Een populaire Portugese snack voor bij de borrel: Pica pau. Heerlijke stukjes mals rundvlees met zoetzure groenten en olijven in een fantastische saus.
Pica pau wordt oorspronkelijk als snack gegeten tijdens de borrel, dan is dit gerecht genoeg van 4 of meer personen. Eet je het echter als lunch of avondeten, is deze hoeveelheid genoeg voor 2 personen.
Pica pau wordt gemaakt met witte wijn of bier en beide variaties geven deze saus zijn heerlijke smaak. Je serveert deze rundvlees reepjes met brood om de saus te dippen, heerlijk met zoetzure augurken en een koud drankje zoals bier of frisdrank.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-04-2025, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-04-2025
Haal de biefstuk een half uur vooraf uit de koelkast om op temperatuur te komen. Snijd de biefstuk in stukjes, niet te groot maar ook niet te klein, en bestrooi ze met zwarte peper en zout.
Maak ondertussen de champignons schoon met een champignonborstel of stuk keukenpapier en snijd de champignons in dikke plakjes.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit een beetje olijfolie in een grote bakpan en schroei de stukjes biefstuk kort aan beide kanten dicht. Haal de biefstuk stukjes dan direct uit de pan.
Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de grote bakpan en bak hierin de champignons enkele minuten samen met de laurier en tijm, tot de champignons mooi bruin zijn geworden.
Bak de knoflook nog een minuut mee en voeg de gerookte paprika toe. Bak dit nog kort en blus af met witte wijn.
Voeg 25 gram koude boter in stukjes toe en roer om de saus zo dikker te maken.
Voeg de zwarte olijven, zoetzure groenten en worcestershire saus en verwarm nog kort.
Voeg de biefstuk toe breng nogmaals op smaak met zwarte peper en zout.
Verwijder de laurier en tijm en serveer met brood en eventueel zoetzure augurken, eet smakelijk!
Wanneer eet je pica pau?
Pica pau is een Portugese snack die ook in Suriname erg populair is. Het wordt geserveerd als snack bij de borrel en wordt gegeten met brood, om de saus mee te dippen.
Kun je pica pau opnieuw opwarmen?
Je kunt pica pau eventueel opnieuw opwarmen, maar dit is niet aan te raden aangezien de biefstuk dan doorbakken zal worden en erg taai zal zijn.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
125 | gram | biefstuk | 158.75 | - | - | 4.38 g | 0.88 g | 29.75 g | - | 87.50 mg | 2.75 mg | 6.25 mg | 25.00 mg | 437.50 mg | 250.00 mg | 0.08 mg | 5.50 mg | - | - | - | 0.13 mg | - | 0.05 mg | 0.09 mg | 0.25 mg | 2.00 µg | 6.25 µg | - | - | - | |
100 | gram | kastanjechampignons | 16.00 | 0.30 g | 0.20 g | - | - | 2.70 g | 2.50 g | 8.00 mg | 1.20 mg | 8.00 mg | 11.00 mg | 425.00 mg | 125.00 mg | 0.60 mg | 0.40 mg | - | - | 4.90 mg | - | - | 0.10 mg | 0.44 mg | 0.06 mg | - | 30.00 µg | - | - | - | |
1 | knoflooktenen | 9.80 | 1.96 g | 0.06 g | 0.01 g | - | 0.42 g | 0.13 g | 0.28 mg | 0.10 mg | 11.90 mg | 1.40 mg | 42.00 mg | 9.10 mg | 0.02 mg | 0.07 mg | 0.11 µg | - | 0.98 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 0.28 µg | - | - | - | ||
0.5 | takje | verse tijm | 2.45 | 0.37 g | - | 0.03 g | 0.01 g | 0.08 g | 0.21 g | 0.14 mg | 0.26 mg | 6.00 mg | 2.40 mg | 9.15 mg | 1.58 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | - | 2.40 mg | - | 3.45 mg | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | |
0.5 | laurierblad | 1.57 | 0.36 g | - | 0.04 g | 0.01 g | 0.04 g | 0.13 g | 0.25 mg | 0.22 mg | 4.17 mg | 0.60 mg | 2.65 mg | 0.57 mg | - | - | - | - | 0.23 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.90 µg | 0.04 mg | - | - | ||
0.5 | scheut | olijfolie | 44.15 | 0.01 g | - | 4.99 g | 0.73 g | - | - | 0.05 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
50 | ml | witte wijn | sulfiet | 40.00 | 0.25 g | 0.25 g | - | - | 0.10 g | - | 1.00 mg | 0.30 mg | 5.00 mg | 5.00 mg | 40.00 mg | 7.50 mg | 0.04 mg | 0.10 mg | - | - | - | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - |
zwarte peper en zout | 8.79 | 2.27 g | 0.02 g | 0.11 g | 0.05 g | 0.36 g | 0.89 g | 678.27 mg | 0.18 mg | 8.00 mg | 2.66 mg | 22.17 mg | 3.03 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | 1.03 µg | 0.04 µg | 2.67 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.35 µg | 0.16 mg | 5.73 µg | - | |||
0.5 | theelepel | gerookte paprikapoeder | 5.30 | 0.53 g | - | 0.19 g | 0.04 g | 0.22 g | 0.30 g | 0.45 mg | 0.36 mg | 2.70 mg | - | 36.00 mg | 5.25 mg | - | - | - | - | 1.05 mg | - | - | 0.01 mg | 0.03 mg | - | - | - | - | - | - | |
0.25 | theelepel | worcestershire saus | vis, gluten | 1.68 | 0.24 g | 0.08 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.05 g | - | 13.50 mg | 0.01 mg | 0.75 mg | 0.15 mg | 2.00 mg | 0.75 mg | - | - | - | - | 0.03 mg | - | - | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | - |
12.5 | gram | roomboter | melk | 91.88 | 0.09 g | 0.09 g | 10.31 g | 6.75 g | 0.09 g | - | 0.63 mg | 0.01 mg | 1.63 mg | 0.25 mg | 1.88 mg | 2.50 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | 0.15 mg | 0.13 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
0.5 | handvol | ontpitte zwarte olijven | 40.80 | 0.06 g | - | 4.14 g | 0.75 g | 0.42 g | 1.26 g | 630.00 mg | 0.45 mg | 28.50 mg | 6.00 mg | 13.50 mg | 5.10 mg | 0.06 mg | 0.06 mg | - | - | - | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | |
100 | gram | zoetzure groenten | mosterd | 14.00 | 2.00 g | 2.00 g | - | - | 1.10 g | 1.20 g | 350.00 mg | 4.50 mg | 20.00 mg | 10.00 mg | 150.00 mg | 25.00 mg | 0.04 mg | 0.20 mg | - | - | 2.20 mg | - | 0.01 mg | - | - | 0.03 mg | - | 4.00 µg | - | - | - |
435.14 | 8.43 g | 2.70 g | 24.26 g | 9.22 g | 35.34 g | 6.62 g | 1770.06 mg | 10.33 mg | 102.89 mg | 64.46 mg | 1181.84 mg | 435.37 mg | 0.86 mg | 6.39 mg | 1.14 µg | 0.05 µg | 14.46 mg | 0.28 mg | 3.60 mg | 0.23 mg | 0.60 mg | 0.41 mg | 2.00 µg | 41.78 µg | 0.20 mg | 5.73 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!