Pica pau - Portugese snack
😍 1 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Pica pau

Een populaire Portugese snack voor bij de borrel: Pica pau. Heerlijke stukjes mals rundvlees met zoetzure groenten en olijven in een fantastische saus.

25 minuten
2 personen

Pica pau wordt oorspronkelijk als snack gegeten tijdens de borrel, dan is dit gerecht genoeg van 4 of meer personen. Eet je het echter als lunch of avondeten, is deze hoeveelheid genoeg voor 2 personen.

Pica pau wordt gemaakt met witte wijn of bier en beide variaties geven deze saus zijn heerlijke smaak. Je serveert deze rundvlees reepjes met brood om de saus te dippen, heerlijk met zoetzure augurken en een koud drankje zoals bier of frisdrank.

Pica pau ingrediënten

Recept pica pau

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept pica pau allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-04-2025, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 12-04-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Haal de biefstuk een half uur vooraf uit de koelkast om op temperatuur te komen. Snijd de biefstuk in stukjes, niet te groot maar ook niet te klein, en bestrooi ze met zwarte peper en zout.

Maak ondertussen de champignons schoon met een champignonborstel of stuk keukenpapier en snijd de champignons in dikke plakjes.

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Pica pau - Portugese snack
Pica pau - Portugese snack

Pica pau maken – 15 minuten

Verhit een beetje olijfolie in een grote bakpan en schroei de stukjes biefstuk kort aan beide kanten dicht. Haal de biefstuk stukjes dan direct uit de pan.

Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de grote bakpan en bak hierin de champignons enkele minuten samen met de laurier en tijm, tot de champignons mooi bruin zijn geworden.

Bak de knoflook nog een minuut mee en voeg de gerookte paprika toe. Bak dit nog kort en blus af met witte wijn.

Voeg 25 gram koude boter in stukjes toe en roer om de saus zo dikker te maken. 

Voeg de zwarte olijven, zoetzure groenten en worcestershire saus en verwarm nog kort.

Voeg de biefstuk toe breng nogmaals op smaak met zwarte peper en zout. 

Verwijder de laurier en tijm en serveer met brood en eventueel zoetzure augurken, eet smakelijk!

Tips!

Wanneer eet je pica pau?

Pica pau is een Portugese snack die ook in Suriname erg populair is. Het wordt geserveerd als snack bij de borrel en wordt gegeten met brood, om de saus mee te dippen.

Kun je pica pau opnieuw opwarmen?

Je kunt pica pau eventueel opnieuw opwarmen, maar dit is niet aan te raden aangezien de biefstuk dan doorbakken zal worden en erg taai zal zijn.

Wat vind je hiervan?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
435.14 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.43 g
2.70 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.26 g
9.22 g
Eiwitten
35.34 g
Vezels
6.62 g
Natrium
1770.06 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
125 gram biefstuk 158.75 - - 4.38 g 0.88 g 29.75 g - 87.50 mg 2.75 mg 6.25 mg 25.00 mg 437.50 mg 250.00 mg 0.08 mg 5.50 mg - - - 0.13 mg - 0.05 mg 0.09 mg 0.25 mg 2.00 µg 6.25 µg - - -
100 gram kastanjechampignons 16.00 0.30 g 0.20 g - - 2.70 g 2.50 g 8.00 mg 1.20 mg 8.00 mg 11.00 mg 425.00 mg 125.00 mg 0.60 mg 0.40 mg - - 4.90 mg - - 0.10 mg 0.44 mg 0.06 mg - 30.00 µg - - -
1 knoflooktenen 9.80 1.96 g 0.06 g 0.01 g - 0.42 g 0.13 g 0.28 mg 0.10 mg 11.90 mg 1.40 mg 42.00 mg 9.10 mg 0.02 mg 0.07 mg 0.11 µg - 0.98 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.03 mg - 0.28 µg - - -
0.5 takje verse tijm 2.45 0.37 g - 0.03 g 0.01 g 0.08 g 0.21 g 0.14 mg 0.26 mg 6.00 mg 2.40 mg 9.15 mg 1.58 mg 0.01 mg 0.03 mg - - 2.40 mg - 3.45 mg - - 0.01 mg - - - - -
0.5 laurierblad 1.57 0.36 g - 0.04 g 0.01 g 0.04 g 0.13 g 0.25 mg 0.22 mg 4.17 mg 0.60 mg 2.65 mg 0.57 mg - - - - 0.23 mg - - - - 0.01 mg - 0.90 µg 0.04 mg - -
0.5 scheut olijfolie 44.15 0.01 g - 4.99 g 0.73 g - - 0.05 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
50 ml witte wijn sulfiet 40.00 0.25 g 0.25 g - - 0.10 g - 1.00 mg 0.30 mg 5.00 mg 5.00 mg 40.00 mg 7.50 mg 0.04 mg 0.10 mg - - - - - - 0.01 mg 0.01 mg - - - - -
zwarte peper en zout 8.79 2.27 g 0.02 g 0.11 g 0.05 g 0.36 g 0.89 g 678.27 mg 0.18 mg 8.00 mg 2.66 mg 22.17 mg 3.03 mg 0.02 mg 0.02 mg 1.03 µg 0.04 µg 2.67 mg - - - - 0.01 mg - 0.35 µg 0.16 mg 5.73 µg -
0.5 theelepel gerookte paprikapoeder 5.30 0.53 g - 0.19 g 0.04 g 0.22 g 0.30 g 0.45 mg 0.36 mg 2.70 mg - 36.00 mg 5.25 mg - - - - 1.05 mg - - 0.01 mg 0.03 mg - - - - - -
0.25 theelepel worcestershire saus vis, gluten 1.68 0.24 g 0.08 g 0.06 g 0.02 g 0.05 g - 13.50 mg 0.01 mg 0.75 mg 0.15 mg 2.00 mg 0.75 mg - - - - 0.03 mg - - 0.04 mg - - - - - - -
12.5 gram roomboter melk 91.88 0.09 g 0.09 g 10.31 g 6.75 g 0.09 g - 0.63 mg 0.01 mg 1.63 mg 0.25 mg 1.88 mg 2.50 mg - 0.01 mg - - - 0.15 mg 0.13 mg - - - - - - - -
0.5 handvol ontpitte zwarte olijven 40.80 0.06 g - 4.14 g 0.75 g 0.42 g 1.26 g 630.00 mg 0.45 mg 28.50 mg 6.00 mg 13.50 mg 5.10 mg 0.06 mg 0.06 mg - - - - 0.02 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.01 mg - - - - -
100 gram zoetzure groenten mosterd 14.00 2.00 g 2.00 g - - 1.10 g 1.20 g 350.00 mg 4.50 mg 20.00 mg 10.00 mg 150.00 mg 25.00 mg 0.04 mg 0.20 mg - - 2.20 mg - 0.01 mg - - 0.03 mg - 4.00 µg - - -
    435.14 8.43 g 2.70 g 24.26 g 9.22 g 35.34 g 6.62 g 1770.06 mg 10.33 mg 102.89 mg 64.46 mg 1181.84 mg 435.37 mg 0.86 mg 6.39 mg 1.14 µg 0.05 µg 14.46 mg 0.28 mg 3.60 mg 0.23 mg 0.60 mg 0.41 mg 2.00 µg 41.78 µg 0.20 mg 5.73 µg -
0 reacties op "Pica pau"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.