deze met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork en rol de randjes van het deeg naar binnen (je kunt ze eventueel ook wegsnijden).

Knijp de geroosterde knoflook uit de schil. Meng de geroosterde knoflook samen met de ricotta, kookroom en eieren.

Snijd de naalden van 2 takjes rozemarijn fijn en roer dit door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout.

Schenk het mengsel op het bladerdeeg en bak de knoflooktaart gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. De exacte baktijd is o.a. afhankelijk van de oven.

Serveer de knoflooktaart met rucola, door zijn nootachtige smaak past dit perfect bij de romige taart. Eet smakelijk!

Tips!

Waarom knoflook roosteren?

Rauwe knoflook heeft een scherpe en pittige smaak die verdwijnt zodra je de knoflook gaat roosteren. Geroosterde knoflook is namelijk zacht, nootachtig en zoet waardoor je gerust veel geroosterde knoflook kunt gebruiken. De smaak en geur van geroosterde knoflook is namelijk een stuk subtieler dan rauwe of kort gebakken knoflook.

Hoe lang kan ik een knoflooktaart bewaren?

Je kunt een knoflooktaart tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt deze vervolgens opwarmen in de oven of airfryer, of eet de quiche koud.

Wat vind je hiervan?

14 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
612.82 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
38.25 g
4.30 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
43.34 g
20.88 g
Eiwitten
18.34 g
Vezels
2.07 g
Natrium
694.28 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.25 rol bladerdeeg gluten 256.50 25.31 g 2.84 g 15.53 g 6.89 g 3.71 g 0.81 g 236.25 mg 0.20 mg 6.75 mg 2.70 mg 57.38 mg 40.50 mg - 0.14 mg - - - 0.34 mg 0.07 mg 0.20 mg 0.20 mg 0.07 mg - 3.38 µg - - -
0.5 bol knoflook 49.00 9.80 g 0.32 g 0.03 g - 2.10 g 0.66 g 1.40 mg 0.49 mg 59.50 mg 7.00 mg 210.00 mg 45.50 mg 0.09 mg 0.35 mg 0.52 µg - 4.90 mg - - 0.07 mg 0.03 mg 0.14 mg - 1.40 µg - - -
62.5 gram ricotta melk 106.88 0.13 g - 9.38 g 5.31 g 5.94 g - 50.00 mg 0.25 mg 125.00 mg 6.25 mg 68.75 mg 131.25 mg - 0.75 mg - - - - 0.06 mg 0.01 mg 0.13 mg - 0.19 µg - - - -
0.75 eieren ei 64.80 0.50 g 0.09 g 4.50 g 1.13 g 5.63 g - 54.00 mg 0.81 mg 22.50 mg 4.50 mg 58.50 mg 81.00 mg 0.04 mg 0.59 mg 15.75 µg 13.82 µg - 0.81 mg 0.09 mg 0.05 mg 0.14 mg 0.07 mg 1.04 µg 27.00 µg 0.50 mg 0.11 µg -
37.5 ml room melk 126.38 1.05 g 1.05 g 13.50 g 7.50 g 0.75 g - 13.13 mg - 28.13 mg 3.75 mg 35.63 mg 22.50 mg - 0.08 mg - - 0.38 mg 0.34 mg 0.13 mg 0.01 mg 0.04 mg 0.01 mg 0.08 µg 1.13 µg - - -
0.5 takje verse rozemarijn 2.85 0.34 g - 0.12 g - 0.03 g 0.15 g 0.38 mg 0.22 mg 9.75 mg - 7.50 mg - - - - - 0.45 mg - - - - - - - - - -
olijfolie 2.03 - - 0.23 g 0.03 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
peper en zout 4.39 1.13 g 0.01 g 0.06 g 0.02 g 0.18 g 0.44 g 339.13 mg 0.09 mg 4.00 mg 1.33 mg 11.09 mg 1.51 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.52 µg 0.02 µg 1.34 mg - - - - 0.01 mg - 0.18 µg 0.08 mg 2.86 µg -
    612.82 38.25 g 4.30 g 43.34 g 20.88 g 18.34 g 2.07 g 694.28 mg 2.07 mg 255.62 mg 25.53 mg 448.84 mg 322.26 mg 0.14 mg 1.91 mg 16.79 µg 13.84 µg 7.06 mg 1.48 mg 0.35 mg 0.34 mg 0.53 mg 0.29 mg 1.30 µg 33.07 µg 0.57 mg 2.98 µg -
0 reacties op "Knoflooktaart met ricotta"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kaas Eieren Deeg Quiche Bladerdeeg Hartige taart Knoflook

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.